به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا قاسمی روز شنبه با اشاره به حضور کارشناسان صندوق بیمه محصولات کشاورزی در مناطق سیلزده کالپوش پس از وقوع سیل، از برآورد خسارت اراضی بیمه شده کشاورزی خبرداد و به رسانهها گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده ۴۰ میلیارد ریال خسارت به کشاورزان خسارت دیدهای که محصول خود را بیمه کردهاند و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به زارعین منطقه کالپوش به عنوان خسارت به اراضی بیمهشده پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سیل بامداد ۱۷ آبان به ۱۹ روستای شهرستان میامی در شرق استان سمنان خساراتی وارد کرد و یک خانم ۴۰ ساله نیز جان باخت. این شهرستان با جمعیتی بیش از ۴۰ هزار نفر با ۲ بخش مرکزی و کالپوش در شرق استان سمنان قرار دارد.
وی یادآور شد: در جهت اصلاح راه دسترسی و جاده ای بین مزارع نیز ۱۱ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی تامین اعتبار شد و عملیات اجرایی آن نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه امکان پرداخت خسارت در سیل اخیر کالپوش تنها برای کشاورزانی که اراضی و محصولات خود را بیمه کردهاند وجود دارد، تصریح کرد: برای پیگیری امور بهرهبرداران بخش کشاورزی که محصولات و اراضی خود را بیمه کردهاند، با صندوق بیمه محصولات کشاورزی کشور مکاتبه شد تا در پرداخت مطالبات این بهرهبرداران تسریع شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به اختصاص ۱۱ میلیارد ریال اعتبار از محل ماده ۱۸ قانون مدیریت بحران برای مناطق سیلزده شرق استان، بیان کرد: همچنین ۱۵ میلیارد ریال هم مصوب ستاد مدیریت بحران استان است که برای اصلاح زیرساختها و تاسیسات و راههای دسترسی اراضی کشاورزی در منطقه سیلزده کالپوش اختصاص یافته است و بخشی از این اعتبار نیز به صورت یارانه بذر در اختیار بهرهبرداران بخش زراعی قرار میگیرد.
خسارت ۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریالی سیل به کشاورزی میامی
قاسمی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، سیل کالپوش میامی بیش از ۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی این منطقه خسارت وارد کرد.
وی اظهار داشت: تامین و تدارک بذر گندم آبی و دیم و پیگیری هماهنگی جهت تخصیص اعتبار از محل منابع مدیریت بحران برای اصلاح زیرساخت های خسارت دیده از دیگر اقدامات در دست اجرا است.
وی افزود: عمده خسارتهای سیل کالپوش در بخش زراعی به ویژه در حوزه گندم آبی، گندم دیم و چغندر بود. در این سیل به باغها، تاسیسات آبیاری و چاههای آب کشاورزی و همچنین شبکههای انتقال آب و نیز بخش دام در این منطقه خسارتهایی وارد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه سیل اخیر به بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دیم زیر کشت گندم در منطقه کالپوش خسارت وارد کرد، گفت: همچنین سیلاب، بخشی از محصول چغندر قند منطقه را نیز با خود برد.
قاسمی ادامه داد: تامین نهاده مدتدار برای بهرهبرداران دامی یکی از اقدامهای جهاد کشاورزی در راستای حمایت از دامداران آسیب دیده بود که در این راستا نهاده جو با بازه زمانی بازپرداخت ۶ ماهه به دامداران منطقه انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از یکهزار تن محصول جو توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان و تشکلهای حوزه دام منطقه به بهرهبرداران این بخش تحویل شد و روند تحویل نهاده مدتدار به دیگر بهرهبرداران این منطقه همچنان در حال انجام است.
وی از تحویل مجدد بذر گندم به بهرهبرداران اراضی دیم و آبی منطقه کالپوش خبر داد و افزود: در این راستا بذر رقم کوهدشت برای اراضی دیم و بذر رقم پیشگام برای اراضی آبی زیر کشت گندم در منطقه کالپوش به گندمکاران تحویل شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه اصلاح راههای دسترسی و مرمت چاههای آب بین مزارع از دیگر اقدامها برای حمایت از بهرهبرداران بخش کشاورزی منطقه کالپوش پس از سیل اخیر بود، افزود: برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای این برنامه ها تا کنون اقدامات مهمی صورت گرفته است.