به گزارش ایرنا، در این بین برخی از علمایی که در حوزههای علمیه تحصیل و تدریس داشتهاند در بخشهای مختلف همانند عالمان و دانشمندان دانشگاهی به دنبال ارائه راهکاری علمی بودهاند و گفته میشود تعدادی از سازههای ایرانی زیر نظر شیخ بهایی طراحی و بنا شده است.
در چهارمحال و بختیاری نیز علمایی مانند آیتالله دهکردی در حوزه علوم دینی و فقهی در زمره دانشمندان و محققان بود چرا که شاگردان او افرادی بنام و صاحب اثر بودند.
از جمله مشاهیر چهارمحال و بختیاری در بخش حوزوی بزرگانی نظیر آیت الله جهانگیرخان قشقایی، آیتالله ابوالقاسم دهکردی، آیتالله ارباب دهکردی، آیتالله نجفی اصفهانی نیز در حوزههای علمیه تحصیل و تدریس داشتند.
در بخش دانشگاهی نیز استادان، محققان و پژوهشگرانی در چهارمحال و بختیاری تحصیل و تدریس داشتهاند که هر کدام در بخشهای این استان اثرگذار بودهاند.
امام خمینی(ره) به مناسبت روز شهادت دکتر آیتالله مفتح روز ۲۷ آذرماه را به نام وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کردند.
به گفته کارشناسان، طرح گفتمان وحدت حوزه و دانشگاه، از نگرشهای امام خمینی (ره) بود که ایشان چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، به این نتیجه رسیدند که مسأله همراهی و همگامی حوزه و دانشگاه برای رسیدن به افقهایی که بتواند جامعهسازی کند ضروری است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به ضرورت وحدت بین حوزه و دانشگاه گفت: وحدت بین حوزه و دانشگاه و همچنین وحدت علما و دانشمندان در کنار همدیگر پیشرفت کشور را به دنبال دارد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام افزود: سالروز شهادت شهید مفتح به نام سالروز وحدت و دانشگاه نامگذاری شده است و بیانگر این است که علم و دین ۲ بال سعادت و پیشرفت جامعه است.
وی اظهار داشت: شهید مفتح از تبار علم و بینش بود که وجود این شهید برای حفاظت از دانایی و مبارزه با جهل اهمیت داشت و دشمنان به دنبال این بودند که با به شهادت رساندن این شهید، به ظاهر او را از جامعه بگیرند در حالی که این شهید همچنان ماندگار شد و سالروز شهادت ایشان به وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد.
وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه از مقولات مهمی است که با ایجاد و توسعه این وحدت، دانشگاه تمام عیار حوزوی فعال میشوند و حوزههای علمیه نیز تمام عیار دانشگاهی میشوند و خروجی این وحدت تربیت یک انسان متعهد و متخصص در خدمت بشریت و وحی و دین خدا میشود.
دانشگاه و حوزههای علمیه رویکرد وحدت آفرین داشته باشند
مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهرکرد با تاکید بر اینکه حوزه و دانشگاه در هدف با هم یکی هستند، گفت: مهمترین هدف و راهبرد نهایی وحدت حوزه و دانشگاه تشکیل جامعه متمدن، پیشرفته و مترقی اسلامی است.
حجتالاسلام مالک حسنی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره این سخن رهبر معظم انقلاب که وحدت حوزه و دانشگاه هدف است، افزود: البته این سخن به این معنی نیست که تخصص حوزوی در دانشگاه و تخصص دانشگاه در حوزه تدریس شود بلکه به این معنی است که این ۲ نهاد در تشکیل جامعه اسلامی پیشرفته و متمدن به همدیگر کمک کنند.
وی اظهار داشت: هر چند در دانشگاه نگاه متخصصانه و متناسب با نیاز روز و در حوزه نیز مباحث اندیشهای در حوزه دین وجود دارد اما برای رسیدن به هدف نهایی باید بین این ۲ نهاد مهم تعامل مثبت و سازندهای وجود داشته باشد.
به گفته حسنی، نبود تعامل بین حوزه و دانشگاه موجب ایجاد حوزهای میشود که نیازها، تحولها و پیشرفتهای اجتماع را نبیند و همچنین از طرف دیگر در دانشگاه نیز توجهی به ارزشهای اخلاقی نشود.
مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهرکرد یادآور شد: دانش بدون دین و اخلاق موجب شکل گیری جنگ جهانی اول و دوم میشود.
وی با تاکید براینکه داشتن جامعه اسلامی مترقی در گرو وحدت حوزه و دانشگاه امکان پذیر است گفت: دانشگاهیان برای رسیدن به نوک قله علم، دستیابی به پیشرفتهای روز و زیرساختهای مورد نیاز برای آسایش مردم باید تحقیقات لازم را انجام دهند و از آن طرف تحصیل دانش معرفت، شناخت از توحید و نگاه دینی که باید در ذهن اندیشمندان شکل بگیرد کار حوزه است.
حسنی داشتن دانشجوی متدین، پرتلاش، انگیزه مند، خوشفکر و با اعتماد به نفس بالا را لازمه یک جامعه اسلامی مترقی عنوان کرد.
وی با اشاره به رونمایی از سند دانشگاه اسلامی اظهار داشت: آنچه در سند دانشگاه اسلامی مطرح است در سایه وحدت حوزه و دانشگاه شکل میگیرد.
مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهرکرد یادآور شد: انقلاب اسلامی موجب تقویت ارتباط حوزه و دانشگاه شده و امروز ارتباط علمی، پژوهشی و آموزشی جدی بین حوزه و دانشگاه برقرار شده است.
به گزارش ایرنا، ۲۷ آذر در تقویم جمهوری اسلامی ایران، به مناسبت روز شهادت آیتالله مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد.