علیرضا قاسمی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید استاندار سیستان و بلوچستان از تصفیهخانه فاضلاب شهر زاهدان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با توجه به اهمیتی که استفاده از پساب برای مصارف صنعتی دارد و این موضوع به صورت ویژه در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، بازدیدی از تصفیهخانه فاضلاب شهر زاهدان با حضور استاندار صورت گرفت.
وی ظرفیت این تصفیهخانه را بیش از ۴۷ هزار متر مکعب در شبانه روز اعلام و مهمترین بخش اجرایی طرح فاضلاب را تصفیهخانهها دانست و افزود: خوشبختانه این زیرساخت حیاتی با یکی از بهترین روشهای تصفیه و بالاترین استاندارد ایجاد شده بنابراین استفاده از این ظرفیت جهت مصارف مختلف از جمله صنعت بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل عدم تکمیل شبکههای جمعآوری فاضلاب در سطح شهر، ۲۰ درصد تصفیهخانه وارد مدار است.
وی با اشاره به قول پیگیری استاندار سیستان و بلوچستان در حمایت از مشارکت سرمایهگذاران در تأمین منابع مالی طرح فاضلاب و استفاده از پساب فاضلاب جهت تأمین آب مورد نیاز صنایع از جمله مس و فولاد تصریح کرد: با صرف اعتباری معادل چهار هزار میلیارد ریال در اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب، میتوان ظرفیت تصفیهخانه را به ظرفت نهایی رساند و ۴۷ هزار متر مکعب در شبانه روز پساب با قابلیت استفاده در مصارف مختلف تولید و در اختیار صنایع قرار داد و بخشی دیگر را برای تزریق و تقویت سفرههای آب زیرزمینی استفاده کرد.
قاسمی با بیان اینکه تصفیه خانه زاهدان با سه هدف استفاده از پساب برای بخش صنعت، تزریق به سفرههای آب زیرزمینی و استفاده در فضای سبز شهری طراحی و راهاندازی شده، گفت: مذاکراتی با مس لار صورت گرفته و پیشنهاداتی نیز در این راستا ارائه شده که امیدواریم با حمایتهای استاندار سیستان و بلوچستان و پیگیریهای جهادی در کوتاه مدت این موضوع به ثمر برسد.