حسن بختیاری روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: شاخص شوری آب سرشاخه دز و سد کوچری حدود ۴۰۰ است در حالیکه شاخص شوری آب سد ۱۵ خرداد چهار هزار و ۵۰۰ و چاههای علی آباد و داخل شهر بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میباشد.
وی اظهار داشت: تا ۲ ماه گذشته افزون بر ۸۰ درصد آب قم از سرشاخههای دز تامین میشد که شاخص شوری آن کمتر از یکهزار میکروموس بود که این مسأله سبب افزایش کیفیت آب شده بود که با عدم تحقق پیشبینیهای بارندگی در فصل تابستان سهمیه قم از چهار هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه به ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه رسیدهاست.
بختیاری با بیان شبکه خطوط انتقال آب در قم کامل نیست، اظهار داشت: به همین دلیل مناطقی که در محور جاده اصفهان قرار دارد از آب با کیفیتتری نسبت به سایر مناطق برخوردار میباشد.
وی ادامه داد: وضعیت آب در استان صرفا در صورت بارشهای قابل توجه در فصل زمستان و صرفهجویی توسط مشترکان قابل مدیریت است.
وی تصریح کرد: بین ۶ تا هشت میلیون مترمکعب در سال از آب استان قم هم اینک در فضای سبز شهری مصرف میشود که با توجه به شرایط آبی، باید تحولات اساسی توسط شهرداری قم در نحو بهرهبرداری انجام گیرد.
بختیاری ادامه داد: قم یک شهر با اقلیم گرم و خشک است و توسعه فضای سبز باید منطبق با شرایط اقلیمی آن انجام و ضمن افزایش استفاده از پساب، از هرگونه چمنکاری خودداری شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت شرایط فعلی نیازمند تعامل و همراهی تمامی دستگاهای مرتبط با امور آب و فاضلاب است که در این بین شهرداری نقش مهمی در جداسازی آب شرب شهری با سایر منابع دارد.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.