مسکو-ایرنا- رئیس هیئت مدیره اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت موافقنامه تجارت آزاد حجم تبادلات میان ایران و کشورهای اتحادیه اوراسیا را ارتقا می‌دهد و به سطح تازه‌ای می‌رساند. 

به گزارش ایرنا، میخائیل میاسنیکوویچ رئیس هیئت مدیره اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با وزیر صمت ایران پس از امضای موافقتنامه تجارت آزاد در سن پترزبورگ گفت: «توافقی که امروز منعقد شد، بلندپروازانه است. به استناد این موافقتنامه عوارض گمرکی واردات تقریباً ۹۰ درصد از محصولاتی که بیش از ۹۵ درصد از تجارت متقابل ما را تشکیل می‌دهد، حذف خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت ویژه گسترش روابط میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران برای تمام کشورهای عضو خاطرنشان کرد: «تصور ما این است که تصویب این موافقتنامه در پارلمان‌های کشورهای عضو به طول نخواهد انجامید و در سریع‌ترین زمان ممکن شاهد اجرایی شدن توافق خواهیم بود».

به گفته میاسنیکوویچ، در حال حاضر باید کار عملیاتی برای شکل‌گیری سازوکارهای تجاری و سرمایه‌گذاری مفاد ذکر شده در موافقتنامه انجام شود.

صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌های‌ گمرکی ایران و روسیه

الکسی اورچوک معاون نخست‌وزیر روسیه نیز در رابطه با امضای موافقنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: «طبق محاسبات ما، سطح فعلی توسعه روابط این اجازه را می‌دهد تا قبل از هر چیز در پرداخت عوارض گمرکی و تعرفه‌ها صرفه جویی شود».

به گفته وی، در اینجا تجارت ایران و روسیه به شکل قابل توجهی می‌توانند در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند کسب و طبیعتا فرصت‌های بهتری برای ورود به بازار یکدیگر ایجاد خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران و کشورهای بلاروس،‌ قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و ارمنستان به عنوان اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز دوشنبه چهارم دی‌ماه ۱۴۰۲ در آیینی در سن‌پترزبورگ موافقتنامه تجارت آزاد امضا کردند.
علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران این موافقتنامه را که حاصل بیش از دو سال مذاکره و کار کارشناسی است، امضا کرد.
از طرف اتحادیه اوراسیا نیز معاونان نخست وزیران کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی، این موافقتنامه را امضا کردند.
پیش از این، آخرین مذاکرات مرتبط با متن نهایی این موافقتنامه روز یکشنبه سوم دی‌ماه با حضور مسئولانی از ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا صورت گرفته بود.
این موافقتنامه پس از امضا نیازمند تصویب در مجالس ۶ کشور ( مجلس شورای اسلامی و مجالس پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا) است تا به قانون تبدیل و عملیاتی شود.

برچسب‌ها