به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، همزمان با فرارسیدن شب یلدا به عنوان یکی از کهن ترین جشن ایرانی، پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی چهارشنبه شب میزبان گردهمایی جمعی از هنرمندان طراز اول و پیشکسوت کشور در رشتههای مختلف عرصه هنر به خصوص عرصه بازیگری بود.
آئینی که با هدف تکریم هنرمندان پیشکسوت، استفاده از ظرفیتهای تخصصی هنرمندان در توسعه هرچه بیشتر صنایع فرهنگی، آشنایی هنرمندان با ظرفیتهای زیست بوم فناوری و اقتصاد دانش بنیان کشور به ویژه حوزه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
تمام پروژها باید از پیوست فرهنگ و هنر برخوردار باشد
رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم جایگاه هنر را در همه حوزه ها جایگاهی غیرقابل انکار خواند و تاکید کرد: همه پروژه ها در کشور باید از پیوستهای فرهنگی و هنری برخوردار باشد.
حسن مسلمی نائینی هنرمندان را سرمایه فرهنگی کشور دانست و با بیان اینکه مفتخریم که امشب در جمع هنرمندان این مرز و بوم هستیم، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نیز از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۵۹، پروژههای فرهنگی بزرگی را حتی پیش از فعالیتهای علمی خود اجرا کرده است.
وی افزود: این روند مدتی کند شد اما امیدواریم تا بتوانیم ابعاد هنری جهاد دانشگاهی را احیا کنیم و آن را به سطح پیشین خود بازگردانیم.
مسلمی نائینی گفت: بدون شک هنرمندان به عنوان سرمایههای فرهنگی کشور میتوانند کمک شایسته ای به جهاد کنند.
رییس جهاددانشگاهی همچنین با اشاره به سابقه و جایگاه هنر در کشور تصریح کرد: بدون هنر حتی کار فنی و علمی نیز به نتیجه نخواهد رسید.
رییس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این آیین با اشاره به فعالیتهای پارک از برنامههای این مجموعه برای اعتلای جامعه هنری و فرهنگی کشور از هنرمندان درخواست کرد با ایده های خود به رونق اقتصاد هنر و صنایع فرهنگی ایران یاری رسانند.
محمد ایمانی خوشخو با بیان اینکه از سال ۱۳۵۹ در حوزه هنری جهاد دانشگاهی فعالیت داشته و از سال ۱۳۸۳ نیز به عنوان معاون هنری در این زمینه فعالیت کرده است، افزود: امشب نیز در جمع هنرمندان، پیشکسوتان و سرمایههای هنری کشور هستم. امیدوارم بتوانیم از ایدهها و پیشنهادات همه هنرمندان برای ارتقا این عرصه بهره ببریم.
وی با اشاره به برنامههای این نهاد در حوزه هنر ادامه داد: یکی از برنامههایی که در حال پیگیری است، سند ملی موسیقی ایران است که به تازگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییس جمهور به تصویب نهایی رسید و پس از آن نیز نوبت به سند ملی هنرهای نمایشی خواهد رسید.
در ادامه نیز عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با اشاره به جایگاه این موسسه و اعضای آن به عنوان گنجینه فرهنگ و هنر ایران اظهارکرد: جهاد دانشگاهی همواره در حوزههای گوناگون علمی، فرهنگی و هنری فعال بوده و خدمات شایانی به کشور ارائه کرده است.
وی ادامه داد: گردهمایی امشب نیز به همت دوستان ما در این نهاد رقم خورد است که امیدواریم تعاملات دوسویه ما با جهاد دانشگاهی بتواند منجر به استفاده از ظرفیت گرانبهای هنرمندان و پیشکسوتان فرهنگی کشور شود.
داریوش ارجمند هنرمند پیشکسوت نیز در این آیین در سخنانی با اشاره تمدنساز بودن مردم ایران گفت: تنها ملتی در کره زمین هستیم که بت نپرستیده ایم.
وی افزود: بزرگترین سهامداران تمدن در دنیا هستیم به طوریکه یک مسجد شیخ لطفالله داریم که یگانه است و این اصل تمدن است.
ارجمند با اشاره به حضور خود در دبی هنگامی که به تازگی در سریال «امام علی(ع)» ایفای نقش کرده بود، گفت: برخی مسوولان این کشور از من درباره کشورشان سوال کردند. در واقع نظر من این است که اتفاقی که در این کشورها افتاده تکنولوژی است نه فرهنگ و تمدن.
وی ادامه داد: شب تولد خورشید که یلداست، با شب تولد مسیح(ع) یکی شده و جشن گرفته میشود. یلدا کلمه ای سومری به معنای تولد دوباره خورشید است و چیزی که خاموش نمی شود خورشید است و مظهر زندگی است.
بازیگر فیلم سینمایی «ناخدا خورشید» ادامه داد:در شب تولد خورشید که یلداست، ما جشن میگیریم زیرا جهان ما از نور و ظلمت ساخته شده است.
بزرگترین گردهمایی هنرمندان پیشکسوت به مناسبت پاسداشت آیین فرهنگی شب یلدا به میزبانی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ایران در سالن اجتماعات دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی با حضور بیش از ۳۵۰ تن از هنرمندان پیشکسوت کشور برگزار شد
در ادامه این مراسم تفاهمنامه همکاری بین پارک علم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی و موسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور مسلمی نائینی ریاست جهاد دانشگاهی، عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، ایمانی ریاست پارک و داریوش ارجمند هنرمند پیشکسوت کشور به امضا رسید.
اجرای برنامه توسط استاد فرج علیپور، استاد شیرخدا، استاد قاسم رفعتی و استاد منوچهر آذری از دیگر بخش های این آیین بود.