کرمانشاه - ایرنا - آیین وداع با دکتر «فتاح فرخی» استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و رکورددار عمل جراحی طی یک‌ روز در دوران دفاع مقدس امروز دوشنبه در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ دکتر فرخی متولد سال ۱۳۲۴ در شهرستان اسلام آباد غرب روز شنبه دوم دی ماه ۱۴۰۲ در سن ۷۸ سالگی براثر بیماری درگذشت.

در مراسم وداع با این پزشک پیشکسوت که مسوولان استانی، پزشکان و جمعی از کارکنان نیز حضور داشتند، رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی سخنانی با تسلیت این ضایعه به جامعه پزشکی استان گفت: دکتر فرخی استاد پیشکسوت و با اخلاق دانشگاه تمام عمرش را وقف خدمت خالصانه و بی ادعا به مردم کرد.

«قباد محمدی» افزود: این استاد با اخلاق در دهه ۵۰ و در سالهایی که حتی پزشک عمومی هم کم بود، در تخصص جراحی فارع التحصیل شد.

وی اضافه کرد: دکتر فرخی در حالی که می‌توانست در نقاط دیگر کشور و یا دنیا زندگی کند کرمانشاه را برای ماندن انتخاب و با ماندن در این شهر منشا برکات زیادی در استان‌ بودند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: این استاد ارزشمند از موسسان دانشکده پزشکی، موسس بیمارستان بیستون و بنیانگذار نظام پزشکی استان بودند و صدها نفر را معالجه کردند.

محمدی افزود: دکتر فرخی در دوران انقلاب مجروحان را مخفیانه مداوا و در دوران جنگ تحمیلی نیز در حالیکه خیلی ها مهاجرت کردند، وی همینجا ماند و خدمت کرد و رکورددار عمل جراحی در یک روز در جنگ تحمیلی بود.

وی گفت: محبت، مسوولیت پذیری و خدمت خالصانه و بسیاری از خصائل نیک دیگر در وجود استاد بود که باید همگی سرتعظیم در برابر این همه انسانیت و تدین فرو بیاوریم و به عنوان الگو به نسل جوان معرفی کنیم.

به گزارش ایرنا روز گذشته نیز حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حبیب الله غفوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و جمعی از مسوولان منطقه در پیام های جداگانه درگذشت دانشمند وارسته، مرحوم دکتر «فتاح فرخی» را تسلیت گفتند.

پزشک فقید فتاح فرخی در روستای ونایی از توابع شهرستان اسلام آباد غرب دیده به جهان گشود؛ قریب به ۳۸ سال پیش تخصص جراحی عمومی و سرطان را از دانشگاه جندی شاپور اهواز اخذ کرد، یعنی همان زمانی که دارندگان مدرک سیکل قدیم، تحصیلکردگان جامعه ما بودند و صاحبان مدرک لیسانس، اساتید دانشگاه ملی می شدند.

دکتر فرخی علاوه بر علم پزشکی به زبان انگلیسی نیز تسلط کامل داشت و می توان گفت ایشان متخصص فرهنگ عمومی و فولکلور انگلیسی بود؛ وی جزو اولین جراحان استان کرمانشاه بود که با آغاز جنگ تحمیلی جان صدها هموطنان آسیب دیده از جنگ را نجات داد.

در روزهای اوج جنگ تحمیلی که شهر کرمانشاه خالی از سکنه شده بود دکتر فرخی برای یک روز هم دست از جراحی مصدومان نکشید و بیمارستان را ترک نکرد؛ وی عضو هیأت امنا و از موسسین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز بود.

همچنین باید گفت دکتر فرخی به ادبیات کردی، فرهنگ قومی و فولکلور محلی این خطه تسلط کامل داشت و می توان ایشان را یکی از صاحب نظران بحث ایلات و عشایر استان کرمانشاه دانست.

پیکر دکتر فرخی پیش از ظهر امروز در قطعه نام آوران باغ فردوس کرمانشاه به خاک سپرده شد و مجلس ترحیم نیز فردا سه‌شنبه پنجم دی ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۵ و ۳۰ دقیقه در حسینیه سالار شهیدان شهر کرمانشاه و در شهرستان اسلام آباد غرب نیز روز چهارشنبه ششم دی ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۵ و ۳۰ دقیقه در مسجد جامع این شهر برگزار می شود.