به گزارش ایرنا، هادی احمدی روز چهارشنبه در نشست با هیات اندیشهورز نخبگان گلستان با اشاره به نقش نخبگان در حل مسائل کلان و اثرگذاری در توسعه کشور اظهار کرد: ماموریتگرایی و مسئلهمحوری در دانشگاهها، مراکز علمی و نخبگانی موجب حل مشکلات اساسی در استان شده است.
وی با بیان اینکه راه حل تمام مشکلات از دروازه علم و دانش میگذرد، افزود: برای عبور از مشکلات و حل چالشهای استان چارهای جز استفاده از ظرفیت علم و دانش نداریم.
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری گلستان در ادامه به حل مشکل خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: در موضوع خلیج گرگان، اراده مسولان در توجه به زحمات تحقیقاتی دانشگاهیان و نخبگان حل این چالش اساسی استان را به همراه داشت که رضایتمندی ساحلنشینان ترکمن، بندرگز و سایر گردشگران گواه این مسئله است.
احمدی تاکید کرد: بهرهمندی از ظرفیت علمی و پژوهشی در طرح علاجبخشی خلیج گرگان برکات فراوانی داشته و موجب احیای صنعت گردشگری، ماهیگیری و احیای محیط زیست شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت با عزم و اراده جهادی برای احیای خلیج گرگان گام برداشته است اظهار امیدواری کرد در سفر دوم رییس جمهور به گلستان نیز توجه به این موضوع با نگاه ویژه هیات دولت تداوم یابد و رونق این منطقه منحصر به فرد تسریع شود.
رییس جمهور اسفند سال ۱۴۰۰ در شانزدهمین سفر استانی به گلستان دستور احیا و لایروبی خلیج گرگان را صادر کرد.
پس از سفر اسفند ۱۴۰۰ آیت الله رییسی به گلستان و دستور صریح وی، عملیات نجات بخشی خلیج گرگان به عنوان مهمترین بخش پناهگاه حیات وحش و ذخیرگاه زیست کره میانکاله آغاز شد.
انتخاب پیمانکار خارج از تشریفات اداری بیانگر اراده جدی قوه مجریه برای نجات دردانه خزر بود و پس از آن دهها فروند قایق، لایروب، کامیون ، بیل مکانیکی و ادوات فنی و راه سازی عازم شمال جزیره آشوراده شدند تا با جمع آوری رسوبات، زمینه ورود آب به خلیج گرگان را فراهم کنند.
به اعتقاد کارشناسان توجه به احیای خلیج گرگان و رهایی آن از خشکی از جهات اقتصادی و اجتماعی بسیار ضروری بوده و اگر اقدام عملی برای احیای آن شتاب نمی گرفت، تا سال ۱۴۰۲ ارتباط طبیعی خلیج گرگان با دریای خزر برای همیشه قطع شده و مانند خلیج «حسنقلی» و تالاب گمیشان گرفتار خشکی مطلق میشد.
از پیامدهای این خشکی، افزایش دمای منطقه و رسیدن میانگین شوری آب این خلیج به ۲۵ درصد بود و علاوه بر آن، تخریب بیشتر محیط زیست و ایجاد یک شورهزار بزرگ در منطقه و فراگیری گرد و غبار آن تا خراسان شمالی دور از انتظار نبوذ.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و «لپو زاغمرز» در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی که حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت منطقه تحت تاثیر مستقیم خلیج گرگان هستند، اثرگذاری مستقیم دارد.