تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از امکان ارائه آموزش‌های حوزه بنادر و دریانوردی در دوره‌های کارشناسی و ارشد خبر داد و گفت: علاوه بر آن دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌تواند به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت آموزش‌های تخصصی در حوزه بنادر و دریانوردی را ارائه دهد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در نشست مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی با مسئولان دانشگاه بر ضرورت کسب گواهی تخصصی برای فعالیت در حوزه بنادر و دریانوردی تاکید کرد و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند در زمینه ارائه بسته جامعی از آموزشی‌های تخصصی کوتاه مدت یا بلند مدت (سه تا دو ساله) در حوزه مهندسی بنادر و دریانوردی اقدامات خوبی ارائه دهند به گونه‌ای که سازمان بنادر بحث هدایتگری و نظارت کلی را پیش ببرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق در حوزه بنادر و دریانوردی می‌توان آموزش‌های منتهی به کسب مدرک در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد را در پردیس دانشگاه تدوین و پیگیری کرد.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در حوزه بنادر و دریانوردی می‌شود اقدامات تحقیقات محور عامی مثل اقتصاد دریا را در دانشگاه مطرح کرد، افزود: البته این حوزه موضوعات بسیاری را در بر می‌گیرد. در حال حاضر ما با بسیاری از سازمان‌ها در قالب سامانه ساتع کار می‌کنیم و تجربه خوبی نیز با سازمان راهداری انجام دادیم که می‌توان آن را در حوزه بنادر و دریانوردی نیز اجرایی کرد.

رهایی همچنین از تشکیل کمیته مشترک دانشگاه صنعتی امیرکبیر با صنایع فولاد خبر داد و افزود: در این کمیته سه و نیم میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتند که اگر پایان نامه‌ها متناسب با نیازها باشند و از طرف کمیته معرفی شوند مورد حمایت قرار بگیرند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از تدوین طرح جامع آموزش مهندسی کشور خبر داد و گفت: حدود یک سالی است روی این طرح که یک طرح بین دانشگاهی است، کار کردیم. در واقع این طرح کلان آموزش‌های مهندسی ما را نشان می‌دهد و مراحل تایید نهایی خود در وزارت علوم را نیز طی کرده است و در صورت ابلاغ کل آموزش مهندسی کشور در این قالب قرار می‌گیرد به طوری که مباحث مهارت محوری در آن به خوبی دیده شده است.

رهایی خاطرنشان کرد: در زمینه سیستم‌های ساحلی ما گروه پایش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داریم که در بحث پایش سلامت بین دانشکده مهندسی دریا و دانشکده مهندسی عمران کارهای بزرگی نظیر پایش سلامت برج میلاد را انجام می دهند. بنابراین یکی از زمینه‌های خوبی که در خصوص سازه‌های بندری بخصوص از نظر حساسیت، سلامت و خوردگی که ممکن است، مطرح شود می‌توان کارهای بزرگی را انجام داد.

وی گفت: رویکرد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این دوره مبنی بر حل مسائل صنعت و پشتیبانی از نیازهای کشور در حوزه‌های مختلف صنعتی است.در این زمینه سه حوزه مهندسی دریا، مهندسی هوا فضا و هوش مصنوعی اولویت‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این دوره تعریف شده است.

رهایی افزود: ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری به دولت، ضرورت و نیاز همکاری بین سازمان بنادر و دانشگاه صنعتی امیرکبیر را الزامی می کند؛ این دانشگاه دارای یک دانشکده مهندسی دریا با سابقه طولانی و موفق هم در تربیت نیروی انسانی متخصص و هم در انجام پروژه های صنعتی دریائی تأثیر گذار است.