آستارا - ایرنا - رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان آستارا گفت: در شهرستان آستارا به دنبال ریشه کنی بی سوادی هستیم و از اولویت های مهم کاری ما است.

بیژن خالق وردی پور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در زمانی که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران فرمان تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی را دادند کمتر از ۵۰ درصد از جمعیت آن زمان کشور سواد داشت و امروز این آمار به بیش از ۹۸ درصد رسیده که نشان دهنده اهمیت کار نهضت سوادآموزی است.

وی افزود: مبارزه با بی‌سوادی به‌ عنوان یک امر مهم در تمام دنیا و جوامع امروزی در بخش‌های مختلف توسعه را رقم می‌زند و مبارزه با پدیده آسیب‌زای بی‌سوادی نه‌تنها منجر به توسعه فرهنگی می‌شود بلکه می‌توان توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی را نیز در دسته آثار مبارزه با بی‌سوادی قلمداد کرد.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان آستارا ادامه داد: کسب سواد و بهره‌برداری از آن‌ یکی از مسائل مهم و ارزشمند در جوامع امروزی برای هر فرد است، از طرفی هم می‌توان میزان بهره‌مندی مردم هر کشوری را یکی از شاخص‌های جوامع متمدن عنوان کرد.

خالق وردی پور بیان کرد: در شهرستان آستارا ۳۰ نفر آموزش دهنده در خصوص نهضت سواد آموزی وجود دارد و ۲۰ کلاس فعال در شهرستان دایر است و در در پایان دوره ها به افرادی که کلاس ها را گذرانده و موفق به کسب امتیاز شده اند مدرک داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که مورد غفلت واقع شده مهارت خواندن و عدم نوشتن است که در مسیر قرآن شکل گرفته است، افرادی را داریم که مهارت خواندن قرآن و سعدی را دارند و از حفظ آنها را می خوانند ولی نوشتن و از رو خواندن را اغلب ندارند؛ در پی آن هستیم که این افراد شناسایی و آموزش داده شوند و مدرک بگیرند.

رئیس آموزش و پرورش آستارا تاکید کرد: افرادی که بالای سن ۳۰ سالگی هستند و کلاس درس را فقط برای آموختن خواندن و نوشتن می خواهند، شناسایی می شوند و با آموزش با آنها و گذراندن دوره مدرک تحصیلی دریافت خواهند کرد.

وی گفت: در خصوص افراد زیر ۱۸ سال که در سن آموزش قرار دارند و باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشند، ما در اداره آموزش و پرورش پیگیر هستیم که این افراد شناسایی و در کلاس های مناسب سن آنها آموزش داده شده و تحصیل خود را ادامه دهند.

شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربی‌ترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با استان اردبیل و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد؛ این شهرستان دارای سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی می باشد که فضای مناسبی برای تجارت در منطقه است.