به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر دومین جشنواره ملی شهادت قلم در این آیین گفت: ۳۶۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال که در نهایت ۶ اثر بهعنوان آثار منتخب برگزیده شد.
رضا ابوذر با اشاره بازه زمانی ۶ ماهه بین فراخوان تا انتخاب آثار برگزیده، بیان داشت: از میان ۳۶۰ اثر رسیده در مرحله نخست داوری ۴۰ اثر انتخاب و در نهایت ۶ اثر برگزیده نهایی شد.
وی خاطرنشان کرد: سومین جشنواره شهادت قلم نیز با بهرهگیری از تجربیات دو جشنواره قبلی و رفع نقاط ضعف کنونی، در آینده نزدیک اعلان فراخوان خواهد داد.
انتظار از هنرمندان انقلابی تولید آثار ماندگار و اثرگذار است
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم نیز در این آیین با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت داروی شفابخش جامعه است، تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین همه مردم و مسوولان ضروری است.
احمد حاجیزاده با تاکید بر اینکه در جنگ ترکیبی کنونی دشمن فرهنگ، عقاید و باورهای دینی مردم را نشانه گرفته است، گفت: امروز مسوولی دلسوز و انقلابی است که بیشتر نگران وضعیت معیشت و سفره مردم باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم اظهار داشت: فعالیتهای هنری در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در حکم جهاد است که میتواند راه را نشان داده و مسیر بین جبهه حق از باطل را تمییز دهد.
وی خاطرنشان کرد: تولید آثار ماندگار و تأثیرگذار انتظار مهمی است که از هنرمندان انقلابی در خلق اثر در قالبهای مختلف هنری میرود.
جهاد تبیین رسالت جشنواره شهادت قلم است
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم نیز بیان داشت: قم قدمهای محکمی در ارتقای سطح فیلمنامهنویسی با هدف جهاد تبیین در ابعاد مختلف بهخصوص بیان ویژگی و واقعیت دوران دفاع مقدس برداشته است.
حجتالاسلام علی لقمانپور ادامه داد: تبیین خودکفایی در تجهیزات نظامی و فناوریهای نوین، ترویج آداب دیرین ایرانیاسلامی در قالبهای مختلف هنری، تبیین چرایی دفاع در برابر متجاوزان و ریشههای انقلاب اسلامی در بین ملتهای اسلامی، ترویج و بیان ظرفیت اقتصادی، نظامی، فرهنگی و غیره جبهه مقاومت و مکتب حاجقاسم و تبیین مردم مظلوم فلسطین از اهداف این جشنواره است.
وی خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و جهاد تبیین در قالبهای مختلف هنری میتواند زمینه مناسبی برای فتح قلههای ترسیم شده انقلاب اسلامی فراهم کند.
تجلیل از آثار برگزیده
در بخشی از این آیین از خانواده شهید محمدحسین کمیل از شهدای دوران دفاع مقدس و حاج نافذ صالح از شهدای اخیر غزه تجلیل شد.
در پایان این آیین در بخش ویژه و قسمت بینالملل، حسین سماحه از کشور لبنان برای فیلمنامه «ابوتراب» تندیس ویژه جشنواره را دریافت کرد و لوح تقدیر و جایزه نقدی به فیلمنامه «او مثل یک مادر» نوشته محمدحسین وفایی از قم اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران دومین جشنواره شهادت قلم نیز به فیلمنامه «به عشق مهدی» به قلم مصطفی درویشوند از تهران اهدا شد.
در بخش ملی نیز محمدرضا ملکی از استان سمنان برای فیلمنامه «سقا و فرمانده» موفق به کسب رتبه اول و دریافت دیپلم افتخار شد و سمانه قلیزاده از قم برای فیلمنامه «صابر» و مسعود مشعوف از قم برای فیلمنامه «چهلمین امضا» به ترتیب مقام دوم و سوم جشنواره را از آن خود کردند.