تهران- ایرنا- شاید برای عده ای سوال باشد خب از کجا باید بفهمیم پیکر شهید که توسط گروه تفحص پیدا می شود ایرانی است یا عراقی؟

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عملیات تفحص شهدا براساس اطلاعات دقیق نظیر نقشه های عملیاتی زمان جنگ،‌اطلاعات فرماندهان سطوح مختلف و حتی رزمندگان انجام می شود.

وقتی پیکری تفحص می شود نشانه های زیادی برای تشخیص ایرانی یا عراقی بودن این پیکر وجود دارد، برخی از نشانه ها عمومی و قابل تشخیص برای همه مردم است و بدون داشتن تخصص خاص و با دانستن این اطلاعات می توان تشخیص داد پیکر کشف شده متعلق به شهید یا جسد عراقی است.

نشانه های متعدد و تخصصی دیگری هم وجود دارد که جزو تجربیات و تخصص بچه های تفحص است.

کلاه

کلاه‌ عراقی‌ها کاملاً با کلاه ایرانی تفاوت دارد.

چفیه

برخی از شهدای ایرانی دارای شال گردن و عموماً دارای چفیه هستند در حالیکه در نظام عراق از این البسه‌ها استفاده نشده است. چفیه‌های ایرانی سفید رنگ با خطوط سیاه رنگ و یا سیاه با خطوط سفید رنگ هستند.

پیراهن ایرانی‌ها

لباس فرم سپاه : سبز رنگ و نازک و ممکن است که آرم سپاه بر روی آن حک باشد.

لباس بسیجی‌ها: به رنگ خاکی یا لجنی با جنس مشخص بدون سر دوشی و لباس فرم بسیجیان نیز به رنگ خاکی، جیب از بغل پا، با کمربند و فاسقه است.

لباس فرم ارتش: از نوع کره ای همراه با سردوشی ، اتکت و آرم است.

لباس گرم بسیج و سپاه: از نوع لباس‌های ورزشی گرمکن و بلوز و شلوار معمولاً با هم هستند.در زمستان نیروهای ایرانی از اورکت‌های معروف به کره‌ای استفاده می‌کردند.

پیراهن عراقی‌ها

پیراهن عراقی ها: ضخیم و سبز رنگ دارای سردوشی و دکمه در بغل بلوز و جنس آن مشخص و لباس گرم آنها دارای ژاکت سبز رنگ و سردوشی است.

رده‌های کماندویی عراقی دارای لباس لجنی با رنگ مشخص و رانندگان تانک عراقی دارای لباس‌های یک تیکه سبز رنگ به اصطلاح خلبانی هستند.

شلوار

شلوار نیروهای ایرانی ضمن اینکه با همدیگر متفاوت است با شلوراهای عراقی تمایزاتی دارد، شلوار نیروهای بسیج از جنس بلوزهای خاکی دارای جیب‌هایی از بغل پا است جای کمربند و یا فانسقه هم به اندازه خاص خود می‌باشد. لباس نیروهای ارتش و ژاندارمری هم از نوع لباس‌های کره‌ای مانند بوده و برخی از آن‌ها شلوارهای چینی قدیم به رنگ سبز بر تن دارند.

فانسقه ایرانی چند نوع است، فانسقه پاسداری به سبز رنگ، فانسقه خاکی رنگ متعلق به نیروهای بسیجی و یا ارتش بوده قفل بندهای آن‌ها همچنین تعداد سوراخ‌های تنظیم با فانسقه‌های عراقی تفاوت دارد اما فانسقه عراقی‌ها خاکی رنگ با جنس مرغوب و قفل بندهای خاص خود است.

پوتین

پوتین ایرانی و عراقی از نظر شکل ظاهری تفاوت دارد ضمن اینکه در زیر پوتین‌های عراقی نوشته‌هایی مانند (صنع فی العراق) – (رقم) و علامتی به صورت مثلث که با حرف (ج) که به معنی جیش (نیروهای مردمی عراق را جیش الشعبی گویند) است اما پوتین‌های ایرانی چند نوع دارد یک نوع زیر آن‌ها با حروف لاتین کلمه (تاف) نوشته شده و یا کلماتی مانند (پیروزی – وین) درج شده است، اکثر نیروهای بسیجی و پاسدار برای سهولت از زیپ‌های بغل پوتین استفاده و یا از پوتین‌هایی باساق پارچه‌ای استفاده می‌کردند.

بعضی از نیروهای ایرانی حتی پرسنل ارتش و ژاندارمری در دوران دفاع مقدس از کفش‌های کتانی استفاده کرده که در عرف نظامی عراق از این نوع کفش‌ها استفاده نشده است.

جواب رزمندگان ایرانی

ساق بلند یا ساق کوتاه به رنگ دلخواه و یا جوراب سیاه، ساق بلند و نازک بود اما جوراب عراقی ها بسیار ضخیم به رنگ سیاه و یا سبز است.

لباس زیر

لباس زیر ایرانی غالبا عرق گیر آستین دار، شورت پادار و زیرشلوار به رنگ مختلف بود اما لباش زیر عراقی ها بسیار ضخیم و به رنگ سیاه و سبز است.

وسایل همراه رزمندگان ایرانی

اسلحه ژ۳ و مهمات همراه، آمپول آتروپین، پول و سکه های ایرانی، مدارک شخصی، عطر، جانماز، قرآن، ادعیه، تصویر امام خمینی (ره)، خودکار بیک، وصیتنامه ، دست نوشته و مسواک بود.

نارنجک

نارنجک نیروهای ایرانی چهل تیکه با حروف ایرانی و نارنج عراقی ها مصری و دارای شکل ظاهری ویژه بود.

قمقمه آب

قمقمه آب ایرانی ها پلاستیکی با رنگ سبز و آرم جمهوری اسلامی و نوع فلزی آن از جنس آلومنیوم دارای در و کیسه نگهداری بود اما قمقمه آب عراقی ها پلاستیکی و فلزی بسیار متفاوت دارای کیسه نگهداری به شکل خاص است.

تفاوت هایی در جای خشاب و سینه بندهای جای خشاب، فشنگ ها، کوله پشتی ها، کوله های ار پی چی هفت، سر نیزه اسلحه ها، گتر کردن شلوار، کیسه جای کمک های امدادی، ماسک، چکمه های مخصوص شیمیایی، در وسایل رزمندگان ایرانی و عراقی وجود داشت.