قرچک - ایرنا - معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: به منظور همه‌گیر کردن سوادآموزی در جامعه، ۱۰ روز آینده نهضت سوادآموزی دانش‌آموزی در کشور راه اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا عبدی شامگاه دوشنبه در آئین تجلیل از برترین‌های حوزه سوادآموزی استان تهران که در شهرستان قرچک برگزار شد اظهار داشت: این طرح یکی از مهمترین اقدامات سازمان نهضت سوادآموزی است که در آن از ظرفیت دانش آموزان برای شناسایی و سوادآموزی افراد بی سواد و کم سواد استفاده می شود.

وی افزود: در این طرح که با استفاده از فضای شاد اجرایی می‌شود، دانش آموزان نسبت به شناسایی افراد کم سواد و بی سواد از بستگان، دوستان، همسایگان و آشنایان اقدام کرده و اسامی این افراد را ثبت نام می‌کنند و بابت هر معرفی، یک امتیاز از پیش تعیین شده را کسب می‌کنند.

عبدی اظهار داشت: پس از معرفی، دوره آموزش توسط دانش آموزان به والدین، بستگان و دوستان شروع می‌شود که بسته به افراد و مرحله به مرحله سوادآموزی، دانش آموزان شرکت کننده در این طرح امتیاز کسب می‌کنند که با جمع آوری این امتیازات، از هدایایی برخوردار می‌شوند.

سوادآموزی جهادی است که همه افراد باید به آن اهتمام داشته باشند

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران نیز در این مراسم گفت: سوادآموزی جهادی بابرکت است که برای تحقق اهداف آن باید همه افراد و مدیران به آن اهتمام داشته باشند.

مسعود بهرامپور افزود: فعالیت در نهضت سوادآموزی، اقدامی با برکت است که با عشق و علاقه افراد به آگاهی بخشیدن به جامعه به سرانجام می‌رسد، کاری دلی که اگر با جان و دل انجام نشود، نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود.

وی اظهار داشت: تحقق اهداف نهضت سوادآموزی با گفتمان رودررو به دست می‌آید لذا همه افراد باید وارد میدان شوند تا با کاری جهادی، بی‌سوادی از جامعه اسلامی رخت بر بندد.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز جامع سوادآموزی در ملارد گفت: قطعا در سایه فعالیت مرکز جامع سوادآموزی ملارد و سایر بخش ها شاهد پیشرفت بیشتر در این حوزه و دستیابی به زیرساخت‌های مورد نیاز خواهیم بود.

رشد ۱۷ پله ای سوادآموزی در شهرستان های استان تهران

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران نیز در این مراسم گفت: با فعالیت‌های صورت گرفته در ۲۱ منطقه آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، شاهد صعود ۱۷ پله‌ای سوادآموزی در این بخش از استان تهران هستیم.

فرشته اکبریان گفت: به منظور تحقق اهداف نهضت سوادآموزی، اقدامات موثری در شهرستان‌های استان تهران انجام شده که یکی از این فعالیت‌ها، راه اندازی پویش با سواد شوید بین دانش آموزان است که در آن، دانش آموزان اقداماتی از جمله طراحی پوستر و تولید محتوا انجام می‌دهند تا مشارکت آحاد جامعه در امر سوادآموزی بیشتر شود.

وی تصریح کرد: تبلیغ، ترویج، شناسایی و آموزش از اولویت‌های نهضت سوادآموزی در شهرستان‌های استان تهران است تا با هدفگذاری مناسب، اهداف این نهضت محقق شود. وی از راه اندازی طرح سوادقرآنی در شهرستان‌های استان تهران خبر داد و گفت: اجرای این طرح قطعا موجب برکت اجرای طرح ریشه کی بی‌سودای می‌شود. در پایان این مراسم از فعالان نهضت سوادآموزی شهرستان‌های استان تهران تقدیر شد.

نهضت سوادآموزی، جهادی بزرگ در آگاه سازی جامعه است

سرپرست فرمانداری شهرستان قرچک گفت: نهضت سوادآموزی، جهادی بزرگ در آگاه سازی جامعه و مقابله با جهل و تاریکی است.

حسین فخاری نیز در این آیین اظهار داشت: کار و تلاش در حوزه نهضت سوادآموزی، فعالیتی پسندیده و پرفضیلت است که به عنوان فعالیتی اجتماعی و فرهنگی، جامعه را به سمت صلاح و رستگاری سوق می‌دهد.

وی افزود: فعالیت در نهضت سوادآموزی، صدقه جاری برای افراد فعال در این حوزه محسوب می‌شود، فعالیتی پرمشقت که قطعا نزد خداوند متعال نیز از اجر بالایی برخوردار است.

فخاری تصریح کرد: آموزش افراد بی‌سواد و آگاهی بخشیدن به آنان با علم و دانش، کار مهم و پسندیده‌ای است که موجب می‌شود تا افراد جامعه از حق سواد، آگاهی، تفکر و فراگیری برخوردار شوند، فعالیت در نهضت سوادآموزی، هنری والاست که تلاشگران این عرصه با پایش و پالایش آمار واقعی بی‌سوادی و کم سوادی زمینه ریشه‌کنی بی‌سوادی را فراهم می کنند.

این مسئول تأکید کرد: برای دست‌یابی به اهداف نهضت سوادآموزی لازم است تا از ظرفیت تمام دستگاه‌ها و موسسه های استفاده و با اقدام جهادی موجبات ریشه‌کنی بی‌سوادی را فراهم کرد.

سرپرست فرمانداری قرچک خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته، نهضت سوادآموزی شهرستان قرچک در دومین سال پیاپی، در بین ۲۱ منطقه آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و در حوزه‌های بهبود کیفیت، جذب سوادآموزی، دستیابی به بیتشرین آمار قبولی، رتبه نخست را کسب کرد.

سوادآموزان ایثارگران واقعی در عرصه تعلیم و تربیت هستند

امام جمعه قرچک نیز در این مراسم اظهار داشت: کسانی که با مشقت و سعی فراوان، زمینه آگاهی بخشیدن به جامعه را فراهم می‌کنند، ایثارگران واقعی عرصه تعلیم و تربیت هستند.

حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی افزود: تلاش و مجاهدت فعالان عرصه سوادآموزی در قرچک باعث شد تا نرخ سوادآموزی جامعه هدف در این شهرستان به ۹۷ درصد رسد که این مهم قطعا موجبات رشد و توسعه همه جانبه منطقه را در حوزه های مختلف فراهم می کند.

وی خاطرنشان کرد: سوادآموزان نهضت سوادآموزی در حالی زمینه این مهم را فراهم کرده اند که از در برابر کارهای فراوان و مهمی که انجام داده‌اند، دریافتی چندانی نداشته و گاه با بی‌مهری نیز مواجه شده‌اند ولی با گذاشتن وقت، کار پسندیده خود را دنبال کردند تا جامعه را به سمت آگاهی سوق دهند.