به گزارش ایرنا، هزینه اجرای این طرحها در مجموع پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
سایر پروژههای مرتبط با طرح جامع علاجبخشی خلیج گرگان شامل هفت پروژه آبخیزداری و آبخوانداری به ارزش ۷۵ میلیارد ریال، زهکشی زمینهای کشاورزی در ۲ هزار هکتار از عرصه حوزه قرهسو به ارزش ۴۲۰ میلیارد ریال و لایروبی رودخانههای حوزه قرهسو به طول ۴۵ کیلومتر به ارزش ۱۲۵ میلیارد ریال است.
عملیات آبرسانی به خلیج گرگان و بهرهبرداری از کانال جدید آشوراده یکی از وعدههای سفر استانی هیات دولت به گلستان بود.
کانال آشوراده حدود ۹ کیلومتر طول با عرض ۷۰ تا ۴۴۰ متر دارد و بخشی از مهمترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان به شمار میرود.
پس از سفر استانی اسفند ۱۴۰۰ آیت الله رییسی به گلستان و دستور صریح وی، عملیات نجات بخشی خلیج گرگان به عنوان مهمترین بخش پناهگاه حیات وحش و ذخیرگاه زیست کره میانکاله آغاز شد.
انتخاب پیمانکار خارج از تشریفات اداری بیانگر اراده جدی قوه مجریه برای نجات دردانه خزر بود و پس از آن دهها فروند قایق، لایروب، کامیون، بیل مکانیکی و ادوات فنی و راه سازی عازم شمال جزیره آشوراده شدند تا با جمع آوری رسوبات، زمینه ورود آب به خلیج گرگان را فراهم کنند.
به اعتقاد کارشناسان، توجه به احیای خلیج گرگان و رهایی آن از خشکی از جهات اقتصادی و اجتماعی بسیار ضروری است و اگر اقدام عملی برای احیای آن شتاب نمی گرفت، تا سال ۱۴۰۲ پیوند طبیعی خلیج گرگان با دریای خزر برای همیشه قطع و مانند خلیج «حسنقلی» و تالاب گمیشان گرفتار خشکی مطلق میشد.
از پیامدهای این خشکی، افزایش دمای منطقه و رسیدن میانگین شوری آب این خلیج به ۲۵ درصد بود و افزون بر آن، تخریب بیشتر محیط زیست و ایجاد یک شورهزار بزرگ در منطقه و فراگیری گرد و غبار آن تا خراسان شمالی دور از انتظار نبود.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و «لپو زاغمرز» در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی که حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت منطقه تحت تاثیر مستقیم خلیج گرگان هستند، اثرگذاری مستقیم دارد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور در یازدهمین سفر استانی دور دوم برای دیدار با مردم، بررسی مصوبات سفر دور اول و افتتاح هزاران پروژه کلان، متوسط و کوچک، صبح پنجشنبه از طریق فرودگاه بینالمللی شهدای گرگان وارد گلستان شد.
طبق اعلام استاندار گلستان، در دور نخست سفر رییس جمهور به گلستان بیشترین مصوبات در میان استانهای کشور مربوط به استان گلستان بود که در دور دوم سفر نیز شاهد افتتاح پروژههای مختلف و در نظر گرفتن مصوبات بهتر از دور گذشته برای استان خواهیم بود.
افتتاح لایروبی کانال ارتباطی دریا و خلیج گرگان، افتتاح طرح ملی فیبررسانی به منازل، کسب و کارها و مدارس همه شهرها، افتتاح متمرکز پروژههای آب،برق و فاضلاب از جمله بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب گنبدکاووس پس از ۳۰ سال، بهرهبرداری از سه هزار و ۶۷۵ واحد مسکن شهری و روستایی، واگذاری هزار و ۵۰۰ قطعه زمین به روستاییان، صدور هفت هزار فقره سند مالکیت از جمله برنامههای دومین سفر استانی رییس جمهور در گلستان است.
آغاز بهکار رسمی منطقه آزاد «اینچهبرون»، شروع مجدد عملیات اجرایی پتروشیمی گلستان پس از ۱۸ سال، بهرهبرداری از طرح زهکشی در ۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی حوزه قرهسو و افتتاح متمرکز طرحهای حوزه حمل و نقل و توسعه راهها، از دیگر برنامههای سفر ۲ روزه آیت الله رییسی در گلستان است.
شماری از وزیران و معاونان رییس جمهور، آیت الله رییسی را در این سفر همراهی میکنند.