سمنان - ایرنا - شهید سیامک افرادی فرزند رمضان و لیلا از شهیدان دفاع مقدس در دیار دارالمرحمه سمنان است، از دانش‌آموزان خبره در رشته کشتی که در حال و هوای اعزام به مسابقات بین‌المللی، دفاع از وطن را در اولویت قرار داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید افرادی یکم مهر ۱۳۴۴ در تهران دیده به جهان گشود و در دامان خانواده‌ای عفیف رشد یافت، پدرش در وزارت راه و ترابری کار می‌کرد. او و خانواده‌اش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به شهر سمنان نقل مکان کردند و تا سال چهارم دبیرستان در رشته علوم تجربی ادامه تحصیل داد.

این شهید والامقام کشتی‌گیری ماهر در وزن ۵۸ کیلوگرم بود و قرار بود برای مسابقه به خارج از کشور اعزام شود.

شهید افرادی و بردار بزرگترش همراه با تظاهرات‌ مردم علیه رژیم ستمشاهی فعالیت‌های زیادی در زمینه پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره)، شعارنویسی، رساندن مجروحان به بیمارستان داشتند.

به علت ارادت زیادش به امام خمینی(ره)، دوستان او را با نام «روح الله» می شناختند.

«روح الله» صدایم بزنید

مادر شهید افرادی در خاطره‌ای دیگر می‌گوید: هفدهم شهریور ماه بود که پسرم به من گفت: مامان! عجله کن! هر چی ملحفه داریم بیاور! با عجله از انباری گونی‌ها را آورد، دوید ملحفه‌ها را داخل آنها گذاشت، مقداری پنبه و بتادین برداشت و در حین رفتن به من گفت: این هم شد اسم که روی من گذاشتید؟ به پسرم گفتم چرا مادر؟ اسم به این قشنگی؟

گفت: اسم باید علی، حسین یا حسن باشد.

از آن به بعد به همه گفت، او را «روح الله» صدا بزنند.

مادر شهید افرادی نقل می‌کند: اول هر ماه در خانه ما روضه بود. یادم می‌آید پسرم چهار یا شاید پنج ساله بود. یک اتاق خانم‌ها می نشستند و اتاق دیگر آقایان. داشتم از مهمان‌ها پذیرایی می کردم که دیدم صورتش قرمز و چشم هایش خیس از اشک است. او را به آغوش گرفتم و گفتم:«در گوشم بگو ببینم با چه کسی دعوا کردی؟»

یواشکی گفت:« هیچکی!»

گفتم:« برای چی گریه کردی؟»

گفت:« برای بچه کوچک امام حسین(ع)»

شهید افرادی دفاع از وطن در مقابل ارتش دژخیمان را یک وظیفه بر دوش خود می‎‌دانست و به عنوان یک بسیجی و از طریق سپاه پاسداران سمنان تیپ ۲۱ گردان موسی ابن جعفر(ع) در سه نوبت به جبهه اعزام شد و در عملیات‌های مختلف به عنوان رزمنده نقش آفرینی کرد.

این شهید جلیل القدر پس از ۱۱ ماه نقش آفرینی در دفاع از خاک وطن، سرانجام روز بیست و دوم بهمن ۱۳۶۴ در سن ۲۰ سالگی در عملیات والفجر هشت در اروند رود جزیره ام الرصاص بر اثر ترکشی که به صورت و تیرهایی که به پا و گردنش خورد، به شهادت رسید.

پیکر مطهر شهید افرادی در گلزار شهدای حضرت یحیی(ع) سمنان به خاک سپرده شد.

دفاع از وطن تا لحظه شهادت

یکی از همرزمان شهید افرادی نقل می‌کند: وقت عملیات، ما دسته یک بودیم. من مجروح و پشت یکی از نخل ها پنهان شدم. ناگهان صدای فریاد سیامک را شنیدم... با این که تیر به پایش خورده بود، اما هنوز صدای تیراندازی اش می آمد. تا آن که ترکش به صورتش خورد و افتاد روی زمین. سینه‌خیز می رفت و خودش را به عقب می کشید که تیر آخر به پشت گردنش خورد.

هرگز لحظه شهادتش را فراموش نمی کنم. آن لحظه صورتش به شدت مجروح و پایش زخمی شده بود، اما مشکل اصلی تیر آخری بود که به گردنش اصابت کرد، ما را با قایق به عقب منتقل کردند. هر وقت نگاهش می کردم، در حال ذکر گفتن بود «یا زهرا و یا مهدی.»

هر دو نفرمان را به اورژانس منتقل کردند، هنگامی که به اورژانس رسیدیم، من هنوز مجروح بودم و او شهید.

در بخشی از وصیت‌نامه شهید افرادی آمده است: از برادران و خواهرانم می خواهم که مرا ببخشند و همچون دیگر خانواده شهدا صبر و استقامت و از دین خدا حمایت کنند و با حجاب کامل خود پاسدار خون شهدا باشند.

شهید افرادی در بخشی دیگر از وصیت‌نامه خود گفته است: از مادرم می خواهم که در مرگ من شکیبا باشد و در آن موقع به یاد روز عاشورا باشد که چه بر سر امام حسین(ع) و فرزندان و یاران او آمد.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.