تهران- ایرنا- فرماندار تهران با اشاره به جایگاه شهدای تفحص گفت: این شهیدان در سخت‌ترین شرایط کار می‌کردند تا دل خانواده شهدا آرام بگیرد چرا که کلید نجات ما تاسی به شهداست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، احمد قیومی جمعه شب در مراسم بزرگداشت شهدای تفحص که با حضور خانواده معظم شهدا در فرهنگسرای بهمن برگزار شد، افزود: شهدای تفحص همگی آرزوی شهادت داشتند و اگر عاقبت‌ آنها به شهادت ختم نمی‌شد، حیف بود. 

وی با اشاره به وضعیت پیچیده فرهنگی امروز خاطرنشان کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب به برگزاری یادواره شهدا و کنگره‌هایی از این دست تاکید دارند به این خاطر است که کلید نجات امروز ما تاسی به روش و منش شهیدان است.

قیومی ادامه داد: باید ارزش‌های دفاع مقدس و شهدا را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم زیرا بسیاری از نوجوانان و جوانان ما اطلاع کمی از معارف جنگ و ارزش‌های انقلاب دارند.

شهیدان تفحص تخریبچی‌های سال‌های پس از جنگ بودند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در مورد جایگاه ویژه شهدای تفحص گفت: خالص‌ترین رزمندگان در جنگ، تخریبچی‌ها بودند و در سال‌های پس از جنگ خالص‌ترین بچه‌ها نیروهای تفحص بودند که وارد میدان مین می‌شدند تا یادگار یک مادر شهید را از دل خاک در بیاورند.

اصحاب کریمی با بیان اینکه خط شهادت همیشه برای آنان که دنبالش می‌گردند باز است، افزود: پس از دفاع مقدس گفته می‌شد که سفره شهادت جمع شده اما وقتی که بحث مدافعان حرم پیش آمد همه شاهد شجاعت نسل جدیدی شدند که شوق شهادت را در دلشان زنده نگه داشته بودند.وی ادامه داد: پس از مدافعان حرم، شهدای مدافع امنیت نیز همین قاعده را به ما اثبات کردند.

کریمی با یادآوری خاطراتی از شهید علیرضا شهبازی بیان کرد: این شهید عزیز همواره در سفرهای راهیان نور با مزاح به ما می‌گفت شما در سال‌های دفاع مقدس بودید و شهید نشدید اما من در جنگ نبودم و شهید خواهم شد.

وی با بیان اینکه شهید شهبازی ابتدا وارد واحد اطلاعات سپاه پاسدان شد اما با پافشاری به واحد تفحص رفت، گفت: او احساس می‌کرد معبر شهادتش از مسیر تفحص باز شده است.

کریمی بیان اینکه یکی از شاخصه‌های پیروزی ما در دفاع مقدس عشق رزمندگان به سید و سالار شهیدان بود، افزود: شهید شهبازی هم همواره این عشق را در دل داشت و همین عشق پلی برای او به سمت شهادت شد.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در مورد جایگاه ویژه شهدای تفحص گفت: در جنگ خالص‌ترین رزمندگان تخریبچی‌ها بودند و در سال‌های پس از جنگ خالص‌ترین بچه‌ها نیروهای تفحص بودند که وارد میدان مین می‌شدند تا یادگار یک مادر شهید را از دل خاک در بیاورند.

وی گفت: متقاضیان شهادت رزق خود را نهایتا پیدا خواهند کرد. آنچنان که از خط مقدم تا جبهه سوریه و حتی محله اکباتان تهران می‌توان رد خون شهیدان را یافت.

در مراسم بزرگداشت شهدای تفحص سردار گلعلی بابایی نویسنده و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس نیز حضور داشت و از خانواده شهیدان تفحص محمد زمانی و علیرضا شهبازی قدردانی به عمل آمد.

پایان بخش این مراسم ذکرمصیب حضرت فاطمه زهرا(س) توسط مداح اهل‌بیت(س) حاج مجید بادکوبه بود.