به گزارش ایرنا، "حسن بهرامنیا" روز سهشنبه در هفتمین جلسه ستاد استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد: همچنین تاکنون در حوزه تسهیلات فرزندآوری پنج هزار و ۲۴۸ مورد با اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد ریال در استان پرداخت شده است.
وی یادآور شد: استان ایلام با ۸۰ درصد پرداختی تسهیلات ازدواج و همردیف با استان تهران در رتبه اول و استانهای یزد و اصفهان در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
بهرامنیا با قدردانی از عملکرد بانکهای استان در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج و کسب رتبه نخست در بین استانهای کشور، گفت: علاوه بر این، شاهد جهش خوبی در پرداخت تسهیلات بانکها در حوزه تسهیلات مسکن خودمالکی هستیم و پرداختیها از ۸۰ نفر به ۸۰۰ نفر رسیده است.
استاندار ایلام با بیان اینکه در جلسه دیروز نیز به صورت رندومی توسط خبرنگاران صحتسنجی پرداخت تسهیلات مورد راستی آزمایی قرار گرفت، افزود: کمترین پرداخت تسهیلات ازدواج مربوط به بانک سپه به ۴۰۹ نفر است، سرعت کم در پرداخت تسهیلات ازدواج در یک بانک در معدل سایر بانکها تاثیرگذار است، لذا از مدیریت بانک سپه استان باید در پرداخت تسهیلات اهتمام جدی داشته باشند.
وی افزود: از صدا و سیما انتظار میرود تلاش و زحمات صورت گرفته که منجر به موفقیت در سطح ملی شده است را نه کم و نه زیاد و برابر واقعیات را برجسته کنند که البته در راستای امیدآفرینی مهم است.
بهرام نیا با بیان اینکه سزاوار نیست زحمات بانکها نادیده گرفته شود، ادامه داد: البته در جای خود از بانکها انتقاد کردیم و اعلام کردیم هر بانکی که نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن کوتاهی کند، جریمه میشود، اما عملکرد بانکها در حوزه پرداخت تسهیلات ازدواج و تسهیلات مسکن خودمالکی طرح نهضت ملی مسکن قابل تقدیر است، لذا باید پرداخت تسهیلات با همین آهنگ استمرار یابد.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حاکمیت از سه عنصر جمعیت، قدرت و سرزمین تشکیل شده است، گفت: یکی از مهمترین دغدغههای رهبر فرزانه انقلاب و رییس جمهور، "جوانی جمعیت" است که در واقع جمعیت مولفه قدرت است.
وی در ادامه با اشاره به طرح حمایت از مادران باردار و شیرده نیز گفت: اگر میخواهیم آینده خوبی را برای کشور رقم بزنیم لازمه آن توجه به نسل آتی است و در جلسه بعدی ستاد استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید گزارش جامعی از آخرین وضعیت مادران باردار و شیرده تهیه و براساس آن برنامهریزی صورت گیرد.
بهرامنیا لازمه هر گونه برنامه ریزی را آمار و اطلاعات عنوان کرد و گفت: نقش دستگاهای فرهنگی از جمله صدا و سیما، حوزههای علمیه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی رسانهها در رابطه با جوانی جمعیت مهم است، جمعیتی که در مکتب امام حسین(ع) پرورش یابد تا نتیجه این مکتب و دانشگاه بزرگانی مانند سپهبد شهید سلیمانی باشد، لذا تقویت بعد فرهنگی و کمی جمعیت باید در دستور کار قرارگیرد.
استاندار ایلام همچنین به ضرورت ایجاد مهد کودک در ادارات دولتی اشاره و اظهار کرد: تقویت مهدکودکها در سطح ادارات در سلامت جسمی و روحی کودکان اثرگذار است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت شهرستانهای استان در شاخصهای حوزه باروری و فرزندآوری نیز گفت: میزان باروری کل کشور ۱/۶ درصد و رتبه کشوری ایلام از مجموع کل شهرستانها ۲۶۰ است.
در این نشست، مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی استان در خصوص اقدامات انجام شده در سطح هر دستگاه در حوزه جوانی جمعیت و خانواده گزارش هایی را ارائه کردند.