به گزارش ایرنا از روابط عمومی آب منطقهای آذربایجانشرقی، "یوسف غفارزاده" با اعلام این خبر اظهار کرد: این پنج دستگاه ژنراتور زمینی در بالادست حوضههای آبریز سینیخ چای، گمناب چای و نهند چای به صورت پایلوت و آزمایشی مستقر شده است.
وی اضافه کرد: این دستگاهها به منظور ارزیابی عملکرد ژنراتورها به صورت پایلوت استانی در نظر گرفته شده و قرار است ۲۰ دستگاه دیگر توسط مرکز بهرهبرداری فناوریهای نوین آبهای جوی در ماههای آتی تحویل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی شود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی با اشاره به نقش ژنراتورهای زمینی بارورسازی ابرها، خاطرنشان کرد: این طرح تحقیقاتی در راستای استحصال بارش از سامانههای بارانزای منطقه بوده و میتواند در تعدیل اثرات خشکسالیهای اخیر نقش بسزایی را ایفا کند.
مرکز بهرهبرداری فناوریهای نوین آبهای جوّی با همکاری شرکتهای آب منطقهای کشور با انجام مطالعات و کارشناسی دقیق نسبت به شناسایی نقاط نصب ژنراتورها اقدام کرده و درصدد کاهش اثرات مخرب خشکسالی است.
به گزارش ایرنا، از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲) حدود ۳۷.۷ میلیمتر بارندگی در آذربایجان شرقی روی داده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۲.۲ میلیمتر بود ۱۵.۵ میلیمتر معادل ۷۰ درصد بیشتر شده است اما این بارش ها، تغییر قابل محسوس در مخازن سدهای دهگانه استان ایجاد نکرده و متوسط حجم مخازن این سدها همانند اواخر تابستان، حدود ۲۱ درصد پُر است.