اهالی این روستاها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خواستار رسیدگی به مشکل کمبود آب آشامیدنی خود شدند؛ موضوعی که فرماندار ثلاث باباجانی با تایید آن وعده داد رفع آن در دستور کار دستگاههای ذیربط قرار گرفته و در آینده نزدیک برطرف میشود.
شهرستان مرزی ثلاث باباجانی با حدود ۳۷ هزار نفر جمعیت در ۱۳۸ کیلومتری شمال غربی استان کرمانشاه واقع شده است.
فرامرز باوندپور در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: با حفر چاه عمیق برای تامین آب پایدار شرب روستاهای سندیاب دیم، سندیاب پُرآب و ناوخاس بزودی این مشکل برطرف می شود.
وی اضافه کرد: اکنون آب رسانی سیار به اهالی این روستاها به طور مرتب در جریان است و آب آشامیدنی مورد نیاز آنها به موقع تامین میشود.
فرماندار ثلاث باباجانی تاکید کرد: چاه عمیقی برای تامین آب شرب این روستاها در حال حفاری است و بزودی با انتقال آن مشکل کم آبی این مناطق حل خواهد شد.
بخشدار مرکزی ثلاث باباجانی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: لوله های انتقال آب خریداری شده و منتظر هستیم با پایان کار حفاری چاه، عملیات کار گذاشتن لولههای انتقال آب شروع شود.
محمد نظری با استناد به نظر کارشناسان؛ زلزله سال ۹۶ و احداث تونل انتقال آب طرح گرمسیری را عامل انحراف آب چشمه های روستاهای در مسیر این پروژه بویژه در پایین دست اعلام کرد.
وی با توجه به فقر آبی که در این منطقه وجود دارد از مسولان و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی خواست در راستای جبران خسارت به این روستاها، پیگیر سهمیه ای از محل طرح گرمسیری برای تامین آب پایدار این مناطق شد.
شرکت آب و نیرو ایران باید کاهش آب چشمههای در مسیر تونل را جبران کند
علی ترابی معاون توسعه و بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به آبرسانی سیار این شرکت به روستاهای داری تنش آبی استان؛ مسوول تامین آب پایدار روستاهای سندیاب دیم، پرآب و ناوخاس ثلاث باباجانی را شرکت آب منطقه ای دانست و گفت: زیرا احداث تونل سامانه گرمسیری عامل اصلی انحراف آب چشمه ها و کاهش شدید و کم آبی این روستاها شده و باید آن را جبران کند.
کارشناس شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه نیز در این خصوص در گفت و گو با ایرنا تایید کرد: احداث تونل عامل اصلی انحراف مسیر آب چشمه ها و رودها به داخل تونل انتقال آب سامانه گرمسیری شده و به همین دلیل آب چشمه ها و رودهای اطراف تونل به شدت کاهش یافته است.
محسن فتاحی اما گفت: شرکت آب منطقه ای استان در اجرا و برنامه ریزی احداث تونل سامانه گرمسیری هیچ گونه دخالت و مسوولیت اجرایی نداشته و شرکت آب نیروی ایران مجری این طرح بوده و برای جبران کاهش آب این روستاها نیز حتما باید برنامه ای در دست داشته باشد.
وی در ادامه بهترین راهکار برای جبران خشکی و کاهش شدید آب چشمهها و رودهای اطرف این پروژه را اختصاص یافتن سهمیهای از آب سامانه گرمسیری به مردم این منطقه عنوان کرد و لازم دانست نمایندگان مجلس در شورای اسلامی و مسوولان ارشد استان آن را پیگیری نمایند.
گفتنی است فتاحی مدیر مطالعات پروژه انتقال آب سامانه گرمسیری نیز در تماس خبرنگار ایرنا و طرح این سوال که شرکت آب نیروی ایران برای جبران خشکی و کم آبی چشمه های روستاهای مسیر این تونل برنامه ای دارد؟ پاسخ نداد و آن را به روابط عمومی شرکت محول کرد اما تماس های مکرر با روابط عمومی این شرکت نیز به نتیجه ای نرسید و پاسخگو نبودند.
همچنین طی تماس های مکرر خبرنگار ایرنا با نماینده مردم اورمانات در مجلس شورای اسلامی مبنی بر پیگیری حق آبه مردم ثلاث باباجانی از سامانه گرمسیری و جبران خشک شدن چشمه های آنها او نیز پاسخگو نبود.
به گزارش ایرنا، از حدود ۲ هزار و ۶۰۰ روستای استان کرمانشاه ۶۶۷ روستا همچنان دارای تنش آبی هستند به گونه ای که به ۱۶۸ روستا در برخی از فصول سال همچنان با تانکر آبرسانی می شود.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۳۷۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.