به گزارش ایرنا،رسول چراغ سحر روز چهارشنبه در نشست شورای راهبردی شرکای اجتماعی این سازمان در یاسوج افزود: برخی از کارفرمایان به موضوع معاینات اولیه کارکنان بی توجهی می کنند و این امر باعث آسیب های جسمی و روانی به نیروی کار و تحمیل هزینه های مالی به کارفرما و سازمان تامین اجتماعی می شود.
وی افزود: وظیفه قانونی کارفرما حفظ و صیانت از نیروی کار و به کارگماردن افراد با توجه به استعداد و توانایی انجام کار در شغل واگذار شده است.
وی هدف از انجام این معاینات را حفظ سلامت کارکنان، پیشگیری از انتقال بیماریها، کاهش حوادث شغلی و افزایش بهره وری برشمرد و تاکید کرد: بی توجهی به این موضوع در بسیاری از موارد موجب بروز حوادث یا تشدید بیماری کارگران شده و خسارت های جسمی و روحی به آنان وارد کرده است.
مدیرکل تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در صورتی که پس از استخدام نیروی کار مشخص شود او توان انجام کار واگذار شده را نداشته و کارفرما در معاینه پزشکی کوتاهی کرده در صورتی که بیمهشده دچار حادثه یا تشدید بیماری شود سازمان تامیناجتماعی تعهدات قانونی را درباره بیمهشده اجرا و هزینههای مربوط به آن را بر اساس ماده ۵۰قانون تامین اجتماعی از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.
وی تصریح کرد:در صورتی که معاینه های اولیه بهدرستی و بهطور کامل انجام شود، ممکن است در بعضی از موارد منجر به آشکارشدن برخی بیماریهای نهفته فرد مانند دیابت، کبدچرب یا حتی بعضی از سرطانها شود و شخص بتواند با مشخصشدن نتایج معاینات، اقدام به درمان بهموقع بیماری خود کند.
چراغ سحر اضافه کرد: در صورتی که کارگاه نسبت به تغییر شغل در همان کارگاه یا کارگاه دیگر اقدام کند، باید معاینات پزشکی را به منظور تشخیص توانایی جسمی و روحی انجام شغل جدید انجام دهد.
به گفته وی این معاینات نه تنها بهبود سلامت کارکنان را به همراه دارد، بلکه باعث ارتقای عملکرد و توانمندی آنان در محیط کار میشود.
براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیمه نخست امسال ۱۴ هزار و ۸۰۰ مورد معاینه شغلی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده که حدود هفت هزار مورد آن مربوط به معاینات اولیه بوده است.