به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز شنبه در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی حریم هنری تئاتر شهر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره ورود برخی اینفلوئنسرهای فضای مجازی و اینستاگرامی به عرصه تئاتر اظهار داشت: امروز بهترین بچه های هنری کشور در بخش تئاتر در وزارت فرهنگ مشغول خدمتگذاری هستند.
وی افزود: در مجموعه ها و پهنه های هنری که در اختیار داریم چه در اینجا در تئاتر شهر و چه در رودکی و چه در نیاوران جاهای مختلفی که در اختیار وزارت فرهنگ است بهترین بچه های تئاتر و هنرمند ما کار را در اختیار دارند. ان شاالله از این نگرانی هم جلوگیری به عمل می آید.
وی ادامه داد: اصحاب تئاتر از ظریف ترین و اصیل ترین اقشار هنری ما هستند و تئاتر هنرپایه است؛ به نوعی که در سینما و تلویزیون و بسیاری از گونه های مختلف نمایشی بچه هایی که در تئاتر کار را شروع کردند همیشه کار را ادامه دادند.
وزیر فرهنگ افزود: بنای ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت جدی از هنرمندان اصیل تئاتر است. از هر موضوعی که در چارچوب قانون و مقررات به رونق بیشتر هنر بیانجامد حمایت میکنیم. هیچ محدوده و نگاه کوتاه بینانه، یک نوع نگاه قبضی که اهالی هنر را دچار مشکل کند در میان همکاران من نیست. مگر آنجایی که اصل کار دچار خدشه شود. حتما این را مراقبت می کنند.
وی همچنین با اشاره به آغاز عملیات اجرایی حریم هنری تئاتر شهر گفت: اتفاق امروز را به اهالی تئاتر و هنر تبریک عرض می کنم. یک مطالبه بیش از سی و چند ساله بود که ما حریمی را در تئاتر شهر داشته باشیم. بعضا اتفاقات ناگواری رخ می داد. نسبت به امنیت مخاطبان و هنرمندان دچار نگرانی هایی بودیم. در این فاصله همت کردند و از مجموعه های همکارمان که برای تحقق این امر کمک کردند تشکر می کنم. انشالله این کار آغاز رفع یک دغدغه اهالی فرهنگ و هنر باشد.
وزیر فرهنگ به خبرنگاری که گفت درباره اتفاق خوب امروز که بعد از ۳۰ سال رخ داد، نمایشی نباشد و امیدواریم به سرانجام برسد، آیا وزارت فرهنگ برای اتمام پروژه نظارتی می کند و پیش بینی زمانی تحقق پروژه اظهار داشت: در وسط شلوغ ترین معابر کشور چنین کاری سخت است؛ مگر این که کسی خیلی هنرمند باشد. این جلوی چشم همگی دارد اتفاق می افتد. زمان بندی آن روشن است. زمان بندی یک ساله را اعلام کرده اند که از امروز آغاز می شود.
وی گفت: من گفته ام که تلاش کنند. ما باید توجه داشت که کیفیت کار و نکات دقیقی که باید در کار رعایت شود فدای سرعت نشود. ما همه نقدینگی کار را در اختیار مجموعه همکاران پیمانکار این طرح قرار دادیم انشالله انجام می شود و جلوی چشم همه اهالی فرهنگ و هنر و مردم اتفاق می افتد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در باره اظهارات داریوش ارجمند که گفت دست هنرمند نباید در جیب دولت باشد و مردم هستند که از هنرمندان حمایت می کنند به خبرنگار ایرنا که پرسید بالتبع دولت هم وظایفی دارد، برنامه های خاصی که وزارت فرهنگ و دولت سیزدهم برای حمایت از هنرمندان خصوصا در عرصه تئاتر دارد چیست؟ اظهار داشت: روزی که برای جشنواره تئاتر به اینجا آمدم به همکارانم عرض کردم اگر شما بروید میزان و حجم کار هنری تئاتر که در سال ۱۴۰۰ انجام شد را با ۱۴۰۱ مقایسه کنید تقریبا بالای شش برابر افزایش پیدا کرده است. اصلا چیزی نیست که بخواهیم در مورد آن با دقت صحبت نکنیم. اعداد و ارقام روشن است و امسال هم به همین نحو است.
اسماعیلی اضافه کرد: با وجود این که دوستان من مشکلاتی داشتند و مقداری محمود سالاری و نظری نگران بودند اما تئاترهای منطقه ای ما آغاز شده است. تئاترهای منطقه ای ابتکار مهمی بود که از سال گذشته رخ داد و رونق را در تئاتر در سراسر کشور به دنبال داشت.
وی گفت: ما فرهنگ، هنر، تئاتر و سینما را محدود به این منطقه نمی دانیم. این منطقه منطقه نمادین کار است که باید تجلیل شود و به آن بپردازیم و بهترین ها را در اینجا پیش بینی کنیم اما هنر متعلق همه ایران است. هنر نزد ایرانیان است و بس.
وزیر فرهنگ درباره جشنواره تئاتر فجر امسال گفت: انشالله در جشنواره امسال رکورد می زنیم.
اسماعیلی همچنین درباره صندوق اعتباری هنر ، بیمه تکمیلی و پایه گفت: گفته ایم بیمه های تکمیلی بالای ۶۰ سال را رایگان انجام دهند.
وزیر فرهنگ درباره سند موسیقی هم گفت: سند موسیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی سه شنبه به تصویب نهایی رسید انشالله رئیس جمهوری ابلاغ می کنند و بلافاصله شروع می شود. تا یک ماه آینده آغاز می شود.
وی همچنین از افزایش بودجه سال ۱۴۰۳ در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه خبر داد.