ساری - ایرنا - فرماندار ساری با اشاره به سفر اخیر علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به مازندران، از تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه تمام و اولویت دار در بخش صنعت آب و برق این شهرستان خبرداد.

محمدعلی نوبخت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ لایروبی آببندان های مرکز مازندران نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است و در صورت تحقق این مهم، حجم زیادی از منابع آبی مورد نیاز شهرستان ساری تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با بهسازی سردهنه های سنتی و "لاینینگ" کانال‌های انتقال و توزیع آب و اعمال تغییر و اصلاح در سیاست نظام حکمرانی آب در امر کشاورزی، به سمت مدیریت پایدار مصرف آب در شهرستان ساری حرکت می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در صورت لایروبی و بهسازی اصولی سردهنه‌های کشاورزی، حجم آبی معادل ذخیره سازی آب در سد شهید رجایی خواهیم داشت، اظهارکرد: با شناسنامه دار کردن ظرفیت های طبیعی و آبی از جمله رودخانه ها، ۹۶ قطعه آب بندان، ۱۹ هزار حلقه چاه و یکهزار و ۲۰۰ رشته چشمه و برنامه ریزی اصولی در جهت رونق تولید و توسعه صنعت کشاورزی در شهرستان ساری گام برمی داریم.


فرماندار ساری خاطرنشان کرد: با توجه به بحران کم آبی، با استفاده از تمام ظرفیت‌ها و برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری و توسعه کشاورزی در محل سردهنه هولاررود و با حضور کشاورزان و همچنین بازدید میدانی استاندار مازندران از منطقه، برای مدیریت مطلوب و بهینه آب، سال زراعی بدون دغدغه ای را برای کشاورزان زحمتکش این شهرستان رقم زده ایم.
نوبخت با اشاره به اینکه سیاست‌گذاری‌های غلط در گذشته باعث شده تا مازندران با تنش آبی مواجه شود، گفت: مهار نشدن آب‌های سطحی، سنتی و خاکی بودن انهار کشاورزی، برداشت های بی رویه از چاه ها و سنتی بودن ۹۵ درصد از سردهنه های کشاورزی از جمله مشکلات در این بخش است اما گام به گام و با برنامه ریزی در جهت رفع آنها اقدام خواهیم کرد.

برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تأمین می‌شود.

کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز شد و به طور معمول در اواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می‌رسد و اکنون کشاورزان در مرحله وجین و یا سم و کودپاشی محصولات خود هستند.

طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران حدود ۲۵۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری در استان وجود دارد و ۸۰ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی شرق این دیار با تنش کم آبی و خشکسالی مواجه شده است، موضوع بسیار نگران کننده نیز گسترش خشکی در دشت ۱۱۰ هزار هکتای هراز در منطقه مرکزی واقع در پنج شهرستان بابل، آمل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر است، چراکه طبق اظهارات رسمی جهاد کشاورزی با کاهش روان آب رودخانه هراز، حدود نیمی از شالیکاری این دشت در معرض تنش آبی و خشکی قرار گرفت.

مازندران با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.