به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، غلامحسین امیرخانی چهره ماندگار عرصه خوشنویسی ایران در مراسم انتخابات اولین مجمع استادان شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران پیشنهاد تشکیل کمیتهای از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بررسی عملکرد انجمن های هنری را عنوان کرد و توضیح داد: چند نفر کارشناس برجسته پیگیر موضوعاتی همچون مسائل مالی و همچنین برنامه های توسعه ای تشکیلات هنری شوند تا معیار نزدکی به اهداف آنها مورد ارزیابی قرار گیرد و بتوانیم کارنامه آنها روی میز بگذاریم.ما در انجمن خوشنویسان آماده هستیم که ما را به عنوان اولین محل مورد کاوش قرار دهید تا بدانیم چقدر توانسیتم عدالت را به دست آوریم.افراد کارشناس از نظر مالی و از نظر هنری ما را آسیب شناسی کنند که خدای ناکرده فسادی اگر وجود دارد خود بدانیم کجا کوتاهی کردیم.
کشور ما نیاز به آسیب شناسی دارد، دولت خودش نمی تواند خودش را ارزیابی کند و به ترازوی دیگری نیاز دارد یک تحقیق و پژوهشی معرفتی و اخلاقی غیر دولتی توسط چند کارشناس برجسته همچون دکتر شفیعی کدکنی که خارج از دولت هستند انجام شود تا بدانیم در کجای کار هستیم
وی همچنین پیشنهاد بررسی عملکرد فرهنگی و هنری دولت را مطرح کرد و گفت: کشور ما نیاز به آسیب شناسی دارد، دولت خودش نمی تواند خودش را ارزیابی کند و به ترازوی دیگری نیاز دارد یک تحقیق و پژوهشی معرفتی و اخلاقی غیر دولتی توسط چند کارشناس برجسته همچون دکتر شفیعی کدکنی که خارج از دولت هستند انجام شود تا بدانیم در کجای کار هستیم و تا در واقع آسیب شناسی عملکرد دولت از مهمترین کارهایی است که باید انجام شود و بدانیم این راهی که رفتیم به کجا رسیدیم، تا بدانیم مشکلات کجاست و نسبت به اصلاح آن چه کنیم و چه عواملی نگذاشته است تا اهداف مورد نظر برسیم.
استاد پیشکسوت خوشنویسی سپس این شعر از مولانا را خواند «اول ای جان دفع شرِ موش کن- وانگهان در جمع گندم، جوش کن» و افزود: مدیران دولت زحمت زیادی می کشند ولی چرا این گندم گُم می شود. آن موشی که گندم می برد بیاید شناسایی شود. سرمایه های تاریخی ما کجا می روند، ما باید به صورت دقیق وارد معرکه شویم و تا آن را انجام ندهیم گرفتار خواهیم ماند. دیگر تبلیغات کلامی اثر ندارد و برای موفقیت به الگو نیاز داریم و کلام کافی نیست.
رقص قلم بر روی صفحه برایم اعجاب انگیز بود
محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجمع استادان شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران حاضر شد و طی سخنانی کوتاه بیان کرد: من هنرجوی سال ۶۷ انجمن خوشنویسان هستم و از همان موقع رقص قلم بر روی صفحه برایم اعجاب انگیز بوده است. وقتی دست استادی را میدیدم که مینوشت، آرزویم این بود که این موهبت الهی و این دست یدالهی را خداوند به ما نیز عنایت کند.
وی در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب بیش از پنج بار در حکم آقای جبلی رئیس سازمان صداوسیما به واژه هویت ملی اشاره کردند. علاوه بر این در طول این سالها نیز ایشان مداوم درباره مولفههای هویت ملی در صحبتها و سخنرانیهایشان تاکید داشتند. علاوه بر این تقریبا همه بزرگان عرصه فرهنگ، هنر، محققان، جامعهشناسان و پدیدارشناسان معتقدند که خط و نوشتار از هویتهای اصلی یک ملت است و هویت ایرانی را بدون خط و خوشنویسی نمیتوان تصور کرد. منبع فیضی که منبع الهام بسیاری از معماران، نگارگران، خطاطان بوده و محل ارتزاق هنرهای دیگر نیز بوده است. انجمن خوشنویسان به اعتبار این صنعت مهم فرهنگی است که اهمیت دارد. ضمن این که از سابقه و دیرینهای طولانی برخوردار است و وسعت و عمق بالایی در بین جماعت فرهیخته دارد.
خوشنویسان نگارگر نوشتار هستند
سالاری همچنین درباره جایگاه عرصه خوشنویسی اظهار کرد: شاعران اگر گفتار را نگارگری میکنند، خوشنویسان نگارگر نوشتار هستند. از این جهت خوشنویسان شاعران عرصه خط نیز هستند.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود نیز گفت: امیدوارم همه شما بزرگواران در آسمان هنر این مملکت مانا، درخشان و پایدار باشید و مهمترین مولفه هویتی ما یعنی وحدانیت و دین که در خوشنویسی همیشه متجلی بوده همچنان در آثار شما بدرخشد و ماندگار باشد.
در این جلسه اساتید مطرح و پیشکسوت خوشنویسی مانند استاد امیرخانی، استاد سلحشور، استاد فلسفی، استاد شیرازی، و... حضور داشتند.