شهرکرد - ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اجرای فیبرنوری برای ۲۰ میلیون خانوار از برنامه‌های دولت سیزدهم به شمار می‌رود، گفت: براین اساس تاکنون شبکه فیبرنوری برای پنج میلیون خانوار در سطح کشور انجام شده است که به فیبرنوری متصل شده‌اند.

به گزارش ایرنا، فیبر نوری سریع‌ترین روش اتصال به اینترنت برای کاربران خانگی است، فیبر نوری به فناوری(تکنولوژی) خاصی گفته می‌شود که اطلاعات را به صورت پالس‌های نور درون رشته سیم‌های شفاف (فیبر) شیشه‌ای یا پلاستیکی منتقل می‌کند. درون هر کابل فیبر نوری صدها فیبر شیشه‌ای یا پلاستیکی وجود دارد. هسته کابل فیبر نوری را یک لایه شیشه‌ای به نام روکش (Cladding)، پوشانده است.

علی اصغر انصاری روز پنجشنبه در حاشیه امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارهای (FTTH) شهر شهرکرد در جمع خبرنگاران افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده تلاش می‌شود تعداد مشترکان فیبر نوری تا پایان سال به هشت میلیون می‌رسد.

وی اضافه کرد: مقرر است کل ۲۰ میلیون خانوار تعهد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا پایان دولت به شبکه فیبر نوری متصل شوند.

انصاری اظهار داشت: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری به عنوان یکی از طرح‌های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در دولت سیزدهم کلید زده شد و براساس هدف‌گذاری انجام شده در برنامه هفتم ۲۰ میلیون خانوار باید زیرپوشش قرار گیرند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص چهارمحال و بختیاری گفت: این استان از جمله استان‌های پیشرو در خصوص اتصال فیبر نوری است و با توجه به تفاهم‌نامه منعقد شده بین شهرداری شهرکرد و اپراتور آسیاتک، انتظار می‌رود کار با حمایت فرماندار و شهردار شهرکرد کار با سرعت تا پایان سال به انجام شود.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در اختیار یک اپراتور با پشتوانه فنی و اقتصادی مناسب انجام می‌شود، یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود با انجام تعهد زمانی از طرف اپراتور، کل استان در بهار سال ۱۴۰۳ به فیبر نوری متصل شود.

انصاری گفت: با توجه به اینکه این استان به دلیل شرایط خاص از نظر آب و هوایی ممکن است با تاخیر انجام شود که با کمک معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری و مدیران شهری تلاش می‌شود طرح اتصال به فیبر نوری انجام شود تا تاخیر استان نسبت به میانگین ملی جبران شود.

به گفته انصاری یکی از طرح‌های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنار اجرای پوشش منازل و کسب و کارها به فیبر نوری، اتصال مدارس به شبکه فیبر نوری است که تلاش می‌شود این طرح اجرایی شود.

وی افزود: یکی از زمینه هایی که باید برای اتصال دنبال باشد توسعه خدمات و کاربردهای فناوری و استفاده از ارتباط پرسرعت است که زمینه‌های لازم این کار در استان با همکاری استانداری چهارمحال و بختیاری فراهم می‌شود.

اتصال ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به فیبر نوری

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اتصال ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه فیبر نوری از جمله طرح‌های سال‌های گذشته است که تلاش می‌شود تا پایان سال جاری به صورت ۱۰۰ درصد انجام می‌شود.

انصاری اضافه کرد: همچنین تلاش می‌شود پس از اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به فیبر نوری، روستاهای بالای یک سطح متوسط از خانوارها نیز به ایی تیکس متصل شوند.

وی یادآور شد: وزارت ارتباطات و فناوری پس از اینکه روستاها را با 4G(۴جی) به ۱۰۰ درصد پوشش رساند؛ برنامه اتصال فیبر نوری را در روستاها دنبال می‌کند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به پراکندگی روستاها طرح اتصال روستاها به فیبر نوری یک کار غیراقتصادی و با افق ۱۰تا ۱۵ ساله است که با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابتدا این طرح در روستاهای اقتصادی انجام می‌شود و مابقی روستاها نیز ارتباطات پرسرعت نسل جدید موبایل را برای آن‌ها انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارهای (FTTH) شهر شهرکرد روز پنجشنبه با حضور معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به امضا رسید.