منصور دیان اردستانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، پیرامون این موضوع بیان داشت: در راستای راهبرد تامین امنیت غذایی، استان قم توانست با تولید ۱۲ هزار تُن تخم مرغ در طول ماهجاری، رتبه سوم کشور در تولید این محصول غذایی مهم و پرمصرف در سفرههای مردم را بدست آورد.
وی افزود: در همین راستا فعالان حوزه مرغ تخمگذار استان قم در قالب ۱۶۰ واحد پرورشی و تولیدی و دراختیار داشتن بیشاز ۹ میلیون قطعه مرغ تخمگذار توانستند این میزان تولید را به ثبت رسانده و در راستای افزایش هرچه بیشتر ظرفیت تولید آن برای افزایش سطح عرضه محصول به بازار، تلاش کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام سازمان جهاد کشاورزی قم در زمینه تامین و تدارک گوشت مرغ و تخم مرغ در بازار استان، ادامه داد: برنامهریزیهای لازم برای ارتقا کمی و کیفی سطح تولید محصولات در بخش مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار برای تامین گوشت مرغ و همچنین تخم مرغ مورد نیاز مردم قم تا پایان سال انجام شدهاست.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
همچنین بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.