نیویورک – ایرنا-  فیلیپ لازارینی آژانس امدادرسانی آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) اعلام کرد که به دلیل ازدحام جمعیت خارج از پناهگاه‌های آنروا، کمک‌رسانی به مردم سخت‌تر شده است.

به گزارش ایرنا، این مقام ارشد سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «مردم کامیون‌های کمک‌رسانی را متوقف می‌کنند، غذا را می‌برند و بلافاصله آنها را مصرف می کنند.»

وی ادامه داد: در چند هفته گذشته گرسنگی در غزه بوجود آمده و تعداد افرادی که دو یا سه روز غذایی نخورده اند، افزایش یافته است.

لازارینی تصریح کرد: من به تازگی از غزه  بازگشته ام و این سومین بازدید من از غزه از آغاز جنگ بود. هر بار، وضعیت بدتر می‌شود اما امروز غزه دیگر جای مناسبی برای زندگی نیست و زیرساخت‌ها در جنوب نوار غزه نابود شده است.

این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد: سازمان ملل امکان دسترسی به بخش شمالی نوار غزه را از اول دسامبر از دست داده است.

بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده است: از هفتم اکتبر(۱۵ مهرماه) ۱۸ هزار و ۷۸۷ فلسطینی در حملات رژیم اسرائیل به غزه به شهادت رسیده و ۵۰ هزار و ۸۹۷ نفر نیز زخمی شده اند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. 

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.