به گزارش خبرنگار ایرنا ، سرهنگ وحید علیپور روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به کاهش ۶ درصدی تصادفات منجر به فوت در جادههای استان اردبیل، افزود: در هشت ماه سال جاری ۱۲۶ نفر در اثر وقوع تصادف در راههای ارتباطی استان اردبیل کشته شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به وقوع ۲ هزار و ۳۹۹ تصادف منجر به مصدومیت و ۲ هزار و ۹۹۸ تصادف خسارتی در راههای ارتباطی استان در هشت ماه امسال، بیان کرد: تصادفات منجر به مصدومیت چهار درصد و تصادفات خسارتی ۲۲ درصد در جادههای استان در هشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
وی عدم توجه به جلو، تخطی از سرعت مطمئنه، عدم رعایت حق تقدم و خستگی و خوابآلودگی رانندگان را به ترتیب عمدهترین علل وقوع تصادفات در راههای ارتباطی استان اردبیل برشمرد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به ۱۲ میلیون و ۶۸۵ هزار و ۴۲۳ تردد در هشت ماه امسال در راههای ارتباطی استان اردبیل، اظهار کرد: امسال تردد در محورهای مواصلاتی استان ۶ درصد افزایش داشته و بیشترین تردد هم با پنج هزار و ۶۶۵ هزار و ۱۳۰ تردد در جاده اردبیل - آستارا بوده است.
علیپور اضافه کرد: امسال علیرغم افزایش سفرها به استان اردبیل با حضور تاثیرگذار دستگاههای مرتبط و خدماترسان مانند راهداری، پلیس راه، عوامل امدادی و اورژانس، هلال احمر و امداد خودرو در مجموع تصادفات منجر به فوت، مصدومیت و خسارت در محورهای مواصلاتی استان ۱۶ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه پلیس راه استان اردبیل علاوه بر حضور مستمر در جادهها، بهصورت هوشمند نیز رفتارهای ترافیکی رانندگان در راههای ارتباطی استان را مدیریت و کنترل میکند، ادامه داد: با مدیریت صحیح و پایش رفتارهای ترافیکی رانندگان توسط پلیس این موفقیت حاصل شده است.
۵۳ راننده خطرآفرین در استان اردبیل شناسایی شدند
رئیس پلیس راه استان اردبیل از عزم جدی پلیس برای برخورد با رانندگان متخلف و حادثهساز خبر داد و افزود: ۵۳ راننده خطرآفرین و هنجارشکن در این استان شناسایی شدند.
سرهنگ علیپور گفت: انجام حرکات نمایشی، حرکات مارپیچ، لایهکشی، دور دور کردن، انحراف به چپ، سرعت و سبقت غیرمجاز، انجام حرکات مخاطرهآمیز، حادثهساز و نامتعارف و تولید صدای ناهنجار و ایجاد آلودگی صوتی از جمله مصادیق تخلف و هنجارشکنی است.
وی اظهار کرد: پلیس با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری این رانندگان خطرآفرین و حادثهساز شناسایی شده را در مناسبتهای مختلف احضار و به آنها نسبت به رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی تذکرات لازم را میدهد.
وی بیان کرد: در ادامه روند برخورد کیفی و بدون اغماض با رانندگان خطرآفرین و حادثهساز و جهت افزایش هزینه جرم تخلف، پلیس اقدام به اخذ مجوز قضایی از مراجع قضایی کرده است.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با تقدیر از رانندگان قانونمند، اضافه کرد: پلیس با اندک رانندگانی که جان و ایمنی مسافران را به خطر میاندازند با توقیف و انتقال خودرو به پارکینگ و توقیف ساعتی وسایط نقلیه برخورد میکند.
ترسیم کروکی تصادفات در اردبیل الکترونیکی شد
رئیس پلیس راه استان اردبیل همچنین از آغاز طرح ترسیم کروکی تصادفات به صورت الکترونیکی در محورهای موصلاتی این استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.
سرهنگ علیپور گفت: با اجرای این طرح پلیس با حضور در محل تصادف کروکی را به صورت الکترونیکی در تبلتی که در اختیار دارد ترسیم و همزمان یک نسخه از آن به صورت آنلاین و برخط به بیمه، یک نسخه به دادگاه ارسال و یک نسخه دیگر هم در نزد پلیس باقی میماند.
وی اظهار کرد: در ترسیم الکترونیکی کروکی تصادفات بلافاصله پیامکی برای مقصر و غیرمقصر ارسال میشود و این اطلاعات و دادهها در اختیار شرکت بیمه قرار میگیرد و بیمه از این طریق خسارت را پرداخت میکند.
وی با اشاره به مزایای اجرای این طرح افزود: با ترسیم کروکی تصادفات به صورت الکترونیکی از سوء استفادههای احتمالی از جمله تصادفات ساختگی جلوگیری خواهد شد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه ترسیم الکترونیکی کروکی تصادفات بدون خطا بوده و ضریب اطمینان بالا دارد، گفت: تسهیل در ارائه خدمات، تکریم ارباب رجوع، کاهش هزینهها، جلوگیری از ترددهای زاید و افزایش رفاه و راحتی مردم از جمله دیگر مزایای اجرای این طرح است.
۲۱ نقطه حادثه خیز در راههای ارتباطی استان اردبیل شناسایی شد
رئیس پلیس راه استان اردبیل با اشاره به شناسایی ۲۱ نقطه حادثهخیز در جادههای این استان توسط پلیس گفت: از این تعداد هشت نقطه حادثهخیز پارسال و ۱۳ نقطه حادثهخیز نیز امسال شناسایی شده است.
سرهنگ علیپور افزود: از ۲۱ نقطه حادثهخیز شناسایی شده در محورهای مواصلاتی استان ۱۵ نقطه حادثهخیز در راههای ارتباطی شمال استان بهویژه در شهرستان پارسآباد قرار دارد.
وی اظهار کرد: با هدف جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار تمامی نقاط حادثه خیز شناسایی شده در راه های ارتباطی استان اردبیل با نصب علائم و دپوی خاک آشکارسازی شده است تا در اسرع وقت نسبت به اصلاح و حذف آنها اقدام گردد.
وی بیان کرد: امیدواریم با اصلاح و حذف نقاط حادثه خیز، رفع نواقص جادهای، نصب علایم رانندگی، رعایت نقاط ایمنی و ارتقای فرهنگ ترافیک تصادفات رانندگی در راههای ارتباطی استان اردبیل کاهش یابد.
طرح زمستانی پلیس راه در جادههای استان اردبیل در حال اجرا است
رئیس پلیس راه استان اردبیل گفت: طرح زمستانی سه ماهه پلیس راه در جادههای مواصلاتی این استان از روز سهشنبه ۲۱ آذرماه آغاز شده و تا روز یکشنبه ۲۰ اسفندماه امسال ادامه خواهد داشت.
سرهنگ علیپور افزود: در این مدت پلیس راه با ۱۲۰ نیرو در قالب ۵۰ تیم به همراه سایر نیروهای امدادی و خدماترسان از جمله راهداری، اورژانس، هلال احمر و خودروهای امدادی در محورهای مواصلاتی استان بهویژه در مناطق کوهستانی و برفگیر استقرار و حضور فعال خواهد داشت.
وی با تاکید بر لزوم همکاری شهروندان و رانندگان در خصوص رانندگی در فصل زمستان، به همه رانندگان توصیه کرد که با توجه به آغاز فصل زمستان قبل از سفر از وضعیت آب و هوا و راههای ارتباطی اطلاع یافته، سیستم گرمایشی و نیز وضعیت برف پاککن وسیله نقلیه خود را بررسی و بازبینی کرده و با وسیله نقلیه سالم رانندگی کنند.
وی همچنین خواستار کنترل وضعیت آج لاستیک خودرو و استفاده از لاستیکهای یخشکن هنگام رانندگی در جادههای برفگیر و لغزنده و نیز همراه داشتن زنجیر چرخ مناسب و کسب مهارت کافی در استفاده از آن شد.
رئیس پلیس راه استان اردبیل اظهار کرد: رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از جمله حرکت با سرعت مطمئنه، پرهیز از تغییر مسیر ناگهانی و گردش سریع، رعایت فاصله طولی، رعایت حق تقدم نیز با توجه به احتمال لغزنده بودن سطح جادهها به خصوص در ایام بارش برف و باران و حتی ایام بعد از بارش به علت یخ بستن سطح جادهها از جمله موارد ضروری است که باید مورد توجه رانندگان عبوری از جادههای استان اردبیل در فصل زمستان قرار بگیرد.
سرهنگ علیپور از آمادگی کامل پلیس استان اردبیل برای خدماترسانی هر چه بیشتر به مردم و رانندگان عبوری از جادههای استان در فصل زمستان خبر داد و از مردم خواست تا با احترام به قانون و رعایت نکات ایمنی هنگام رانندگی بیش از پیش خدمتگزاران خود در پلیس راهور یاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه در زمان ناپایداری هوا و بارش برف و کولاک، رانندگان و مسافران باید از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند، بیان کرد: در صورت ضرورت سفر، رانندگان تجهیزات ایمنی زمستانی مانند لباس و غذای کافی، بهویژه زنجیر چرخ به همراه داشته و ضمن یادگیری نحوه باز و بسته کردن زنجیر چرخ به خودرو مشارکت با پلیس و قانونمندی را اصل مهم در پیشگیری از حوادث رانندگی و تامین آرامش سفر تلقی کنند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل در مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه دارد که از این مقدار ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است ، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.
اغلب جادههای استان اردبیل دارای پیچها و شیبهای بسیار تند بوده و هشت گردنه سختگذر حیران، صایین، بودالالو، نقدوز، الماس، لنگان، قرهآغاج و اسلامآباد در راههای ارتباطی این استان واقع شده است.
استان اردبیل با جمعیت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و با مساحت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومتر مربع در شمالغربی ایران و همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان، گیلان و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
این استان طبق آخرین تقسیمات کشوری از ۱۲ شهرستان، ۳۲ بخش، ۳۳ شهر و ۶۶ دهستان تشکیل یافته است و با داشتن جاذبههای گردشگرپذیر متنوع یکی از مقاصد اصلی گردشگران است.