کاشان- ایرنا - مرحوم آیت الله غروی کاشانی از بزرگان و اساتید جهان تشیع، ۷۰ سال مجاهدت علمی و مبارزات سیاسی و اعتقاد کامل به اصل ولایت فقیه را در کارنامه خود دارد.

به گزارش ایرنا، این عالم ربانی نخستین روحانی مبارز از بین علمای طراز اول تهران در سال ۱۳۴۲ بود که با اعتقاد کامل به ولایت مطلقه فقیه با انتشار اعلامیه هایی مردم را دعوت به تبعیت از حضرت امام خمینی (ره ) در مبارزه با رژیم پهلوی کرد.
وی عالمی وارسته، فقیه جامع الشرایط، مجاهد نستوه و مبارزی شجاع و فرزند علامه شهیر حاج ملامحمد حسین مجتهد (کاشانی) فقیه و ریاضیدان نامدار و از علمای بزرگ و مراجع قرن ۱۳ هجری بود که در سن ۲۲ سالگی نزد آیت الله ملا حبیب الله شریف موفق به کسب درجه اجتهاد شد.
آیت الله غروی پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی، سطوح عالیه حوزه را نزد آیت الله ملا حبیب الله شریف در کاشان فرا گرفت و پس از آن راهی مدرسه صدر اصفهان شد تا در محضر بزرگانی چون آخوند کاشی و آیت الله درچه ای به تلمذ بپردازد.
این عالم جلیل القدر پس از اصفهان برای تکمیل مبانی فقه، اصول و اجتهاد، فلسفه و عرفان به حوزه علمیه نجف اشرف عزیمت کرد و مدت ۱۴ سال در حوزه درس آیات عظام مرحوم میرزا حسین نائینی، آقاسیدابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی استادان بزرگ فقه و اصول حاضر شد و از محضر این اساتید اجازه اجتهاد دریافت کرد.
آیت الله غروی درسال ۱۳۱۴ هجری شمسی با وجود مخالفت و ممانعت علمای نجف از برگشت به ایران به کاشان مراجعت کرد و تا سال ۱۳۲۹ که به علت فعالیت مداوم در عرصه مبارزات سیاسی به تهران تبعید شد به تدریس، تعلیم طلاب و ارشاد و هدایت مردم و ساماندهی به امور آنان پرداخت.
این عالم ربانی دارای ابعاد گسترده شخصیتی، خصوصیات برجسته اخلاقی، عارفی جلیل القدر با ملکات اخلاقی و حسنات معنوی، مجتهدی جامع الشرایط در فقه، اصول و اعجوبه دوران در کشف اسرار و رموز آیات قرآنی در زمینه استخاره به کلام الله بود.
مرحوم آیت الله غروی در آخرین سال پایانی زندگی خود چند ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که شاه مخلوع هنوز در اوج قدرت بود، با استناد به آیه ۲۲ سوره مجادله مژده این پیروزی را به مردم نوید می دهد و می گوید 'من نخواهم بود ولی این انقلاب پیروز خواهد شد.'
این عالم ارزنده و فقیه برجسته دارای اخلاق خوش، طبع ظریف، احاطه کامل بر علوم مختلف اسلامی و هیات قدیم، حافظه بسیار قوی در معلومات و محفوظات قرآنی و نهج البلاغه، تبحر و بدیعه گویی در ادبیات فارسی و عرب، زهد و تقوا و پارسایی، ساده زیستی، فهم دقیق و کشف باطن آیات قرآن بود.
پس از وفات آیت الله غروی، جامعه روحانیت مبارز تهران به پاس خدمات این عالم مجاهد نخستین سالگرد این فقیه مبارز را در اول محرم سال ۱۴۰۰ هجری قمری درمدرسه عالی شهید مطهری برگزار کردند.
آیت الله غروی کاشانی در سال ۱۳۱۳هجری قمری در کاشان متولد شد و سرانجام پس از سالها تلاش و مجاهدت علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در پنجم آذر سال ۵۷ مصادف با ۲۵ ذی الحجه الحرام سال ۱۳۹۸ هجری قمری در بیمارستان جم تهران به دیدار حق شتافت.
زمانی که آیت الله غروی در ۵ آذر سال ۵۷ در بیمارستان جم تهران به دیدار حق شتافت، مردم مسلمان تهران دو روز بعد به دعوت جامعه روحانیت و تعطیلی کامل بازارو خیابانهای اطراف آن تشییع جنازه با شکوهی از وی بعمل آوردند به طوری که آیت الله العظمی نجفی مرعشی (ره) درباره ایشان فرمودند: 'هر کاری برای تجلیل و بزرگداشت آیت الله غروی انجام بگیرد کم است،زیرا وی در زمانی وارد صحنه مبارزات شد که ما هنوز وارد نشده بودیم و در برابر دستگاه پهلوی همچون شیریغران ایستاد.'
دستگاه خائن و ظالم پهلوی با اعلام حکومت نظامی در چند خیابان مراسم پیکر آیت الله غروی مردم مشایعت کننده را به رگبار گلوله بست و سه نفراز آنها را به شهادت رساند و شماری از مردم بی دفاع را نیز مجروح کردند.
پیکر مرحوم آیت الله غروی در کاشان نیز در میان انبوه دستان دوستداران علم و فقاهت که در میدان ورودی شهر انتظار رسیدن پیکر وی را داشتند بسیار شایسته و سنگین تا مزار فیض کاشان تشییع می شود و در آرامگاه خانوادگی ایشان به خاک سپرده می شود.