به گزارش ایرنا، در جدیدترین رُتبهبندی دانشگاههای کشور مربوط به سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ که توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) انجام شده، ۱۱۵ دانشگاه دولتی و ۱۷ دانشگاه غیردولتی حضور دارند که ارزیابی آنها در گروههای جامع، صنعتی، کشاورزی، هنر و اجرایی صورت گرفته است.
بر این اساس، در بین دانشگاههای جامع کشور در سال ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ نام ۲ دانشگاه از استان اصفهان به چشم میخورد که به ترتیب دانشگاه اصفهان رُتبه ششم و کاشان رُتبه هجدهم را در بین ۷۱ مرکز آموزش عالی کسب کرده اند.
رُتبههای اول تا پنجم در بین دانشگاههای جامع کشور به ترتیب متعلق به تهران، فردوسی مشهد، تربیت مدرس، شهید بهشتی و شیراز است.
همچنین در بین ۲۵ دانشگاه صنعتی حاضر در این رتبهبندی، دانشگاه صنعتی اصفهان حائز رتبه چهارم شده است؛ رُتبههای اول تا سوم دانشگاههای صنعتی کشور به ترتیب به امیر کبیر، شریف و علم و صنعت ایران که در تهران هستند، تعلق دارد.
از طرفی، دانشگاه هنر اصفهان در بین چهار دانشگاه هنر کشور رُتبه نخست را کسب کرده است و پس از آن دانشگاههای هنر تهران، اسلامی تبریز و شیراز قرار دارند.
دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی در رتبهبندی امسال در یک دستهبندی جدا قرار گرفتند که در بین آنها، دانشگاه صنعتی مالک اشتر در رُتبه دوم قرار دارد؛ رُتبه نخست در این گروه متعلق به دانشگاه جامع امام حسین(ع) است.
در گروه دانشگاههای زیر نظام کشور نیز دانشگاههای پیام نور، فرهنگیان، فنی و حرفه ای و جامع علمی کاربردی به ترتیب در رتُبه اول تا چهارم قرار گرفتند.
موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) رتبه ۱۱۱ دانشگاه کشور را در جدولی بصورت «درهمکرد» (ترکیبی از همه گروهها) نیز مشخص کرده است که بر اساس آن، دانشگاه اصفهان در رُتبه ۱۰، صنعتی اصفهان ۱۴، صنعتی مالک اشتر ۱۵، کاشان ۲۹ و هنر اصفهان ۸۸ قرار دارند.
دانشگاه اصفهان در سال گذشته در بین دانشگاههای جامع کشور، رُتبه هشتم و در بین همه دانشگاهها (درهمکرد) رُتبه ۱۴ را کسب کرده بود.
به گزارش موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) در این رتبهبندی، معیارهای کلی در ارزیابی دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی در ۶ حوزه آموزش (با وزن ۳۰ درصد)، پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۰ درصد)، بینالمللیسازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۱۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات (با وزن پنج درصد) است.
به گزارش ایرنا، در رُتبهبندی، مذکور دانشگاههای علوم پزشکی که زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند، حضور ندارند.
اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور ۱۹۹ موسسه آموزش عالی و پژوهشی فعال با جمعیتی افزون بر ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی دارد.
این استان از پنج دانشگاه بزرگ دولتی، ۲۲ موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی، ۹ موسسه آموزش عالی آزاد، ۲۸ واحد دانشگاه آزاد، ۱۲ مرکز دانشگاه فنی و حرفهای، ۳۸ مرکز پیام نور، پنج مرکز دانشگاه فرهنگیان، ۲۴ مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی و ۵۰ موسسه پژوهشی برخوردار است.
از حدود ۲۰۸ هزار دانشجوی استان۸۰ هزار نفر در دانشگاههای آزاد،۴۰ هزار نفر در دانشگاههای دولتی، ۳۱ هزار و ۶۰۰ نفر در پیام نور، ۲۴ هزار نفر در موسسههای غیرانتفاعی، ۱۳ هزار نفر در فنی و حرفه ای، ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در دانشگاه جامع علمی کاربردی و پنج هزار و ۸۰۰ نفر در دانشگاه فرهنگیان تحصیل میکنند.
همچنین این خطه بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری و با سهم ۱۰ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان، رُتبه دوم را در کشور دارد.