به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهرداری تهران، این روزها دود و آلودگی فضای پایتخت را در بر گرفته و حالو هوای قلب تپنده ایران عزیزمان مانند شخصی است که برای درد میگرن خود، به قرص سر درد بسنده میکند پس از اینکه بادی ملایم به سرش میخورد، مجدد آه از نهادش بلند میشود.
این روزها آلودگی هوای تهران نَقل تمام محافل نهادهای مربوطه و غیرمربوطه است، همه نظرات به ظاهر کارشناسی شده خود را با صدای بلند مطرح کرده و دائم بدنبال دیده شدن توسط رسانههای رسمی و غیر رسمی هستند.
اشخاصی که مسوولیتهای مربوط به این بحران را دارند و یا حداقل در مقام بازخواست نهادهای مربوط هستند اما نظراتی دارند که نه تنها با افکار مردم، بلکه اغلب با حرفهای مقامهای رده بالای مدیریت شهری نیز در تضاد است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرات یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران منوط بر مازوت سوزی نیروگاهها اظهار کرد: ایشان به صورت کلی اعلام کرده بود که برخی نیروگاهها مازوتسوزی داشتهاند و منظور این عضو شورا، نیروگاههای تهران نبود و برداشت ما نیز همین است.
مالک شریعتی با تاکید بر اینکه تهران در حال حاضر مازوتسوزی ندارد، ادامه داد: برخی نیروگاهها در شرایط ناترازی گاز مجوز مازوتسوزی دارند که البته هنوز سرمای هوا به وضعیتی نرسیده که نیاز به سوخت مازوت احساس شود.
وی اضافه کرد: مساله مورد اهمیت دیگر اینکه عمده آلودگی شهرهای بزرگ ارتباطی به سوخت مازوت ندارد و مازوت تنها تشدیدکننده آلودگی هواست.
شریعتی مصرف بنزین، ناپایداری هوا و اصطکاک لاستیک خودروها را از دلایل آلودگی هوا دانست و افزود: استفاده از خودروهای کممصرف و جایگزینی وسایل نقلیه با سوختهای پاک به جای سوختهای فسیلی در ناوگان حمل و نقل کشور میتواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه اقدامات بازدارنده لازم در قانون هوای پاک برای جلوگیری از مازوتسوزی پیشبینی شده است، یادآور شد: هم وظایف دستگاههای مرتبط در اجرای قانون هوای پاک و هم نهادهای نظارتی برای کنترل اجرای این قانون توسط دستگاههای مسوول تعیین شده است.