به گزارش ایرنا، در این استانها طبیعت بکر است و ظرفیت برای گردشگری بالاست، اما همچنان گردشگری در این منطقه اقتصادی نیست و بیشتر اجتماعی است و درآمد این صنعت در استانهای زاگرسی چندان بروز و ظهور نداشته است.
این استانها دارای معادن و ذخایر طبیعی است اما این پتانسیل اقتصادی هنوز نتوانسته است به صورت گسترده باعث توسعه استانهای آن شود و حتی باعث شده نرخ بیکاری در این استانها بالاتر از سایر نقاط کشور باشد.
این ظرفیتها و پتانسیلها و توسعه نیافتگی لازم باعث شد رییسجمهور ۲۵ آبانماه امسال در دور دوم سفر خود به چهارمحال و بختیاری با پیشنهاد غلامعلی حیدری استاندار این استان مبنی بر تشکیل ستاد توسعه استانهای زاگرسنشین موافقت و بر تشکیل و فعالسازی موثر ان تاکید کرد.
ستاد توسعه استانهای زاگرسنشین گامی مهم و اساسی برای تحول آفرینی و پیشرفت استانهای زاگرس نشین به خصوص در بخش اشتغال به شمار میرود.
چهارمحال و بختیاری پیشنهاد راهبردی تاسیس ستاد ویژه توسعه استانهای زاگرس نشین را در دور دوم سفراستانی رییسجمهور به این استان ارائه و مورد تصویب دولت قرار گرفت که روز شنبه ۲۵ آذرماه نخستین نشست ان برگزار شد.
نرخ بالای بیکاری در این استانها باعث شد تا ستاد استانهای زاگرسنشین پس از سفر دور دوم رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری در تهران تشکیل شود.
معاون رییس جمهور پیگیر تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین
معاون اجرایی رییسجمهور در نخستین جلسه این ستاد در حضور استانداران این منطقه در تهران گفت:بستهای در ارتباط با تسهیل فرایند و رفع موانع اشتغال برای ۶ استان زاگرسنشین آماده میشود.
محسن منصوری اظهار داشت: بخشی از این بسته مرتبط به حوزههای پولی، مالی و بانکی است از جمله اینکه پیشنهادی به شورای پول و اعتبار ارائه می شود که نرخ سود تسهیلات برای ایجاد اشتغال و در این استانها قدری کاهش پیدا کند تا از این طریق انگیزه لازم برای سرمایهگذاران ایجاد شود.
وی تاکید کرد: پیرو دستور رییس جمهور مبنی بر تشکیل کارگروه رفع موانع اشتغال در استان های غربی و زاگرس نشین شامل ۶ استان کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، این ستاد و جلسه تشکیل شده است.
منصوری ادامه داد: دولت در موضوع اشتغالزایی و رفع موانع، اهتمام و عزم جدی دارد و رئیس جمهور هم جلسات مستمری برای این موضوع برگزار کرده است و آمارها نشان میدهد که ما در حوزه اشتغال، وضعیت بهتری نسبت به قبل داریم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین مساله کاهش نرخ بیکاری است، افزود: با تلاش دولت سیزدهم نرخ بیکاری وارد کانال هفت درصد شده است و هنگامی که نرخ بیکاری به زیر ۸ درصد برسد، نشان میدهد دولت در این حوزه طراحی جدی انجام داده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه از سوی دیگر تعهدات حوزه اشتغال دولت در سطح کلان کشور محقق شده است، تصریح کرد: ما وعده داده بودیم که سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم و تکلیفمان هم همین بود و در سال گذشته عددی که محقق شد بیش از این بود.
منصوری عنوان کرد: فلسفه جلسه امروز با حضور استانداران، تاکید و پیگیری موضوعات مورد تاکید رییس جمهور در سفر به استانهای کرمانشاه، کردستان و چهارمحال و بختیاری بود.
آیت الله رئیسی دستور داده بود که یک ستاد و کارگروه ویژه برای کاهش نرخ بیکاری و رفع مشکلات اشتغال استانهای زاگرسنشین تشکیل شود.
وی ادامه داد: پیش از این نیز در دو جلسه با محوریت استان کرمانشاه تشکیل شده بود اما دستور اخیر رییس جمهور آن بود که این کارگروه توسعه پیدا کند و مسئولان ۶ استان که وضعیت اشتغالشان نیاز به توجه جدیتر نسبت به قبل دارد، در کارگروه حضور پیدا کنند.
معاون اجرایی رییس جمهور تصریح کرد: امروز این ۶ استاندار به نمایندگی از ۶ استان در جلسه حضور داشتند و مدیران بانکهای سراسر کشور، بنگاههای اقتصادی و همه دستگاههای دخیل در حوزه اشتغال در جلسه بودند و تدابیر خیلی خوبی اتخاذ شد.
ستاد استانی در چهارمحال و بختیاری؛گام اول برداشته شد
در این راستا ستاد استانی توسعه استانهای زاگرسنشین در چهارمحال و بختیاری در هفته جاری کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین گامی مهم برای برطرف کردن غبار محرومیت از چهره مناطق زاگرس به شمار میرود.
غلامعلی حیدری با اشاره به تشکیل جلسه استانداران ۶ استان زاگرس نشین از جمله ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان برای تدوین سند اشتغال گفت: آمار بیکاری در این استانها بالاست و باید برای کاهش میزان آن سند اشتغال تدوین شود.
وی گفت: بر اساس سند توسعه استانهای زاگرس نشین، طرحهای اقتصادی بالای ۸۰ درصد در اولویت تکمیل قرار دارند.
وی افزود: استانداران استانهای زاگرسنشین قرار است فهرستی از طرحهای اقتصادی با پیشرفت بالای ۸۰ درصد را به دبیرخانه قرارگاه ویژه اشتغال زاگرس نشینان ارائه دهند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین مقرر شده است دولت برای تکمیل این طرحها با هدف اشتغالزایی در استانهای زاگرس نشین تامین اعتبار کند.
وی تاکید کرد: تلاش دولت سیزدهم این است که این محرومیتها و مشکلات در قالب قرارگاه، برنامه خاص و ویژه با مشورت استانهای هدف به صورت کوتاه و دراز مدت برطرف شود.
حیدری با اشاره به تشکیل سه کمیته اصلی شامل کمیته اشتغال، فرهنگی – اجتماعی، عمرانی، فنی و زیربنایی در حاشیه ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین گفت: قرار است در قالب این کمیتهها بارش فکری برای حل مشکلات استانهای هدف صورت گیرد.
اشتغال محور کار ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری که موجب افزایش مهاجرت و بسیاری دیگر از مشکلات اجتماعی شده؛ مهمترین محور مورد تاکید رییسجمهور توجه به مساله مهم اشتغال در استانهای زاگرس نشین است.
وی با تاکید بر ارائه پیشنهادات لازم از سوی دستگاههای اجرایی اضافه کرد: آب یکی از سرمایهها و گنجینه مهم استانهای زاگرس نشین به شمار میرود هر چند خود این استانها بهرهمندی کمتری ازاین سرمایه دارند.
حیدری یادآور شد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد استان چهارمحال و بختیاری کوهستانی و تنها امکان کار در ۱۵ درصد فضای غیرکوهستانی این استان فراهم است یکی از مشکلات مهم این استان بحث جرائم است.
استاندار چهارمحال و بختیاری توجه به زنجیره ارزش را از جمله دیگر موارد مهم در این استان عنوان کرد و گفت: تشکیل زنجیره ارزش بادام، ماهیان سردآبی، گیاهان دارویی،محصولات دامی و کشاورزی، صنایع زنجیره عرضه یا نساجی از جمله دیگر مواردی است که باید در بحث پیشنهاد دستگاههای اجرایی به ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین مورد توجه قرار گیرد.
وی بر ضرورت تشکیل کمیتههای مالی و اعتباری، گردشگری با نگاه بومگردی و حفظ هویت، کشاورزی و دامپروری، معادن، محیط زیست و توسعه زیرساختها از جمله جادهها و فرودگاه، ریل تاکید کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین استفاده از مازاد مالیات برارزش افزوده در استان، برخورداری از ظرفیت ماده ۵۶ و تهاتر نفت، صندوق کارآفرینی را مورد تاکید قرار داد.
ستاد استانهای زاگرسنشین؛ گامی برای حل مشکلات
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: تصویب پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استانهای زاگرسنشین در دولت سیزدهم اقدامی تحسین برانگیز و گامی مهم و موثر برای حل مشکلات این استانها به شمارمیرود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی نکونام با تاکید براینکه تصویب افزود: ستاد توسعه استانهای زاگرسنشین نقش مهمی در تولید، رشد اقتصادی، تامین معاش مردم و فرصتی برای همگرایی، تبادل فکر، فرهنگ و هویتها است به شرطی که با نگاه درست، برنامهریزی صحیح و عمل متقن هدایت شود.
ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین؛ گامی برای منطقه محوری
امام جمعه شهرکرد گفت: همگرایی استانهای زاگرس نشنین با تشکیل ستاد توسعه این استانها فراهم میشود و میتواند الگویی جدید به کشور ارائه کند.
وی یادآور شد: عملکرد موفق ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین میتواند منطقه محوری را به جای مرکز محور در کشور حاکم کند و به این شکل با حمایت مرکز این استانها روی پای خود بایستند.
کاهش نرخ بیکاری هدف نهایی تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: هدف نهایی تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین افزایش سرعت کاهش نرخ بیکاری است.
حمیدرضا منتظری گفت: ایدهها و اندیشهها ثروت عظیمی از لحاظ مادی و معنوی هستند که اگر آن ایده تحقق پیدا کند، ثمرات آن را در آینده مشاهده میکنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همزمان با دور دوم سفر رییسجمهور به این استان، ایده تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین توسط استاندار مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در اولین جلسه تشکیل ستاد استانهای زاگرسنشین، از سوی استاندار چهارمحال و بختیاری ۲۴ پیشنهاد ارائه شد که از این مجموع ۱۵ عنوان مورد تاکید معاون اجرایی رئیسجمهور قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت در دور دوم سفر استانی خود ۲۵ آبان ماه به چهارمحال و بختیاری سفر کردند.