ساری- ایرنا- رشد آمارهای آبی در پاییز پُرباران مازندران سبب سیراب شدن دشت ها و آب‌بندان‌ها و در ورای آن سفره آرایی رنگین تر از سال گذشته برای پرندگان مهاجر به ویژه قوهای فریادکش در تالاب سرخرود شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ورود پرندگان مهاجر زمستان‌گذران به آب‌بندان‌ها و تالاب‌های مازندران از اواسط شهریور ماه جاری به مازندران آغاز شد و تاکنون حدود ۶۰ گونه از این پرندگان و به تعداد ۵۵ درصد از بالهای پرندگان زمستان گذران به تالاب ها و آب‌بندانهای مازندران رسیدند.

این پرندگان که در تالاب میانکاله، فریدونکنار و آب‌بندانهای استان فرود آمدند به احتمال در هفته های پیش رو بر تعداد آنها اضافه خواهد شد.

باتوجه به این‌که آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و زمین‌های کشاورزی استان در این زمان از سال به خاطر وجود حشره‌ها شرایط تغذیه‌ای مناسبی دارند و پناهگاه مناسبی برای پرندگان هستند، این گوه های جانوری که قصد زمستان‌گذرانی در مناطق مرکزی و جنوبی ایران را دارند برای مدتی کوتاه در این فصل سال مهمان آب‌بندان‌ها و تالاب‌های مازندران می‌شوند.

سال آبی جدید برای مازندران با نوید شرایطی بهتر از سال گذشته آغاز شد. اعداد و ارقام ثبت شده از بارندگی و برخی منابع آبی استان این نوید را می‌دهند که به احتمال شرایط بهتری نسبت به سال آبی گذشته در پیش است. و این سفره رنگی تر از گذشته برای پرندگان مهاجر کارشناسان را به این باور رساند که احتمال حضور تعداد بیشتری از پرندگان مهاجر به مازندران وجود دارد.

مازندران که سه سال اخیر را با خشکسالی پشت‌سر گذاشته و در برخی نقاط استان نیز تنش آبی چالش‌هایی را در تامین آب کشاورزی و آشامیدنی ایجاد کرد، با ثبت آمارهایی مناسب نخستین ماه از سال آبی جدید را به پایان رسانده است. به طوری که گفته می‌شود بارندگی‌ها نسبت به مهر سال گذشته ۱۱۶ درصد بیشتر شده است. اعداد مربوط به آورد رودخانه‌ها و ذخیره ۱۰ سد فعال استان در پایان ماه مهر نیز رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد.

در این پیوند رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از ورود قوهای فریادکش و فرود این پرندگان مهاجر در تالاب سرخرود استان خبرداد و گفت:‌با توجه به تاخیر در برودت و سرما هوا، این پرندگان امسال دیرتر از سالهای قبل مهاجرت کردند و به مازندران آمدند.

کوروس ربیعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه ساله قوهای فریادکش اواخر آبان ماه به مازندران به ویژه تالاب سرخرود می آمدند اما امسال با توجه به اینکه کاهش دمای هوا نیز با تاخیر رخ داده، مهاجرت این پرندگان نیز با تاخیر صورت گرفته است.

وی ادامه داد:‌ تاکنون حدود ۲۰۰ بال قوی فریادکش در تالاب سرخرود فرود آمدند و پیش بینی می شود طی چند روز آینده قوهای بیشتری در این تالاب فرود آید.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: همه ساله با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی دریای خزر و بخش هایی از سیبری، قوهای مهاجر از اواسط آبان ماه با جمعیت کمی مهاجرت به عرض های پایین جغرافیایی را آغاز می کنند که این روند امسال با تاخیر انجام شده است.

وی شرایط آب گیری و وجود غذای طبیعی در تالاب سرخرود را مطلوب توصیف کرد و گفت: امسال نیز همانند سال گذشته همه تدابیر برای حفاظت تامین غذا و پایش و رفع بیماری های احتمالی بین قوهای فریادکش اندیشیده شده است.

ربیعی ادامه داد: به طور قطع هر روز به جمعیت تعداد قوهای مازندران بیشتر خواهد شد و برای این که خطر کمبود غذا، سبب پراکندگی پرندگان برای تغذیه به آببندان ها و یا در دیگر مناطق نشود که خطر شکار غیر قانونی نیز وجود دارد، از هم اکنون به اندازه کافی ذخیره گندم انجام شده است.

وی گفت:‌ پیش بینی می شود همچون سالهای گذشته تالاب سرخرود مازندران میزبان یک هزار و ۵۰۰ بال قوی فریادکش باشد.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت که ۱۰ روز آینده پایان زمان پرواز پرندگان مهاجر و فرود آنها در مقصد است و دهم دی ماه این کار بهترین زمان برای ارائه تعداد حضور این نوع پرندگان در استان است.

استان مازندران با داشتن چندین تالاب از جمله تالاب بین المللی میانکاله با ۴۸ هزار هکتار و ۸۰۰ آببندان و اراضی کشاورزی بهشت پرندگان محسوب می شود و سالانه حدود ۱.۵ میلیون بال پرنده معادل ۶۰ درصد پرندگان مهاجر در این استان فرود می آیند.