ارومیه- ایرنا- حضرت فاطمه (س) فلسفه خلقت و رمز ماندگاری مسیر حق، الگوی ایستادگی در برابر ظلم و بی عدالتی و تفسیر والای مردانگی و از خود گذشتگی و استمرار نبوت و تعالی بخش راه نبی مکرم اسلام و ولایت است.

به گزارش ایرنا، حضرت فاطمه زهرا (س) تجلی مکارم فضایل انسانی و الهی بوده و به تعبیر روایات، موجودی ملکوتی است که در قالب انسان متجلی شده و همه ارزش های ملکوتی در وجود او تجلی یافته است.

امام خمینی(ره) به عنوان بزرگ ترین اسلام شناس در قرون معاصر در خصوص این بانوی بزرگ اسلام، بهترین و رساترین تعابیر را به کار برده و فرمودند که «فاطمه زهرا (س) موجودی جبروتی است که در قالب بشر تمثل یافت، حضرت زهرا (س) تمام نسخه انسانیت است و تمام ابعاد متصور برای انسان در فاطمه زهرا (س) جلوه کرده است.»

حضرت فاطمه زهرا (س) نه تنها در همسرداری و خانه داری بلکه در مرتبه‌ای فراتر از آن و با خطبه‌های آتشین خود در برابر جباران زمان، راهی نو در برابر امت اسلام ترسیم کرد و به زنان مسلمان پیام داد می‌توان هم مادر بود و فرزندانی دلیر و متدین تربیت کرد و هم در عرصه سیاست و اجتماع پرده نادانی و جهالت را از روی جامعه کنار کشید.

این بانوی بزرگوار با شهادت خود به مسلمانان پیام داد که برای ماندگاری ولایت باید مبارزه کرد، فریاد کشید و خطبه خواند چون اگر مبارزه نباشد، ولایت و امامتی هم نخواهد بود.

بی دلیل نیست که نویسندگان بزرگی چون دکتر شریعتی درباره حضرت فاطمه (س) می‌گوید: «فاطمه پس از مرگش زندگی دیگری را در تاریخ آغاز کرد؛ در چهره همه‌ ستمدیدگان که بعدها در تاریخ اسلام بسیار شدند هاله‌ای از فاطمه پیدا بود.»

حضرت فاطمه (س) مدافع ولایت

استاد حوزه‌های علمیه قم با بیان اینکه خداوند متعال حضرت فاطمه (س) را فلسفه خلقت معرفی می‌کند، گفت: ایشان جمیع تمام فضایل انسانی بود؛ حضرت زهرا (س) انسانی کامل، مادری فداکار، همسری ایثارگر، مجاهد و مبارز و شهادت طلب برای دفاع از حق و حقیقت بود.

حجت الاسلام محمدجواد قهرمانی افزود: بعضی انسان‌ها ۸۰ سال عمر می‌کنند اما آن چنان که لازم است به درجه درک و فهم نمی‌رسند ولی حضرت فاطمه (س) با کمی سن و سالش در تمامی ابعاد به قله معرفت دست یافت و همه امامان معصوم او را الگوی خود قرار دادند.

وی اظهار کرد: بانوی دو عالم، سنبل مهربانی و عطوفت در کانون خانواده بود و در همسرداری الگویی تمام عیار برای تمام زنان به شمار می رود آن گونه که حضرت علی (ع) می‌فرماید هرگاه به چهره او نگاه می‌کردم تمام اندوهم برطرف می‌شد.

معاون تهذیب مجتمع آموزشی و پژوهشی تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: حضرت فاطمه (س) مجاهد و مدافع ولایت بود؛ و بر ما واجب است که با الگو قرار دادن حضرت فاطمه (س) از ولایت دفاع کنیم تا ارزش‌های الهی، عفت و پاکدامنی در جامعه حفظ شود.

حضرت فاطمه (س) در دفاع از ولایت ساکت نماند

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری هم بیان کرد: حضرت فاطمه (س) نه تنها به تربیت فرزندانی چون امام حسن و امام حسین (ع) پرداخت بلکه به مسائل جامعه هم توجه داشت و در هفته چند روز به زیارت شهدای احد می رفت تا رسالت اجتماعی خود را نیز عملی کند.

آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری با بیان اینکه آن حضرت در دفاع از ولایت ساکت نماند، افزود: او وظیفه خود را تنها تربیت اولاد نمی دانست بلکه در مورد مسائل مربوط به امیر المومنین (ع) ساکت ننشست و شبانه به درخانه انصار می رفت و مساله غدیر و ولایت را یادآوری می کرد.

وی ادامه داد: حضرت فاطمه (س) در عین تربیت اولاد صالح، در اجتماع نیز حضور داشت وتلاش می کرد از مسائل اجتماع دور نباشد.

وی گفت: حضرت زهرا (س) بعد از پیامبر دست به روشنگری و جهاد تبیین زد، چهره به چهره با مردم صحبت کرد و حقایق را برای آنها بازگو کرد.

حضرت فاطمه (س) استمرار نبوت

استاد الهیات و معارف اسلامی ارومیه ای اظهارکرد: حضرت فاطمه (س) استمرار نبوت است؛ او راه نبی مکرم اسلام را ادامه داد و نگذاشت این راه از بین برود.

بهنام جعفرزاده ادامه داد: این بانوی بزرگوار همچنین الگویی بی بدیل برای تمام بشریت اعم از زن و مرد است چون تمام ویژگی های انسان کامل در او جمع شده و او را متمایز از تمام زمینیان و آسمانیان قرار داده است.

وی ادامه داد: حضرت فاطمه (س) نقشه راهی برای تمام زمانها و عصرها ترسیم کرده است و نقشه راه او رهایی انسان از دام ظلم و بی عدالتی و رسیدن به حق واقعی است.

این استاد دانشگاه افزود: نباید صحبت از آن حضرت به ایام خاصی موکول شود بلکه تبیین حقیقت شخصیت این بانوی بی بدیل عالم هستی، راه نجات جامعه انسانی از تمام مشکلات است.

جعفر زاده بیان کرد: تبیین هرچه بیشتر سیره و زندگی و مبارزه آن حضرت جامعه را از گزند آسیب ها مصون نگه داشته و راه نفوذ را بر دشمنان اسلام می بندد.

وی افزود: شخصیت حضرت فاطمه (س) پاسخی گویا و شفاف به کسانی است که اسلام را دینی معرفی می کنند که در آن زن جایگاهی ندارد.

به گزارش ایرنا، حضرت فاطمه (س) در ۲۰ جمادی الثانی بین ۳۵ تا ۴۵ عام الفیل پیش از هجرت در مکه مکرمه چشم به جهان گشود و در ۱۳ جمادی‌الاول یا سوم جمادی‌الثانی ۱۱ هجری قمری در مدینه به شهادت رسید.

امروز، سوم جمادی الثانی و سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به روایت ۹۵ روز است.