به گزارش ایرنا، سیدمحمود طبیب غفاری روز شنبه در نشست خبری با رسانههای دزفول در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، افزود: تولید گندم خوزستان از حدود ۴۰۰ هزار تن در سال ۱۳۷۱ به حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در کشت پاییزه سال گذشته رسیده است که این افزایش تولید، سهم اجرای توصیه های علمی در فرآیند کاشت، داشت و برداشت و همچنین معرفی ارقام جدید گندم توسط مراکر تحقیقات کشاورزی بسیار چشمگیر است.
وی عمل به توصیههای علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد توسط شرکتهای کشت و صنعت مستقر در شمال خوزستان را موجب افزایش بهره وری این واحدها دانست و ادامه داد: کشت و صنعت شهید رجایی با عمل به توصیههای علمی مرکز باغات را بیش از یک هزار هکتار توسعه داده که ناشی از پایه پیوندیهای جدید توصیه شده این مرکز است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: بالابودن میانگین سنی و پایین بودن سطح سواد کشاورزان موجب شده تا توصیههای آموزشی و علمی مرکز تحقیقاتی در اجرا با مقاومت کشاورزان مواجه شود.
وی افزود: توصیه این مرکز، کاشت ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم بذر در هر هکتار است ولی کشاورزان با تصور اینکه بذر بیشتر موجب برداشت بیشتر میشود، هم اکنون حداقل ۲۵۰ کیلوگرم بذر در هر هکتار کشت میکنند که این جز تحمیل هزینه برای کشاورزی چیزی ندارد.
مرکز تحقیقات صفی آباد پاسخگوی نیاز علمی یکی از اقلیمهای هشت گانه کشور است
طبیب غفاری گفت: مرکز تحقیقات صفی آباد یه عنوان یکی از قدیمی ترین مراکز تحقیقات کشاورزی کشور همتراز موسسههای پژوهشی باسابقه، فعالیت خود را از دهه ۴۰ آغاز کرده است.
وی افزود: احداث سد و شبکه آبیاری دز موجب شد تا این مرکز از یک مزرعه نمایشگاهی به دلیل ظرفیت و جایگاه بیبدیل کشاورزی منطقه به مرکزی تحقیقاتی با ارتباطات بین المللی ارتقا و توسعه یابد به گونهای که این مرکز از زمان تاسیس تا سال ۱۳۹۸ با مراکز تحقیقاتی برتر دنیا در زمینه کشاورزی دارای ارتباط علمی بود.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول تصریح کرد: پژوهشهای این مرکز با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، علاوه بر شمال خوزستان پاسخگوی نیاز علمی کشاورزان در مناطق گرمسیر استانهای ایلام، لرستان و بخشهای زیادی از استان بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد است.
طبیب غفاری با اشاره به دستاوردهای علمی این مرکز در تولید ارقام مختلف بذر دیمی و آبی گندم افزود: هستههای بذری گندم آبی و گندم دیمی تولید شده در این مرکز تحقیقاتی امروز براساس شیوه نامهها در سراسر کشور توزیع میشود.
وی با اشاره به وجود هشت اقلیم مختلف در کشور تصریح کرد: مرکز تحقیقات صفی آباد از زمان تاسیس تاکنون مرکز اصلی پاسخگوی نیازهای علمی یکی از اقلیمهای هشت گانه کشور است.
خوزستان توان تامین نان ۲ ماه کشور را دارد
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه تقسیم بندی جغرافیای سیاسی و مرزهای استانی بر دامنه فعالیت مراکز مهم تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در کشور اثرگذار بوده است، گفت: تغییر از نگاه پهنه بندی جغرافیای سیاسی به پهنه بندی اقلیمی نیاز کنونی تحقیقات کشاورزی در کشور است.
وی با بیان اینکه خوزستان هم اکنون ۲ ماه نان کل کشور را تولید میکند، افزود: خوزستان ظرفیت تولید سالانه ۲.۵ تا سه میلیون تن گندم را دارد.
نقشه کشت ارقام گندم خوزستان تهیه شد
طبیب غفاری با بیان اینکه آموزش و معرفی دستاوردهای علمی مرکز به کشاورزان طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، اظهارکرد: آموزش و بازدید کشاورزان از دستاوردهای علمی و مزارع تحقیقاتی مرکز صفی آباد در طول سال و به صورت مستمر برگزار میشود.
وی افزود: گندم در ایران در چهار اقلیم گرم، سرد، مرطوب و معتدل کشت میشود که مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول یکی از مراکز اصلی اقلیم گرم و جنوب کشور است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی انتخاب مشارکتی ارقام به وسیله کشاورز(پی وی سی) گفت: تمام ارقام موجود در اراضی کشاورزی دزفول و ۳۰ نقطه خوزستان با همکارای کشاورزان پیشروی استان کشت و نقشه ارقام گندم استان که بالاترین بهره وری را در هر منطقه دارد استخراج شده است.
وی افزود: خوزستان گسترده وسیعی از اقلیمهای مختلف با آب، خاک، هوای و تنشهای مختلف را دارد که هر کدام از این اقلیمها نیاز به ارقام خاص خود است.
به گزارش ایرنا مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات جنوب غرب کشور پس از بررسیها و مطالعات اولیهای که از اراضی آبخور سد بزرگ دز در سال ۱۳۳۹ آغاز شده بود به طور رسمی در سال ۱۳۴۲ در قلب اراضی ۱۲۵ هزار هکتاری شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان افتتاح شد.