به گزارش روز جمعه ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است که استرالیا، بلژیک، دانمارک، اتحادیه اروپا، فنلاند، فرانسه، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد، سوئیس، بریتانیا و کانادا از رژیم اسرائیل میخواهند که اقدامات فوری و ملموسی را برای مقابله با خشونتهای بی سابقه شهرک نشینان در کرانه باختری صورت دهد.
در این بیانیه آمده است که ما اقدامات خشونت آمیز شهرک نشینان افراطی را که مردم فلسطین را به وحشت می اندازند، به شدت محکوم می کنیم. ما موضع خود را تکرار میکنیم که شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است و تعهدات این رژیم را بر اساس قوانین بینالمللی، بهویژه ماده ۴۹ کنوانسیون ۴ ژنو یادآوری میکنیم.
نویسندگان این بیانیه تاکید کردند: افزایش خشونت شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینی ها غیرقابل قبول است. اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر باید از جمعیت غیرنظامی فلسطینی در کرانه باختری محافظت کند و مسئولین خشونتها نیز باید به دست عدالت سپرده شوند.
طرفهای غربی هشدار دادند: ناکامی اسرائیل در حمایت از فلسطینی ها و محاکمه شهرک نشینان افراطی سبب شده که خشونت شهرکنشینان به سطح بیسابقهای رسیده و تداوم این وضع امنیت کرانه باختری و منطقه را تضعیف و چشم انداز صلح پایدار را تهدید کند.
در این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواسته شده که «برای اطمینان از حمایت مؤثر و فوری از مردم فلسطین، اقدامات ملموسی را صورت دهد.»
کلمات به گفته نویسندگان بیانیه یادشده، مهم هستند «اما اکنون باید به عمل تبدیل شوند».
بر اساس این بیانیه، شهرک نشینان صهیونیست از ماه اکتبر گذشته تاکنون افزون بر ۳۴۳ حمله خشونتآمیز در کرانه باختری صورت داده که در اثر آن ۸ غیرنظامی فلسطینی کشته، بیش از ۸۳ نفر مجروح و ۱۰۲۶ نفر هم مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
به گزارش ایرنا، در حالی که تمرکز جامعه جهانی روی بحران انسانی در غزه متمرکز است، تداوم خشونتها و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری، به نگرانیها در غرب درباره گسترش دامنه جنگ و تشدید درگیریها دامن زده است.
دو هفته پیش ایالات متحده آمریکا صدور روادید این کشور را برای شهرک نشینان صهیونیست و افراطی ممنوع کرد. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بر اساس سیاست جدید ایالات متحده، کسانی «که در تضعیف صلح، امنیت یا ثبات در کرانه باختری، از جمله از طریق ارتکاب اعمال خشونتآمیز یا انجام اقدامات دیگر علیه غیرنظامیان نقش داشتهاند»، هدف قرار گرفتهاند.
بلینکن بدون هیچ اشارهای به کشتار بیش از ۱۸ هزار فلسطینی در نوار غزه گفت که ایالات متحده به تعامل با رهبران رژیم اسرائیل ادامه خواهد داد تا نشان دهد که این رژیم باید اقدامات بیشتری را برای محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در برابر حملات افراط گرایان انجام دهد.
اتحادیه اروپا نیز قصد دارد تا تحریمهای مشابهی را علیه شهرکنشینان افراطی صهیونیست اعمال کند. جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته، در پایان نشست شورای وزیران گفت که موضع رسمی و طرح تحریمی این اتحادیه ظرف روزهای آینده اعلام خواهد شد.
دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم دیروز اعلام کرد که ورود شهرک نشینان صهیونیست افراطی به خاک این کشور منع میشود.
وی با بیان اینکه «اسرائیل باید اقدامات قویتری را برای توقف خشونت شهرک نشینان انجام دهد و عاملان آن را مورد بازخواست قرار دهد»، هشدار داد: «ما شهرکنشینانی را که مسئول خشونت در کرانه باختری هستند از ورود به بریتانیا منع میکنیم تا مطمئن شویم که کشور ما، خانه کسانی که مرتکب این اعمال ترسناک می شوند، نیست.»