به گزارش ایرنا، در این رویداد یک روزه که در ۲ بخش برگزار شد، بخشی از دستاوردها و خدمات دولت در این سالها در سطح استان توسط مسئولان مربوطه ارائه شد و در بازدید از برخی طرح های صنعتی و اقتصادی استان این تحولات نمودی بصری و عینی یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گیلان با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان پیشگیری مقدم بر درمان است، افزود: در طرح پویش ملی سلامت که در استان گیلان اجرا شد چهار هزار و ۳۵۳ بیمار دیابتی و هفت هزار و ۴۲۷ بیمار فشار خون بالا شناسایی شدند.
محمد تقی آشوبی اظهار کرد: شبکه بهداشت و درمان استان در دورترین نقاط نیز به مردم خدمات مورد نیاز را ارائه میکند و امروز ۹۸ درصد از جمعیت استان از خدمات خانههای بهداشت و درمان، مراکز جامع سلامت و یا پایگاه سلامت شهری بهرهمند هستند.
وی، اجرای طرح سلامت خانواده را از مهمترین برنامههای دانشگاه علوم پزشکی گیلان عنوان کرد که در قالب پیشگیری و غربالگری در حال اجراست.
وی گفت : در شهرهای رشت، لاهیجان، بندر انزلی و تالش غربالگری بیماریهایی چون سرطان معده، ریه، پستان انجام میشود تا بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان آن آغاز شود.
آشوبی در ادامه با اشاره به نوسازی و بهسازی مراکز بهداشتی و درمانی شهری گفت: در حال حاضر احداث بیمارستان ۴۱۲ تختخوابی سایت لاکان رشت در هشت طبقه با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است که امیدواریم اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه شهر رشت تنها کلان شهر کشور است که بیمارستان عمومی و جنرال ندارد، گفت: یکی از اقدامات خوب استان احداث بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی است که دستور احداث آن از وزیر بهداشت اخذ شده و پروژه در فاز مطالعاتی است.
وی اضافه کرد: مجوز بیمارستانهای جایگزین نیز برای برخی بیمارستانها از جمله ۳۵۰ تختی پورسینا، ۳۵۰ تختی رازی، ۱۷۹ تختی شفا اخذ شده و پیگیریهایی نیز برای جایگزینی ۴۸ مرکز بهداشت جامع سلامت در دست انجام است.
آشوبی اظهار کرد: سیستم فاضلاب ۲۸ مرکز درمانی و برخی بیمارستانها نیز دچار اشکال بود که با برگزاری مناقصه ساخت تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان املش و اختصاص اعتباری برای این پروژه، سیستم دفع بهداشتی فاضلاب مراکز درمانی در گیلان کامل میشود.
وی از احداث مجتمع دانشگاهی در سایت ۲۰۰ هکتاری لاکان خبر داد وآن را از افتخارات نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: طراحی این مجتمع دانشگاهی انجام شده است.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در استانداری گیلان گفت: ایجاد مراکز سطح یک و ۲ درمان ناباروری در کلنیک شهدای سلامت ویژه طرح جوانی جمعیت با شناسایی چهار هزار زوج نابارور از دیگر اقدامات بخش بهداشت و درمان گیلان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان؛ توزیع متوازن تجهیزات و پزشکان متخصص و کادر درمان را از برنامههای دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانست و افزود: طی سالهای اخیر ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال تجهیزات نو برای بیمارستانها و مراکز استان خریداری و در این بیمارستانها نصب شد.
رشت را به کارگاه عمرانی تبدیل میکنیم
شهردار رشت نیز در این رویداد با تاکید بر امیدآفرینی رسانههای انقلابی، گفت: امروز جبهه انقلاب به لحاظ جنگی رسانهای از سوی دشمنان عقب ماندگیهایی دارد که باید جبران شود.
رحیم شوقی اضافه کرد: باتوجه به آنکه عملکرد مثبت و منفی هریک از مسئولان به پای نظام نوشته میشود باید اقدامات انجام شده به مردم اطلاعرسانی شود.
وی با بیان اینکه رشت را به کارگاه عمرانی بدل میکنیم، اظهار کرد: در این راستا پروژههای عمرانی متعددی در سطح شهر رشت درحال اجراست که از جمله آن احداث پنج تقاطع غیر همسطح، بازگشایی معابر و تهیه و تولید روزانه هزار تن آسفالت و استفاده از آن در روکش آسفالت مناطق کم برخوردار شهر است.
شوقی تاکید کرد: جامعه از مسئولان انتظار اقدامات عمرانی بیشتر و ساماندهی امور فرهنگی دارد ما نیز باید اقدامات در حال انجام را بصورت دقیق و صحیح به اطلاع مردم برسانیم چرا که مردم پشتوانه انقلاب هستند.
احیای ۱۰۵ واحد صنعتی در دولت سیزدهم
در بخش دوم این رویداد پس از بازدید از یک شرکت سازنده قطعات خودرو مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان هم با بیان اهم دستاوردهای ۲ ساله دولت سیزدهم در حوزه صنعت، معدن و تجارت گیلان از احیای ۱۰۵ واحد صنعتی در این دولت خبر داد.
تیمور پورحیدی اضافه کرد: زمینه احیای معادن متروک برای حدود ۴۰ معدن و محدوده اکتشافی نیز از طریق مزایده فراهم شده است.
وی تصریح کرد: ۱۵۲ طرح صنعتی بالای ۶۰ درصد با سرمایه گذاری ۶ هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی پنج هزار و ۵۴۷ نفر نیز در دست انجام بوده و از ابتدای سال جاری تاکنون برای ۹۲ واحد صنعتی پروانه بهره برداری صادر شده است.
وی گفت: جواز تاسیس ۶۶۳ شرکت برای ایجاد صنایع جدید با سرمایهگذاری ۲۰ هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال و اشتغال ۲۰ هزار و ۸۵۸ نفر در دولت سیزدهم صادر شده است.
پورحیدری افزود: در راستای حمایت از تولیدات صنعتی در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، تسهیلاتی با عنوان رونق تولید به میزان بیش از ۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال طی ۲ سال اخیر به ۳۵۰ واحد کوچک و بزرگ بر اساس مصوبات قانونی کارگروه با همکاری بانکهای عامل پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: استان گیلان در سال گذشته بیش از ۳۵ هزار تعهد برای ایجاد اشتغال داشته است که ۱۶ هزار ۴۰۰ اشتغال در سامانه رصد با کد ملی توسط سازمان صمت ثبت شده است.
وی در ادامه مهمترین پروژه های سرمایهگذاری در بخش تولید و تجارت تا پایان سال۱۴۰۲ را راه اندازی خط تولید کاشیهای تزئینی با تمرکز بر بازارهای صادراتی در منطقه محروم لوشان با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد ریالی و اشتغالزایی بیش از ۲۰۰ نفری، راهاندازی نخستین خط تولید ورق فولادی گالوانیزه توسط بخش خصوصی با ظرفیت تولید سالانه۱۵۰ هزار تن با سرمایه گذاری ۳۳۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۵۰ نفر اعلام کرد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان، راه اندازی بزرگترین کارخانه بخش خصوصی در حوزه فولاد به منظور تکمیل زنجیره تامین برای «تولید آهن اسفنجی» در شهر صنعتی رشت و احداث کارخانه تولید ست سرم برای تامین نیاز ۳۰ درصدی کشور در شهرصنعتی آنهم در واحد تعطیل شده که پیشرفت۷۰ درصدی دارد را از دیگر این پروژهها عنوان کرد.
وی اظهار کرد: راه اندازی خط تولید انواع ماشین ظرفشویی و لباسشویی خانگی با تولید سالانه ۲۰۰ هزار دستگاه لباسشویی و ۵۰ هزار دستگاه ماشین ظرفشویی با اشتغالزایی ۲۰۰ نفر، تکمیل و راه اندازی یکی از خطوط تولید شرکت ریسندگی صنایع پوشش با اشتغالزایی ۲۰۰ نفر در فاز نخست، احداث یک مجتمع بزرگ تجاری با ۵۰۰ واحد صنفی و سرمایه گذاری ۱۰میلیارد ریالی با اشتغالزایی هزار و ۳۰۰ نفر در مسکن مهر رشت بخش دیگری از این پروژهها هستند که بزودی بهره برداری می شوند.
پورحیدری بزرگترین مجتمع تفریحی–تجاری سیتادیوم با ۳۰۰ واحد صنفی در زمینی بمساحت۶۴ هزار مترمربع با سرمایه گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی و اشتغال ۲ هزار نفر در شهرستان خمام، تکمیل و راه اندازی فاز دوم طرح توسعه شرکت فرآوری و ساخت قطعات خودرو، تولید کننده انواع جعبه فرمان و کمک فنر خودرو با ظرفیت تولید ۵۰ هزار عدد فرمان برقی خودرو با سرمایه گذاری چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی ۲۸۰ نفر در شهر صنعتی رشت را از دیگر طرحهایی دانست که تا آخر امسال به انجام می رسد.
تاسیس شرکت سرنگ سازی واقع در شهر صنعتی رودسر با سرمایه گذاری هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۵۰ نفر در زمینه تولید انواع ست سرم و آنژیوکت طرح دیگری است که به گفته وی تا پایان سال ۱۴۰۲ وارد مدار تولید می شود.
وی اولویت راهبردی استان گیلان تا افق ۱۴۰۴ در این حوزه را نیز توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد و توسعه صنایعی که به فرآوری محصولات اولیه مانند چای، دارو، محصولات کشاورزی است ذکر کرد و افزود: توسعه صادرات با رویکرد محوریت صدور محصولات تولیدی استان و ارتقاءتجارت بین المللی، ایجاد زمینه جذب سرمایه گذاران با تقویت زیرساخت ها و امکانات مناسب برای سرمایه گذاری در حوزه صنعت، معدن و تجارت نیز از دیگر راهبردهاست.
وی گفت: توسعه تجارت الکترونیکی با ترویج استفاده از فناورهای ارتباطی در تجارت و افزایش حضور کسب کارهای دانش بنیان و اینترنتی، توسعه منابع انسانی با توجه به آموزش و ارتقاء مهارت های نیروی انسانی و تامین نیروی متخصص و ماهر، حمایت از کارآفرینی با ایجاد شرایط مناسب برای رشد اشتغال و حمایت از شرکت های کوچک و متوسط، توسعه بنیادهای مالی و اعتباری با تقویت آنها و نظام بانکی برای پشتیبانی از صنایع و تجارت، از دیگر اولویتهای راهبردی استان است.
وی گفت: ایجاد پارک های صنعتی با زیرساخت های مناسب به منظور جذب سرمایه گذار و تقویت زنجیره تامین مطمئن و موثر برای صنایع مختلف که می تواند واردات را کاهش داده و موجب رشد شود از دیگر رویکردهای گیلان تا افق ۱۴۰۴ در حوزه صنعت است.
این رویکردها و تلاش ها در حوزه های مختلف اجتماعی از جمله مدیریت و ساماندهی پسماند که معضل جدی استان است و تحولات خوبی در این دو ساله در آن رقم خورده و همچنین ساماندهی وضعیت رودخانه های زرجوب و گوهر رود، تالاب ها و غیره هم با قوت در دست پیگیری است و آثار آنها چه بسیار موارد نمود عینی دارد.