«حسن گلی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استاد نظمی به ۲ زبان فارسی و ترکی شعر سروده است، افزود: این شاعر ایران زمین، از غزل سرایان برجسته و صاحب سبک در کشور بوده و اشعار وی مورد توجه جامعه ادبی کشور است.
وی با بیان اینکه استاد اشعار ترکی ارزشمندی به یادگار گذاشته است، اظهار کرد: آوازه شهرت استاد نظمی فقط مختص تبریز و آذربایجان نبوده بلکه فراتر از آن و در سطح کشور شناخته شده است.
معاون فرهنگی و رسانهای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: استاد نظمی به علت علاقه مندی به فرهنگ و تاریخ آذربایجان همانند شاعران پیشین این دیار به ۲ زبان فارسی و ترکی شعر سروده البته اشعار فارسی وی بیشتر از ترکی است.
به گزارش ایرنا، استاد نظمی ۲۵ آذر ماه جاری در سن ۹۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.
مراسم تشییع جنازه این شاعر بزرگ کشور فردا از ساعت ۱۰ صبح از مزل شخصی استاد، واقع در محله «بالا حمام» تا مسجد «شکلی» انجام و از آنجا به مقبره الشعرا منتقل می شود.
مراسم وداع جامعه ادبی، شاعران، هنرمندان و علاقه مندان با استاد نظمی، ساعت یازده در مقبرالشعرا برگزار و پیکرش در جوار ۴۰۰ شاعر مدفون در مقبره الشعرا به خاک سپرده می شود.
شام غریبان این استاد نیز از ساعت ۱۸.۳۰ تا ۲۰.۳۰ در مسجد آیت الله شهید مدنی (شکلّی) برگزار می شود.
«علی نظمی» ادیب متخلص به نظمی تبریزی از شاعران غزلسرای ایران بود.
او سرودن شعر را از ۱۶ سالگی آغاز کرد و شاگرد ملک الشعرای بهار، محمدامین ادیب طوسی و عباسقلی خان وقایعی بوده است.
علاوه بر شعر، آثار تحقیقی ادبی نیز از وی به چاپ رسیده که از جمله این آثار میتوان به تذکره الشعرای منظوم و منثور «دویست سخنور» و «گلشن معانی» شرح برخی ابیات مشکله فارسی اشاره کرد.
استاد علی نظمی در سال ۱۳۰۶ در تبریز متولد شد، پدرش از شکارچیان زبردست این شهر بود که در آغاز دوران شاعری فرزندش درگذشت، نظمی در قطعه مفصلی به ذوق پدرش در شکار و چیره دستی او اشاره کرده است.
پس از سال ها زندگی عامیانه، در ۱۹ سالگی به هوای تحصیل در کلاس های شبانه ثبت نام کرد پس از اخذ گواهی نامه ششم ابتدائی، به فراگیری صرف و نحو و خواندن کتب قدیمی از جمله گلستان سعدی، کلیله و دمنه، مقامات حمیدی و تاریخ معجم که از مهمترین متون ادبی هستند پرداخت و ۶ سال به شاگردی استادان ادبیات عرب برای فراگیری این حوزه مشغول بود.
او سرودن شعر را با شاگردی نزد ملک الشعرای بهار، محمدامین ادیب طوسی و عباسقلی خان وقایعی آغاز کرد و ادامه داد، سال های متمادی به مطالعه بسیار در خصوص ادبیات پرداخت.
استاد علی نظمی تبریزی، با وجود کهولت سن به فعالیت ادبی و همراهی با فعالیت های فرهنگی شهر ادامه داد و در جایگاه ریاست انجمن ادبی «بزم سخن» منشاء خیر و برکت برای شهر و کشورمان شد.