به گزارش ایرنا، مژگان محمدیان مدیر موسسه «خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران» گفت: رسالت سرای آذریزدی حفظ و حراست از گنجینه های ارزشمند فرهنگی و هنری همراه با انجام اقدامات علمی، پژوهشی و اجرایی است.
وی از دیگر اهداف خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران را ارتقای ادبیات و هنر در حوزه تخصصی کودک و نوجوان و نیز حفظ و اشاعه ادبیات فولکور در ایران نام برد.
وی بیان کرد: این خانه قصد دارد به دور از فعالیت های تکراری و موازی به تدوین برنامه های نوین بپردازد.
به گفته او، سرای آذریزدی فراخوانی برای عضویت به شکل سنتی نخواهد داشت اما از تمام فعالان کودک و نوجوان که اعضای واقعی این خانه هستند جهت همراهی و مشارکت دعوت می کند.
محمدیان: این خانه، مقر والدین و فرزندان ایران زمین است و قرار است جایی باشد که در آن به صلح و آرامش برسیم و بزرگ و بزرگتر شویم.
در آیین افتتاح خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران، طرحی به نام «فرش صلح» یعنی بافت قالیچه توسط پنجاه هزار انسان، با هدف مخابره پیام صلح و آرامش به دنیا اجرا شد.
استاد محمود رهبران، دکتر محمود الهام بخش، مستانه فکور، حسین مسرت، اسدالله شکرانه، علیرضا احرامیانپور، محمد صادقی رنجبر، مژگان ملک زاده، ایمان محمدآبادی، دکتر امین خسروی و محیا کمالیان کودک هنرمند یزدی از مهمانان و فرهیختگانی بودند که همزمان با آیین افتتاح سرای آذریزدی، با گرههایی بر فرش صلح پیام آرامش، امنیت و صلح طلبی را از شهر جهانی یزد به جهانیان اعلام کردند.
مرحوم مهدی آذریزدی، نامدارترین نویسنده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران در ۲۷ اسفند سال ۱۳۰۰ خورشیدی در روستای خرمشاه یزد به دنیا آمد، پدرش علی اکبر و مادرش سکینه نام داشت.
مهدی آذر یزدی در سن ۳۵ سالگی به فکر نوشتن کتاب برای کودکان افتاد؛ در صورتی که تا ۱۸ سالگی سواد خواندن و نوشتن او کامل نبود و با این وجود آثار بسیار زیادی از وی برجا ماند که هیچ وقت کهنه نمی شود.
آذریزدی ۱۸ تیرماه سال ۸۸ در ۸۸ سالگی در بیمارستان آتیه تهران درگذشت و ۲۱ تیرماه پس از تشییع از مسجد حظیره یزد در حسینیه خرمشاه در نزدیکی محل زندگیاش به خاک سپرده شد.