به گزارش ایرنا، سی ان ان روز جمعه به وقت محلی به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: اسرائیل از ۷ اکتبر ( عملیات طوفان الاقصی) بیش از ۳۴ بار به مواضع نیروهای مسلح لبنان با سلاحهای سبک و آتش توپخانه، پهپاد و بالگرد حمله کرده است. دولت بایدن به اسرائیل گفته است که این حملات غیرقابل قبول است.
یک مقام ارشد آمریکایی در عین حال مدعی شد: واشنگتن بر این باور است که حداقل برخی از این حملات تصادفی بوده و در مقابل، گروه قدرتمند حزبالله لبنان مواضع نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است.
این مقام آمریکایی همچنین گفت، اما قصد اسرائیل از حملات دیگر چندان روشن نبوده و ممکن است تعدادی از سربازان اسرائیلی از خویشتنداری کافی برخوردار نباشند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا وابسته به دموکرات ها؛ حزب حامی جو بایدن رئیس جمهور کنونی این کشور افزود: دامنه این حوادث، که قبلا گزارش نشده بود، مقامات آمریکایی را نگران کرده ، زیرا واشنگتن معتقد است که ارتش لبنان باید بخشی از هر راه حل دیپلماتیک نهایی بین اسرائیل و لبنان برای توقف خشونت فعلی باشد.
بر اساس این گزارش، آمریکا همچنین عمیقاً نگران است که درگیری بین اسرائیل و حماس در غزه به سمت شمال گسترش یابد و مقامات آمریکایی در تلاشند طی همکاری با اسرائیل و لبنان جنگ را مهار کنند.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز به سی ان ان گفت: «آمریکا به صراحت گفته است که ما نمیخواهیم شاهد گسترش این درگیری به لبنان باشیم و همچنان از اسرائیلیها میخواهیم که تمام تلاش خود را برای اجتناب از هدف قرار دادن غیرنظامیان، زیرساختهای غیرنظامی، زمینهای کشاورزی غیرنظامی، تاسیسات سازمان ملل و نیروهای مسلح لبنان انجام دهند. آمریکا به همکاری خود با ارتش لبنان که یک نهاد ضروری، نه تنها برای ثبات و امنیت لبنان، بلکه برای کل منطقه است، افتخار می کند.»
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدا از ابتدای تجاوزات تاکنون به ۱۸ هزار و ۴۱۲ نفر افزایش یافته و شمار مجروحان نیز از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرده است. یر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده اند.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.