تهران- ایرنا- رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران قدردانی استاد را قدردانی از علم دانست و گفت: کسانی که از علم صیانت می کنند، در حقیقت تضمین کننده آینده ملت هستند

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مسعود حبیبی عصر امروز سه شنبه در آیین نوزدهمین همایش نکوداشت مقام استاد با تشریح چگونگی شکل گیری این مراسم اظهار داشت: ۲۲ سال پیش دغدغه ای داشتیم مبنی بر اینکه وقتی اساتید بازنشسته می شدند مجبور بودند دانشگاه را ترک کنند و دست ما از اساتید و بهره بردن از بزرگان کوتاه می شود. لذ تصمیم گرفتیم خانه استاد را تشکیل دهیم تا اساتید بعد از بازنشستگی در دانشگاه باشند. برای این منظور، برگزاری یک جشنواره فرهنگی برای قدردانی از اساتید و عالمان حوزه پزشکی دانشگاه خودمان در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.

حبیبی ادامه داد: این کمترین کاری است که می تونیم انجام دهیم. بر این اساس برای انتخاب و تقدیر از اولین اساتید کار آسانی نداشتیم، لذا به اتفاق مرحوم دکتر امیر معتمدی خدمت دکتر علیرضا یلدا رسیدیم و در این جلسه یک ساعته به ما آموخت که از همه اساتید و کسانی که معلمی می کنند، تقدیر و قدردانی کنیم و از اینجا شروع کردیم.

وی با تاکید بر اینکه، قدردانی استاد قدردانی از علم است، افزود: این نکته ای بود که استاد به ما یاد داد و تا موقعی که زنده بود در کنار ما بود و همراه و در واقع اسطوره بزرگ ما بود.

حبیبی با تاکید بر اینکه دانش از نقش بنیادی در توسعه تمدن ها برخوردار است، افزود: البته مولفه های دیگری مثل تاریخ، فرهنگ و جغرافیا در تمدن وجود دارد، اما مهم ترین مولفه تمدن، دانش و نوآوری ها، پیشرفت های فرهنگی، پیشرفت های تکنولوژی و پیشرفت های کلی جوامع مبتنی بر دانش است.

وی با بیان اینکه، در حقیقت دانش به ما قدرت درک از جمله درک هنر، فلسفه، پیشرفت و توسعه نظامات سیاسی و اقتصادی را می دهد، افزود: بدون دانش قدرت درک تحول و کاربرد علم را پیدا نمی کنیم و مهم ترین مسئله این است و اساسا تصمیم گیری آگاهانه حل مسئله و پیش بینی آینده مبتنی بر دانش است.

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: اگر رشد پایدار و تمدن رو به جلو می خواهیم، باید آگاهانه تصمیم گیری کنیم و پیش بینی درست از آینده داشته باشیم. مسائل خود را خود حل کنیم و این بدون دانش امکان پذیر نخواهد بود.

وی تصریح کرد: همان گونه که استاد یلدا به ما یاد داد، نکوداشت استاد نکوداشت علم است؛ نکوداشت توسعه، آموزش، آموختن، ایثار و شخصیت هایی است که از عنصر تمدن صیانت می کنند.

حبیبی گفت: کسانی که از علم صیانت می کنند در حقیقت تضمین کننده آینده هستند و امروز در این آیین رهبران آینده ملت را معرفی می کنیم، کسانی که نقش اساسی در توسعه، پژوهش، ترقی و تمدن خواهند داشت.

وی در ادامه گفت: تلاش می کنیم ضمن معرفی این بزرگان حرکت را در این مسیر با انگیزه پیش ببرییم و همان گونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند معرفی و قدردانی و نکوداشت دانشمندان و نخبگان، نکوداشت استاد نکوداشت فرهنگ بهتر بودن و ارتقای فرهنگ ناب بودن است و تلاش می کنیم فرهنگ علم پروری، استادی و شکیبایی علمی را گسترش دهیم.

آیین نوزدهمین همایش نکوداشت مقام استاد امروز به همت دبیرخانه دائم نکوداشت مقام استاد معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی در تالار ابن‌سینا دانشگاه علوم‌پزشکی تهران برگزار شد.