علیاصغر امانیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش ۸۰۰ هکتاری سطح زیر کشت، مدیریت تغذیه و کنترل به موقع آفات از عوامل رشد تولید پنبه در سبزوار بوده است.
وی افزود: امسال پنج هزار هکتار از کشتزارهای سبزوار زیر کشت پنبه رفته بود که به طور میانگین از هر هکتار سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم وَش پنبه برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: مدیریت مزارع، شرایط اقلیمی مناسب، کشت نشایی و استفاده از بذرهای اصلاح شده شرایط مطلوبی را برای کشت پنبه در این شهرستان فراهم کرده است.
امانیان افزود: سه کارخانه پنبه پاککنی در این شهرستان فعال است که وَش پنبه برداشت شده در همین واحدهای صنعتی فرآوری شده و محصول آن به دیگر مناطق کشور ارسال می شود.
وی ادامه داد: عملیات کشت پنبه همه ساله از نیمه دوم فروردین در سبزوار آغاز شده و کار برداشت محصول آن در اواسط پاییز انجام می شود.
استان خراسان رضوی با ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه، رتبه نخست را در بین استانهای کشور دارد و سبزوار با پنج هزار هکتار پنبهزار، قطب تولید این محصول در استان است.
پنبه به عنوان گیاه بومی مناطق گرمسیری، مستعد گسترش سطح زیر کشت و توسعه فعالیتها و صنایع مرتبط با آن در اقلیم نیمهکویری شهرستان سبزوار است.
این گونه در زمره محصولات راهبردی بخش کشاورزی با کاربرد مستقیم در صنایع نساجی، روغن خوراکی و خوراک دام است و توجه به تکمیل زنجیره تولید تا فرآوری پنبه، علاوه بر ارزآوری مناسب، موجب خودکفایی کشور در زمینه واردات محصولات این حوزه خواهد شد.
سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار زمین زراعی و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است.
حدود ۲۰ هزار بهرهبردار در حوزه کشاورزی شهرستان سبزوار فعالیت میکنند.
مرکز این شهرستان در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.