تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه گفت: یکی از عوامل مهم بازدارنده توسعه کشاورزی در این شهرستان، خشکسالی‌های پیاپی سالهای اخیر است که هر سال برای کشاورزان زیان مالی به بار می‌آورد.

حسین محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیر کشت جو در تربت حیدریه طی سالهای اخیر از چهار هزار و ۶۵۰ هکتار به ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار کاهش یافت.

وی بیان کرد: با این حال اقدامات ترویجی جهاد کشاورزی تربت حیدریه و سخت کوشی کشاورزان موجب شد، سطح زیر کشت گندم طی ۲ سال اخیر از پنج هزار و ۳۰۰ هکتار به ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار در سال جاری افزایش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه افزود: همچنین در راستای حمایت از گندم‌کاران این خطه، ۱۵ هزار و ۳۵۰ تن گندم خوراکی مازاد بر مصرف و چهار هزار تن گندم بذری به صورت خرید تضمینی انجام شده که نسبت به پارسال چهار هزار تن بیشتر بوده و تسویه حساب با کشاورزان نیز به طور کامل صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۹ هزار و ۷۸۰ تن بذر مادری و اصلاح شده گندم و جو بین کشاورزان تربت حیدریه توزیع شد.

محمدی با اشاره به اقدامات حوزه آبیاری گفت: انجام آبیاری تحت فشار به میزان ۱۰۰ هکتار با اعتباری افزون بر ۲۵۰ میلیارد ریال، کسب رتبه نخست استان را در پی داشت.

وی بیان داشت: انجام احیا و مرمت ۱۶ رشته قنات به طول هشت کیلومتر و با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال و در حوزه انتقال آب نیز انتقال با لوله به میزان ۱۳ و نیم کیلومتر و با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال انجام شده است.

توزیع ۱۱ میلیون سوخت برای ماشین آلات کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه همچنین به توزیع سوخت ماشین آلات کشاورزی به صورت یارانه‌ای اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ میلیون لیتر سوخت بین ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه تراکتور، کمباین، «تیلر» و دروگر توزیع شد.

به گفته وی، همچنین به میزان پنج هزار و ۱۹۰ تن کود شیمیایی یارانه ای بین کشاورزان و باغداران این خطه توزیع شده است.

محمدی اظهار کرد: برگزاری همایش گیاهان دارویی، برپایی چهارمین کاروان ترویجی الگوی کشت محصولات زراعی بهاره، برگزاری نخستین تور ملی آموزشی ترویجی روز جهانی خاک، برگزاری پنجمین کاروان ترویجی الگوی کشت زراعی پاییزه و معرفی ۶۰ تولید کننده برتر شهرستان از جمله اقدامات جهاد کشاورزی تربت حیدریه در حوزه ترویج است.

وی ادامه داد: بر این اساس کسب رتبه نخست استان خراسان رضوی در عملکرد اداره ترویج، کسب رتبه نخست استان در عملکرد صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و کسب انتخاب سه رشته به عنوان نمونه‌های برتر ملی در سطح کشور و کسب مدیریت برتر جهاد کشاورزی استان و مدیر برتر دستگاه‌های اجرایی شهرستان از جمله این موفقیت‌ها بوده‌ است.

به گزارش ایرنا، بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربت‌حیدریه است، در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.

اراضی مستعد بخش کشاورزی حدود ۸۵ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱ هزار هکتار آن به کشت غلات آبی، حدود ۳۱ هزار هکتار اراضی زراعی، ۱۷ هزار هکتار اراضی باغی و ۲۷ هزار هکتار اراضی آیش (یکسال می‌کارند و یکسال برای تقویت زمین به آن استراحت می‌دهند) وجود دارد.

مهمترین محصولات زراعی و باغی منطقه تربت‌حیدریه گندم، جو، زعفران، پسته، سیب‌زمینی و چغندرقند است و این شهرستان در تولید محصولاتی چون زعفران، توت، جو، سیب‌زمینی، چغندرقند، بادام، زردآلو و آلو رتبه‌های اول تا سوم استان را داراست.