به گزارش خبرنگار ایرنا، علی علیزاده روز سهشنبه در جلسه کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم افزود: موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با تمام ظرفیت مطالعاتی و تحقیقاتی خود به اجرای صحیح و علمی این طرح در همه مناطق ایران کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به این که طرح فوق نیازمند شناخت موقعیت هر منطقه و درختان متناسب کاشت در آن مکان است، افزود: مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داده است که ظرفیتهای سرزمینی ما در همه ابعاد برای کاشت یک میلیارد درخت آمادهاست و میتوان این کار را بر اساس برنامهریزی منسجم و کارشناسی شده به انجام رساند.
وی ادامه داد: کاشت یک میلیارد درخت در کشور نباید تنها محدود به یک دوره چهار ساله باشد، بلکه لازم است با توجه به ابعاد گسترده و اهمیت موضوع این طرح در طی سالهای بعد از آن نیز ادامه یابد و ما در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با همکاری سازمانهای متولی اجرای این طرح در استانها مختلف، روند انجام کار را رصد و پیشنهادهای لازم را برای رفع اشکالهای احتمالی ارائه خواهیم کرد.
علیزاده گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته اجرای این طرح به غیر از هزینههای پشتیبانی بعدی برای نگهداری نهالهای کاشته شده به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، بنابراین استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و تشکلهای مردمی برای پیشبرد آن ضروری است و به همین دلیل این طرح با عنوان نهضت مردمی شناخته میشود.
وی با تاکید بر اینکه با استفاده از تجربه طرحهای قبلی، این طرح را به صورت مستمر تا رسیدن به هدف نهایی دنبال خواهیم کرد، افزود: در همین راستا آمار مورد تایید ما در گزارشهای این طرح ملی، تنها تعداد درختانی است که بعد از کاشت در عرصههای طبیعی به زندگی خود ادامه میدهند.
وی با اشاره به اهمیت وجود درخت برای سلامت مردم و حفاظت از محیط زیست، ادامه داد: تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به عنوان کاری ماندگار برای کشور و آیندگان به خوبی اجرا شود.