تهران-ایرنا- یک شرکت دانش بنیان موفق به بومی‌سازی و انتقال کامل فناوری طراحی و ساخت دستگاه های مدرن اتوکلاو صنعتی مخصوص فشرده سازی الیاف فیبر کربنی برای تولید هواپیما و پهپادهای دارای بدنه کامپوزیتی شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، شرکت پترو صنعت تاراز با هدف مهندسی، ساخت و نصب تجهیزات و تأسیسات کارخانه ای و عمرانی در پروژه های صنعتی کشور فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ در اصفهان آغاز کرد و پس از یک دوره پنج ساله فعالیت در زمینه ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع فولادی و معادن و صنایع ریلی و مترو، این شرکت توانست با امکانات محدود خود انواع تجهیزات مورد نیاز را ساخته و برخی را نیز نصب کند .

محمد لیموچی، مدیرعامل پترو صنعت تاراز با اشاره به طراحی و ساخت مبدل های حرارتی در این شرکت که به عنوان خنک کننده در پالایش گاز طبیعی بعد از استخراج و حرارت دادن نفت خام به منظور کاهش ویسکوزیته آن به کار گرفته می شود، گفت: این مبدل های حرارتی برای تقویت شبکه گرمایش نیروگاه و خنک کردن روغن‌ها و روان کننده‌های توربین و ژنراتور تولید برق استفاده می شود و تمام مراحل طراحی و ساخت مبدل های حرارتی نیروگاهی و پالایشگاهی توسط مهندسان همین مجموعه انجام می شود.

به گفته او، یکی دیگر از تجهیزات راهبردی که در این شرکت طراحی و ساخته میشود دستگاه اتوکلاو صنعتی است که در بسیاری از صنایع راهبردی مثل هواپیماسازی، خودروسازی، کاشی و سرامیک، تایر و تیوب، ساختمان و شیشه کاربرد دارد.

وی با اشاره به زلزله خیز بودن کشورمان، استفاده از بلوک های بتنی نسل چهارم در جهت مقاوم سازی ساختمان ها در زمینه عمران شهری و صنعت ساخت و ساز کشور را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تولید این بلوک های سبک هوادار که با نام بتن اسفنجی شناخته میشوند نیازمند دستگاه های اتوکلاو صنعتی با ابعاد بسیار بزرگ است. همچنین تولید شیشه های ساختمانی مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی نیز بدون استفاده از اتوکلاوهای دقیق صنعتی که توسط رایانه کنترل می‌شوند امکان پذیر نیست.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مدیرعامل شرکت پترو صنعت تاراز تصریح کرد: بومی سازی فن آوری طراحی و ساخت اتوکلاو های مدرن در جهت توسعه نانوکامپوزیت ها از جمله چالش های تولید قطعات مورد نیاز صنعت هوافضای کشورمان است. در حوزه سلامت نیز امحای پسماندهای عفونی و خطرناک بیمارستان ها یکی از دغدغه های مهم زیست محیطی به شمار میرود که هزینه سنگین واردات اتوکلاوهای پیشرفته باعث کندی در اجرای برنامه دفن اصولی این زباله ها شده است.