نیویورک – ایرنا- نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره غزه، محکومیت سریع حمله تروریستی گروهک جیش العدل به مقر پلیس راسک در استان سیستان و بلوچستان ایران را از سوی شورای امنیت برنتابید و این شورا را به باد انتقاد گرفت.

به گزارش ایرنا، برت جاناتان میلر، معاون نماینده دائم رژیم اسرائیل در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل پس از تصویب قطعنامه کمک رسانی فوری به غزه گفت که یک هفته پیش جیش العدل حمله ای تروریستی به نیروهای پلیس ایران انجام داد که ۱۱ نفر شهید شدند و شورای امنیت «یک روز بعد»، این حمله را محکوم و با خانواده های قربانیان ابراز همدردی کرد.

این دیپلمات اسرائیلی با ادعای اینکه تروریسم باید محکوم شود، در یک فرافکنی بدون کوچکترین اشاره ای به جنایات تل آویو در طول چند دهه علیه فلسطینیان و حمایت های همه جانبه آمریکا از این رژیم به ویژه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون که به تلافی عملیات طوفان الاقصی در حال بمباران مردم نوار غزه است، از شورای امنیت به دلیل محکوم نکردن حماس بشدت انتقاد کرد و به این شورا تاخت.

چرا شورای امنیت حمله تروریستی در ایران را سریع محکوم کرد؟

عصبانیت نماینده رژیم اسرائیل از شورای امنیت در واقع، به دلیل محکومیت سریع حمله تروریستی راسک بود.

۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲ در پی حمله گروهک تروریستی به مقر انتظامی راسک در استان سیستان و بلوچستان، ۱۱ نفر از نیروهای فراجا به شهادت و در مقابل تعدادی از تروریست ها نیز به هلاکت رسیدند؛ یک نفر از این تروریست‌ها نیز دستگیر شد و در سیستان و بلوچستان عزای عمومی اعلام شد.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل صبح همان روز به وقت محلی در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس دوره شورای امنیت با محکوم کردن حمله تروریستی در سیستان و بلوچستان ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران فورا از دبیرکل و شورای امنیت می خواهد که این حمله را صریح و با شدیدترین عبارات ممکن محکوم کنند.

ایروانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران فورا از دبیرکل و شورای امنیت می خواهد که این حمله را صریح و با شدیدترین عبارات ممکن محکوم کنند. این درخواست با موضع ثابت و روشن دبیرکل و همچنین رویه ثابت شده شورای امنیت که به طور مداوم از طریق قطعنامه ها تروریسم را به عنوان تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی به رسمیت شناخته و مجددا تایید کرده است، همسو است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنین در نامه خود گفت: جمهوری اسلامی ایران این گونه اقدامات منفور و وحشیانه تروریستی را به شدت محکوم می کند و بر تعهد تزلزل ناپذیر خود برای اطمینان از محاکمه و پاسخگویی مسئولین آن تاکید می کند.جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن ثابت قدم است.

سفیر ایران در نامه خود به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل از آنها خواست که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت شود.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل شامگاه جمعه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای گفت: سازمان ملل حمله امروز به مقر پلیس در استان سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران را که گروه «جیش العدل» مسئولیت آن را بر عهده گرفته و بر اساس گزارش ها دست کم ۱۱ کشته برجای گذاشت، به شدت محکوم و بر لزوم محاکمه عاملان این حمله تاکید می کند.

دوجاریک تصریح کرد: سازمان ملل متحد به خانواده های داغدار و مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران عمیقا تسلیت می گوید و برای مجروحان شفای عاجل آرزو می کند.

یک روز بعد، اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی نامه سفیر ایران در سازمان ملل، حمله تروریستی بزدلانه گروهک جیش العدل به مقر فرماندهی پلیس در راسک استان سیستان و بلوچستان ایران را به شدت محکوم و بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان این اقدامات مذموم تروریستی و محاکمه آنها تاکید کردند.

شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه به وقت محلی (۲۵ آذرماه) در بیانیه ای مراتب همدردی و تسلیت عمیق خود را به خانواده قربانیان و دولت جمهوری اسلامی ایران ابراز و برای مجروحان شفای عاجل و کامل آرزو و بار دیگر تاکید کردند: «تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن، یکی از جدی ترین تهدیدات برای صلح و امنیت بین المللی است.»

قطعا صدور سریع بیانیه از سوی شورای امنیت سازمان ملل با توجه به اینکه روز جمعه (روز وقوع حمله تروریستی راسک) آخرین روز کاری هفته در آمریکا است و نیز با توجه به شرایط موجود بین المللی که بمباران نوار غزه در اولویت دستور کار همه جهان از جمله سازمان ملل است، کار بسیار دشواری بود که جز با تلاش دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران در نیویورک میسر نبود .

اما رژیم اسرائیل که به دلیل بمباران مردم بیگناه غزه در حال از دست دادن حمایت افکار عمومی جهانی است و همچنان به تلافی حمله غافلگیر کننده نیروهای مقاومت فلسطینی از جمله حماس در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر در حال کشتار فلسطینینان است، از شورای امنیت نیز به رغم حمایت های بی دریغ آمریکا بعنوان عضو دائم این شورا و دارای حق وتو، عصبانی است.

در حمله تروریستی "بزدلانه" به مقر پلیس راسک در استان سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲ که گروه «جیش العدل» مسئولیت آن را بر عهده گرفت و ۱۱ مامور پلیس ایران شهید و ۸ نفر دیگر مجروح شدند.