به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی توسعه اختلاف استان خوزستان، رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان روز سه شنبه در حاشیه آیین افتتاح این شعبه گفت: اصناف از مهمترین عناصر اقتصادی جامعه هستند و ایجاد شعبههای تخصصی در راستای ایجاد اعتماد و امید بین مردم و حصول سازش بین اصحاب دعوا و کاهش ورودی پرونده به محاکم قضایی راه اندازی میشود.
حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی افزود: مردمی کردن دستگاه قضایی در سند تحول قضایی به عنوان اصلی ترین سند راهبردی قوه قضاییه مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: هدف از افتتاح شعبه تخصصی اتاق اصناف، رسیدگی و صدور حکم در پروندهها نیست بلکه ایجاد صلح و سازش است که با توجه به ترکیب اعضا که از خود فعالان اصناف هستند، میتواند منجر به حصول نتایج خوبی در سازش طرفین باشد.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان تصریح کرد: شعبه تخصصی اتاق اصناف در رفع اختلاف و مسایل بین واحدهای صنفی، مشتریان و اتحادیهها نیز ایفای نقش میکند و سعی بر حل مسائل براساس ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا دارد.
به گزارش ایرنا، سند تحول قضایی بر مبنای هفت ماموریت اصلی قوه قضاییه برگرفته از تکالیف تعیین شده در قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام دی ماه ۱۴۰۰ از سوی آیت الله رییسی رئیس وقت قوه قضاییه ابلاغ شد.
ماموریتهای هفت گانه ترسیم شده سند قوه قضاییه شامل «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حلوفصل دعاوی و رفع خصومات»، «احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادیهای مشروع»، «نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور»، «کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام»، «پیشگیری از وقوع جرائم و دعاوی»، «اصلاح مجرمان» و حمایت از حقوق مالکیت اشخاص» است.
براساس ماده دوم قانون شورای حل اختلاف، رئیس کل دادگستری استان میتواند برای رسیدگی به امور خاص به ترتیب مقرر در این قانون، شوراهای تخصصی تشکیل دهد.