اصفهان - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: طرح "کشت قراردادی" گندم به منظور افزایش سود کشاورزان، حذف واسطه‌ها، افزایش کیفیت و کمیت محصولات و کاهش ریسک بازار، امسال در استان آغاز و تاکنون برای پنج هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد ثبت شده است.

محسن ضیائی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع پنج هزار و ۲۰۰ هکتار گندم ثبت شده در سامانه کشت قراردادی، ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار توسط اداره کل غله و حدود سه هزار هکتار توسط سازمان تعاون روستایی ثبت شده است.

به گفته وی، طرح کشت قراردادی شامل گندم، دانه‌های روغنی گُلرنگ و کُلزا می‌شود که از اواسط شهریور شروع شده و شامل کشت آبی و دیمی است.

وی ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ تاکنون ۵۶۰ فقره قرار داد در سامانه کشت قراردادی ثبت شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان اظهار داشت: بر اساس سیاست‌ دولت و وزارت جهاد کشاورزی در سالجاری سه دستگاه متولی کشت قراردادی شده‌اند که پشتیبانی امور دام در باره محصول جو و ادارات کل غله و سازمان تعاون روستایی در زمینه محصولات گندم آبی، دیم و کلزا این اقدام را انجام خواهند داد.

وی با اشاره به مزایای این طرح برای ثبت‌نام‌کنندگان گفت: کسانی که در این طرح شرکت کنند از ۲۰ درصد تخفیف بیمه محصولات کشاورزی برخوردار می‌شوند ضمن‌آنکه از جایزه قرارداد به میزان هر تُن ۱۵۰ هزار تومان نیز برخوردار خواهند شد.

به گزارش ایرنا، کشت قراردادی، نوعی برنامه تولید در کشاورزی است که بر اساس آن بین کشاورز بعنوان تولیدکننده و دولت بعنوان خریدار قراردادی شامل شرایط تولید و بازاریابی خرید محصول منعقد می‌شود و در جریان آن، کشاورزان متقاضی که توان تامین نهاده‌های مورد نیاز را ندارند، بر اساس برنامه اعلام شده به کشت نوع خاصی از محصول که بیشتر شامل غلات و دانه‌های روغنی است، می‌پردازند.

بر مبنای این قرارداد، کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهند و بعد از کسر هزینه‌های تامین شده از سوی دولت، مطالبات خود را دریافت می‌کنند.

بر اساس برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی استان، سطح زیر کشت گندم آبی و دیمی در حدود ۶۸ هزار هکتار است.