به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سجاد عباسی مدیرعامل شرکت فراساخت پویا ساینا حوزه فعالیت این شرکت در شهرستان بیرجند را طراحی و ساخت ماشین آلات صنعتی و اتوماسیون خطوط تولید عنوان کرد و گفت: تاکنون چند محصول از جمله نوار نقالههای صنعتی، خطوط شست و شو و دستگاههای سایزبندی و سورت کردن محصولات کشاورزی به همت متخصصان این شرکت تولید شده است.
وی به حمایت برنامه ملی آبادیران از تکمیل زنجیره ارزش ظرفیت های بومی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از تولیداتی که در نمایشگاه آبادیران به فروش رساندیم خط شست و شوی زرشک بود که یکی از محصولات استراتژیک استان خراسان جنوبی است. همچنین در این نمایشگاه توانستیم توافقنامه ای در جهت سرمایهگذاری برای تولید این محصول به امضا برسانیم که کار خیلی بزرگی برای این استان در راستای آبادنی و پیشرفت است.
این فناور افزود: همچنین در این نمایشگاه، محصولات خود را به ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر بازدیدکننده از نمایشگاه معرفی کردیم و برای آنها خیلی جالب بود که چنین محصولاتی در ایران تولید میشود. در واقع شناخت اولیه نسبت به این محصولات ایجاد شد و پس از آن توانستیم با ایجاد تعاملات، تبلیغات بهتری انجام دهیم.
ساخت دستگاه سورت عناب با هدف ایجاد ارزش افزوده
وی تصریح کرد: یکی دیگر از محصولات استراتژیک در استان خراسان جنوبی، عناب است که در گذشته به صورت فله ای و کیسهای خرید و فروش میشد و عملا ارزش افزودهای که باید، ایجاد نمیشد. از همین رو برای اینکه ارزش افزوده به محصول اضافه شود و بازار بهتری داشته باشد، دستگاهی مخصوص عناب طراحی کردیم که میتواند این محصول را در هفت سایز از درشت تا ریز با ظرفیت بسیار بالایی دستهبندی کند که عملا هم نیاز کشاورز را برطرف می کند و هم ارزش افزوده ایجاد می کند.
مدیرعامل شرکت فراساخت پویا ساینا به انعقاد ۲ قرارداد به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان در نمایشگاه برنامه ملی آبادیران از طریق موسسه دانشمند اشاره کرد و گفت: در این رویداد قرارداد خط شست و شوی زرشک را با یک شرکت زیر نظر موسسه دانشمند در بیرجند منعقد کردیم و یک قرارداد دیگر هم برای دستگاه سورتینگ عناب به امضا رساندیم.
ساخت نمونه صنعتی برخی دستگاهها نیازمند حمایت مالی است
عباسی با بیان اینکه این شرکت چندین دستگاه مطرح شده دارد که تولید آنها نیازمند حمایت مالی است، اظهار داشت: به دلیل نبود بودجه اولیه برای ساخت نمونه صنعتی، فعلا این طرحها منوقف شده و در صورت وجود سرمایه و حمایت مالی، میتوانیم این طرحها را به ثمر برسانیم که ضمن اشتغال زایی، از واردات و خروج ارز جلوگیری می کند.
وی در ادامه افزود: برخی از این طرحها و ماشین آلات در حال حاضر از خارج وارد میشوند و دانش فنی آنها هم در کشور وجود ندارد که ما در حال کار بر روی آن هستیم. بعضا نمونه اولیه آن ها هم ساخته شده اما از آنجا که تولید نمونه صنعتی هزینه سنگینی دارد، در بخش تامین سرمایه لازم دچار مشکل و چالش هستیم. بنابراین درخواست ما ارائه حمایت های مالی برای تولید این دستگاه ها و ماشین آلات است.
این فناور در خصوص برخی از این دستگاه ها و ماشین آلات توضیح داد : دستگاه سورتینگ که میتواند به شکل گسترده ای روی محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد، یکی از آنهاست. همچنین دستگاه تولید غذای زنبور عسل، دستگاه دیگری است که هم اکنون از خارج وارد میشود و قیمت آن حدود یک و نیم میلیارد تومان است و ما تقریبا نمونه اولیه آن را تولید کرده و چالشهای فنی آن را تا حدود زیادی یرطرف کرده ایم. حالا به نقطه ای رسیده ایم که برای ساخت نمونه صنعتی نیازمند سرمایه و حمایت مالی هستیم.
عباسی در خصوص اشتغال زایی این مجموعه هم اظهار داشت: در سه مجموعه کارگاهی زیرمجموعه این شرکت، هفت نفر به صورت مستقیم اشتغال به کار دارند. برخی از کارها را هم برون سپاری کرده ایم که میزان اشتغال آن بسیار بیشتر است. به ازای فروش هر دستگاه سورتینگ عناب به کشاورز هم، حداقل به تعداد ۲ نفر اشتغال ایجاد میشود