تهران-ایرنا- دختر سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: ناگفته‌ها درباره پدر زیاد است اما مسئله به گونه ای است که باید با دقت و ظرافت خاصی بیان شود.

نرجس سلیمانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این پرسش که آیا موزه ای که قرار بود از آثار سردار سلیمانی برپا شود، راه اندازی شده است، بیان کرد: قرار بود یک موزه از آثار و وسایل باقی مانده از حاج قاسم و یکسری کارها مثل سردیسی که یکی از هنرمندان به صورت دلی ساخته و من آن را در اتاق محل کارم گذاشته ام ایجاد شود اما در مورد مکان آن تاکنون با خانواده به جمع بندی نرسیده ایم و در حال پیگیری هستیم.

وی افزود: از پدر وسایل زیادی نظیر دست نوشته‌ها، خاطرات مکتوب، کتاب ها و قلم وی به جا مانده که قابل نمایش در موزه برای دوستداران ایشان است.

نرجس در پاسخ به این پرسش که این موزه چه زمانی راه اندازی می‌شود، توضیح داد: زمان راه اندازی موزه مشخص نیست ولی در حال انجام کارها هستیم.

دختر سردار سلیمانی با بیان اینکه پدرم برخی وسایل خود را در بین خانواده تقسیم کرده است، ادامه داد: نماز شب بابا هرگز ترک نمی‌شد، پدر کتاب قرآن و تسبیح نماز شب خود را به من، سجاده و مهر نمازش را به فاطمه، یکسری از کتاب‌ها و دست نوشته‌های خود را به زینب داده و دیگر وسایل شخصی بابا هم به مادر رسیده است.

برشی از زندگی سردار سلیمانی

قاسم سلیمانی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان چشم به جهان گشود، وی در ۱۲ سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار ساختمان در کرمان شد.

با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجی‌های هم‌ولایتی‌اش شد و سپس لشگری از بسیجی‌ها تشکیل داد که به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت. وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشگر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور موثر داشت.

وی اولین بار در آذر ۱۳۶۰ در عملیات مشترک ارتش و سپاه بنام عملیات طریق‌ القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد. با پایان جنگ، لشگر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می‌شدند.

سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس تا زمانی که به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگید. وی در سال ۱۳۷۶، از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد.

رهبر معظم انقلاب که بهمن ماه ۱۳۸۹ درجهٔ سرلشگری را به سلیمانی اعطا کرد، در تقدیر از عملکرد قاسم سلیمانی از او به عنوان «شهید زنده» نام بردند. سردار حاج قاسم سلیمانی در اسفند ماه ۱۳۹۷ از سوی فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به دریافت نشان ذوالفقار مفتخر شد. نشان ذوالفقار پر افتخار ترین نشان نظامی ایران است که پس از انقلاب برای نخستین بار توسط رهبری به سرلشگر سلیمانی اعطا شد.

شهادت

سردار قاسم سلیمانی بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ خورشیدی با حمله موشکی پهپاد آمریکایی به ۲ خودروی حامل سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و تنی چند از اعضای الحشد الشعبی در اطراف فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

سردار در پاسخ به تهدید ترور از طرف مقامات آمریکایی همواره می گفت: این تهدید نیست، کمک به شوقی است. در پاسخ به افرادی که فکر می‌کنند با تهدیدها رعب بر ما حاکم می‌شود، می‌گویم خداوندا شهادت در راه خودت را به دست دشمنان دینت، نصیب من بگردان.