به گزارش ایرنا، مهدی دوستی عصر یکشنبه در دیدار با سفیر کشور کنیا در بندرعباس افزود: در این دیدار زمینههای همکاری و ظرفیت هایی که در زمینههای نفتی، معدنی، صنعتی و به ویژه کشاورزی، شیلاتی و ترانزیت در استان هرمزگان وجود دارد، بررسی شد.
وی از اعلام آمادگی برای در اختیار گذاشتن اراضی بندرشهید رجایی خبر داد و بیان کرد: امیدواریم تجار کنیایی بتوانند از آن به عنوان باراندازی برای انتقال کالاهایشان به آسیای مرکزی، میانه و شرق اروپا صادر کنند.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم در بُعد دیپلماسی اقتصادی مقاصد جدیدی برای توسعه تجارتی کشور درنظر گرفته شده که سفر رییس جمهور به شرق آسیا تایید بر این موضوع است.
وی یادآورشد: اگر قرار باشد تجارتی بین شرق آفریقا و آسیای مرکزی شکل بگیرد، به طور قطع پل ارتباطی آن کشور ایران و کریدور شمال و جنوب بوده که در این مسیر آغاز آن نیز از شهر بندرعباس است.
سفیر کنیا نیز در این دیدار، سفر به استان هرمزگان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بین بندرعباس و مومباسا تاریخچه مشترکی از قوم بلوچ و روسهای شیرازی وجود دارد و احساس میکردم در بین مردم کشور خودم هستم.
جاشوا گاتیمو افزود: در این سفر با ظرفیتها و قابلیتهای سرمایه گذاری هرمزگان آشنا شدیم و از تجار و سرمایه گذاران این استان دعوت میکنیم به کشور کنیا بیایند تا با ظرفیتهای اقتصادی این کشور بیشتر آشنا شوند.
وی بیان کرد: به جد پیگیر بر استحکام روابط بین ۲ کشور ایران و کنیا بوده که این روابط ادامه دار باشد.
کنیا با نام رسمی جمهوری کنیا کشوری در شرق آفریقا است. پایتخت آن نایروبی و مومباسا، کیسومو و ناکورو از شهرهای مهم آن محسوب میشوند.
کشور کنیا با حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت طی سالهای اخیر مبادلات تجاری خود با جمهوری اسلامی ایران را افزایش داده است و تجار کنیایی و ایرانی همواره برای افزایش بیش از پیش روابط تجاری ۲ کشور مذاکرات متعددی را در دستور کار دارند.
استان هرمزگان نیز به عنوان قطب تولید محصولات پتروشیمی و فولادی یکی از استانهای مهم برای کشورها بهویژه کشورهای منطقه و دوست به شمار میرود.